user vs | Hace más de 11 años

La història del "Diccionari" va ser llarga i complicada. No seria just atacar tota forma d'espanyolisme, perquè aquesta empressa, desprès de la brega amb els catalans, va rebre una subvenció anyal del pressupost espanyol, sota Alfonse XIII. Es pot hi veure una maniobra política, emperò el fet és que aquesta subvenció va permetre la continuïtat del Diccionari. La veritat no fa mai mal i tot es pot dir.

user Alcover | Hace más de 11 años

El Gonellisme és un càncer que fa més por que l´espanyolisme de front. I per acabar de destrossar-ho tot, no deixen saborir rès que sigui un poc de la nostra cultura.

user Scorpio | Hace más de 11 años

Aquest article es refereix exclusivament a sa llengo baleá, en Mossen va acabá emprenyat amb es catalans per no respectá es mallorquí (lo mateix que hem pasa a mi y en es valencians).

user Tomeugelat | Hace más de 11 años

Realment n'Alcover per començar mai va dubtar de la unitat de la llengua, és considerava mallorquí, conservador i segurament amb el seu caràcter, hagués tret foc pel queixall vegent aquest govern tan contrari a la llengua que ell estimava i defensava.

user Això era i NO era... | Hace más de 11 años

Pels qui treuen n'Alcover (que no en té cap cupa) com a aixopluc de les seves empreses radical-independent-catalanistes... aquí teniu el que Ell pensava de debò: Así, yo debo explicarme y aceptar la designación con que me acabáis de enaltecer, como homenaje que habéis querido rendir a mi Patria. Y notad que no la apellido pequeña, porque mi patriotismo no admite pequeñez en mi Patria, que sólo puedo concebir omnímodamente grande, pues para mí la Patria es a manera de soberana corola, de círculos concéntricos, cuyo centro es la propia cuna. Mecida la mía en una casita de campo de Manacor, por esto Manacor es mi Patria; y como Manacor forma parte de Mallorca, es mi Patria Mallorca: y como el pueblo mallorquín es una rama de la catalana progenie, mi Patria es Cataluña; y como el Reino de Mallorca lo formó el más grande de nuestros rayes, el supremo D. Jaime el Conquistador y acabaron por dominarle, los más excelsos monarcas aragoneses, constituyendo uno de los más preciados florones de su Corona, considero a Aragón como Patria mia; y como la corona de Aragón se unió indisolublemente a la corona de Castilla en la cabeza de aquellos inmortales consortes D. Fernando y D.ª Isabel, sin duda el matrimonio real más glorioso y de más benéficos resultados que vieron los siglos en España y fuera de España, por esto mi Patria es mi grande, mi eximia, mi heroica, mi intangible, mi Madre España. Por esto enalteciendo al último de vuestros hermanos de Mallorca, os habéis enaltecido a vosotros: enalteciendo al hijo se enaltece a la Madre. Mn. Antoni M. Alcover

user The Joker . | Hace más de 11 años

Res de sisplau ni de pa en tomàquet !!!...Per favór.. i pa amb oli amb domàtiga .

user samantha | Hace más de 11 años

vs. Jo sempre intent fer ho encara que a vegades escric amb moltes faltes.

user vs | Hace más de 11 años

Si fos possible, escriviu en català o en mallorquí, sisplau.

user samantha | Hace más de 11 años

Que el sr. bauza tome nota. Dues vides de sacrifici per el amor a la llengua. Aquests son amants de la seva cultura. I ara ve aquest politic de turn i vol despreciar lo nostro. Vergonya sr bauza i covards d'equip que voten amb ses mans damunt sa butxaca. Un altre pic, vergonya.

user Josep Miquel | Hace más de 11 años

Ya tardan en salir los "Nobles del culo Balear - Sir culo Balear" con sus delirium tremens, ¿estarán de resaca? aunque por los últimos soplamocos que se llevan de los mallorquinos, posiblemente, sea deprimidos