user Sta Catalinero | Hace más de 12 años

Lo que no pot esè de cap manera es lo que Catalunya vol fé amb Balears, dirnós que xerram malement perque no xerram com ells, ja el varen probá a Valenci i els varen engigá a porgá fum, aqui com que es politics son uns venuts tots, especialment es socislistes han arribat enfora, però es poble baleá no está en venta i cap politic conseguirá vendre sa nostra llengo i cultura a cap altra regió, mai mentres visquem.

user Tomeu34 | Hace más de 12 años

Pastor vayasé a pasturar los Pirineos que no se los acabará.

user costelladevadella | Hace más de 12 años

JS. D'Acord, aquets en realitat volen omplirse sas butxaques, res més. Som apolitic. Jo i molts volém que sa conservi sa nostra forma de escriure i xerrar, Ja sé que hi ha moltes regions, emperò si tenim una forma tan lloada per tots,perqué IEC diu que es vulgar,ab barbarismes? Cada pic que vaig per fora vila i xerr amb qualque pagés sa me cau sa "baba". Es maravellossa i pura. Trobes que s'ha de perdre això? Jo tenc clar que es un genocidi lingüístic. (sona malament,però es sa realitat)

user JS | Hace más de 12 años

COSTELLADEVADELLA, però és que en Bauzá, Delgado i cia no els interessa en realitat la nostra varietat. Ells el que volen és que amb el temps s'imposi definitivament el castellà.

user costelladevadella | Hace más de 12 años

esporleri. Tens tota sa raò,emperò jo vull conservar sa nostra varietat.

user esporleri | Hace más de 12 años

Mentres noltros mos donam sabatades que si mallorqui que si catala es castella es lo que se imposara.Vius em de anar perque aixo mos pasara.Pastor no afluixis jo estic amb tu no me decepcionis.

user costelladevadella | Hace más de 12 años

@JS.-Això es lo que declaràm es mallorquins de fets i arrel. No volem centralismes catalans ni barcelonins i així heu va deixar escrit Mossen Antoni Mª Alcover. Que no vos intentin enganar aquets CATALUFOS. A Mallorca xerram i volem escriure en Balear.Digueulhi es nom que volgueu però no en renegueu a lo nostro(MALLORQUÌ). Carta De Mossen Antoni Mª Alcover. " Tot això que damunt toc,demostra que la Secció Filològica ab lo seu ORACLE D. Pompeu Fabra,en lloc de anomenar-se Institut de la Llengua Catalana,lo propi seria anomenar-se Institut de la Llengua Barcelonina,però no la usual dels barcelonins,sinò just així com la s'ha engirgolada D. Pompeu Fabra. Així mateix és un cas de SECTARISME com pocs n'hi haja haguts may baix de la capa de Deu!!! De manera que aqueys senyors de la Secció Filològica seràn tot lo enemics que ells vulguen del centralisme polític,administratiu,llingüístic i literari de madrit: però ells de fet son els grans CENTRALITES DE BARCELONA: pretenent erigir un centralisme llingüístic a Barcelona,tant o més furiós,mal-fent,esquerrà,absurd,sensa caps ni peus i sublevador que el de Madrit.No! els centralismes d'allà dessà l'Ebre no son arribats a la feresta atrocidat de centralisar el castellà a Madrit. Els de la Secció Filològica resultan més centralissadors,pretenint centralisar el català a Barcelona ab llur BÀRBARA TEORIA DE QUE EL CATALÀ DE BARCELONA ÈS EL CATALÀ NORMAL,LITERARI I QUE EL CATALÀ DE TOTES LES ALTRES REGIONS ÈS DIALECTA BROSSENC,INADMISSIBLE,TIRADOR. ¿Hi poden consentir may en res d'això totes les altres regiòns catalanes? NO I MIL VOLTES NO! Guerra,doncs,AN AQUEIX CENTRALISME DE LA LLENGUA CATALANA! La dignitat de totes les regions catalanes rebutja,condamna i anatemisa tal centralisme" A Mallorca en Mallorquì, xerrat i escrit.

user JS | Hace más de 12 años

COSTAVADELLA, dius que en Pastor defensa la llengo catalana barcelonina. A veure defensar el català no s'ha de confondre en defensar el barceloní. Defensar el català és defensar sa llengo que es xerra a Balears, a València , a Catalunya, a Andorra, al Rosselló, a Perpinya a l'Alguer amb les formes pròpies de cada zona les quals, per si no ho saps, està reconegudes per l'institut d'Estudis Catalans, o sia no hi h ha cap imposició del barceloní com tu dius.

user JS | Hace más de 12 años

COSTADEVADELLA, al PP actual l'importa un bledo sa llengo ja sigui el català o el baleà com tudius, ells volen que amb el temps sa llengo desaperesqui per què el castellà sigui la llengo vehicular. S'excusen amb defensar el baleà en contra del català, però ho fan usant el castellà. Basta veure al Círculo balear, quasi tots s'expresen en castellà. Això no és defensar sa llengo

user costelladevadella | Hace más de 12 años

Tolo, si vols un dia m'hos veim,xerram i veus si som un ingnorant. A jò me es igual lo que diguis de jò, emperò aquest argument que seeeempre deis de sa ignoranci si no diuen o pensen com voltros, es antic. Pensa ab altres arguments i fer acte de concienci. Sa llengo baleà va esser reconeguda com a tal durant mes de 120 anys per Sa RAE i Universitat o similar de Barcelona. ES vostro estimat Franco la va degradar a dialecta i desde llavors cuatra renegats de Mallorca vos dedicau a traicionar sa vostra terra i lletres. Estimet un poc mes.