user costelladevadella | Hace más de 12 años

Carta De Mossen Antoni Mª Alcover. " Tot això que damunt toc,demostra que la Secció Filològica ab lo seu ORACLE D. Pompeu Fabra,en lloc de anomenar-se Institut de la Llengua Catalana,lo propi seria anomenar-se Institut de la Llengua Barcelonina,però no la usual dels barcelonins,sinò just així com la s'ha engirgolada D. Pompeu Fabra. Així mateix és un cas de SECTARISME com pocs n'hi haja haguts may baix de la capa de Deu!!! De manera que aqueys senyors de la Secció Filològica seràn tot lo enemics que ells vulguen del centralisme polític,administratiu,llingüístic i literari de madrit: però ells de fet son els grans CENTRALITES DE BARCELONA: pretenent erigir un centralisme llingüístic a Barcelona,tant o més furiós,mal-fent,esquerrà,absurd,sensa caps ni peus i sublevador que el de Madrit.No! els centralismes d'allà dessà l'Ebre no son arribats a la feresta atrocidat de centralisar el castellà a Madrit. Els de la Secció Filològica resultan més centralissadors,pretenint centralisar el català a Barcelona ab llur BÀRBARA TEORIA DE QUE EL CATALÀ DE BARCELONA ÈS EL CATALÀ NORMAL,LITERARI I QUE EL CATALÀ DE TOTES LES ALTRES REGIONS ÈS DIALECTA BROSSENC,INADMISSIBLE,TIRADOR. ¿Hi poden consentir may en res d'això totes les altres regiòns catalanes? NO I MIL VOLTES NO! Guerra,doncs,AN AQUEIX CENTRALISME DE LA LLENGUA CATALANA! La dignitat de totes les regions catalanes rebutja,condamna i anatemisa tal centralisme" A Mallorca en Mallorquì, xerrat i escrit.

user costelladevadella | Hace más de 12 años

No canviis de tema, gracies a n'es teu estimat franco varem perdra sa condiciò de llengo i jo me supòs que també haurie filòlegs antes per declararla com a llengo. No heu de fer plorera i ja saps es perqué va fer aquest canvi, i heu saps!! Mira es mal el te estàs fent a tu mateix ab sos comentaris que fàs, pensa que es també sa teva llengo sa que va declarar dialecta i ara entendras lo de es Drets Humans o encara no? Per desgraci, gracies a renegats com tu, hem perdut identitat, es lo que té. Es mallorquins sempre hem estàt molt envejossos. Au, bon vespre i tracta de tenir sa consciencia tranquila.

user regatista mollero macizo | Hace más de 12 años

Botelloooooooooooooon!!!!!

user Josep Miquel | Hace más de 12 años

DOncs no esta aquesta teoria inventada a la declaracio de drets humans, ni si tan siquiera fos veritat, que no ho es i just ho poden dir quatre miserables gonelles que insulten la terra que els hi dona pa i teulada, i els pitjors els que son d'aqui, repeteixo quina Universitat de tot el mon defensa lo de la llego inventada per uns barcelonins?

user costelladevadella | Hace más de 12 años

Robar sa llengo que xerran es mallorquins durant segles i canviarla per una altre inventada per uns barcelonins. Heu has entes troç d'banc. o te tenc que dir que ets mes beneit que en pep merda?

user Josep Miquel | Hace más de 12 años

Si costelleta d'ase pero no nos explicas que en este atentado a los derechos humanos cual es el derecho humano que se ve afectado, en teniu de ganes de dir dois i pensar que sou la setena maravella de l'univers els gonelles

user Scorpio | Hace más de 12 años

A tots es pancatalanistes que heu arribat a ses illes aquests darrés anys de sa fam (PSIB), lo primé vos adverteix que feis envergonyí en es catalans que duen molts d´anys visquent a ses illes, els cuals sense deixá d´essè catalans han respectat sempre sa cultura i llengo de ses Balears, i s´han comportat amb respecte i com a cossíns propés. I lo segón advertirvós que estau creant un odi cap a tot lo catalá que no havía pasat mai abans d´aquesta manera, o sigui, que voltros mateixos, vos estau esfondrant cada día un poquet més.

user costelladevadella | Hace más de 12 años

Drets Humans i no impossicions. Tots es que renegau de sa nostra llengo sou uns Fascistes o Faixistes.Voleu impossar una llengo NO PROPIA A Mallorca xerram i volem escriure en Balear.Digueulhi es nom que volgueu però no en renegueu a lo nostro(MALLORQUÌ). Carta De Mossen Antoni Mª Alcover. " Tot això que damunt toc,demostra que la Secció Filològica ab lo seu ORACLE D. Pompeu Fabra,en lloc de anomenar-se Institut de la Llengua Catalana,lo propi seria anomenar-se Institut de la Llengua Barcelonina,però no la usual dels barcelonins,sinò just així com la s'ha engirgolada D. Pompeu Fabra. Així mateix és un cas de SECTARISME com pocs n'hi haja haguts may baix de la capa de Deu!!! De manera que aqueys senyors de la Secció Filològica seràn tot lo enemics que ells vulguen del centralisme polític,administratiu,llingüístic i literari de madrit: però ells de fet son els grans CENTRALITES DE BARCELONA: pretenent erigir un centralisme llingüístic a Barcelona,tant o més furiós,mal-fent,esquerrà,absurd,sensa caps ni peus i sublevador que el de Madrit.No! els centralismes d'allà dessà l'Ebre no son arribats a la feresta atrocidat de centralisar el castellà a Madrit. Els de la Secció Filològica resultan més centralissadors,pretenint centralisar el català a Barcelona ab llur BÀRBARA TEORIA DE QUE EL CATALÀ DE BARCELONA ÈS EL CATALÀ NORMAL,LITERARI I QUE EL CATALÀ DE TOTES LES ALTRES REGIONS ÈS DIALECTA BROSSENC,INADMISSIBLE,TIRADOR. ¿Hi poden consentir may en res d'això totes les altres regiòns catalanes? NO I MIL VOLTES NO! Guerra,doncs,AN AQUEIX CENTRALISME DE LA LLENGUA CATALANA! La dignitat de totes les regions catalanes rebutja,condamna i anatemisa tal centralisme" A Mallorca en Mallorquì, xerrat i escrit.

user Josep Miquel | Hace más de 12 años

Atemptat contra es drets humans? jajajajajaja uiii que hi anam de malament costelleta d'ase, a vuere expliquem contra quin dret humà atempta, perque les vostres agrures que es lo que vos produeix no crec que siguin un dret humà jajajaja fa falta esser burro per dur un odi a punts tant irracionals com aquests, clar que es la tonteria dels gonelles i dels "Nobles del culo Balear - Sir culo Balear" habitual com mes gros diguem el doi millor,

user UUUUUUU | Hace más de 12 años

Pepe Per favor, son 8 persones! 8 persones no representen a la majoria! Arruix! Si, el mateix nombre de persones que els integrants de la apoteòsica manifestació del Círculo a favor del Baléà del 25-M.