user tomeu | Hace más de 12 años

Castellano obligatorio , ingles obligatorio, catalán optativo . Creo que debería ser así , ya que para ser competitivo en el mundo actual el catalán te sirve de muy poco . No olvidemos que el catalán es una lengua de fuera , aqui toda la vida " se xerre es mallorqui ". No a la imposición del catalán en Baleares

user xavi i prou | Hace más de 12 años

Yo hablo castellano (madrid), pero es de una incultura sobrenatural el que un tipejo forastero imponga su lengua por el simple hecho de no querer aprender la propia de la zona donde vive. Franco ya murió, respetad la cultura de los pueblos y dejad de escribir memeces, panda de INCULTOS FASCISTAS!!!!

user Pep | Hace más de 12 años

ENHORABONA BAUZA.¡ ya era hora ¡ aunque lo mejor seria posar la lengua castellana como lengua vehicular en todos los centros educativos de Balears y el inglés, català..como lengua optativa.

user Tolo | Hace más de 12 años

La lengua castellana debería de ser la lengua vehicular en todos los centros de Balears.Hasta ahora , ha sido la lengua catalana,y en ningún centro educativo se veía cap documentaciò en castellà. Ahora debería de ser al revés : lengua castellana ( como lengua vehicular ) y lengua calalana pasaría a ser una optativa.

user Toni | Hace más de 12 años

A les aules, en la mesura que cada professor o professora hi és present amb el seu pensament i valors, es fa tanta política com al carrer. o, per exemple, els filtres que posen les privades i concertades són filtres que estan decidits per la política del centre, que coincidirà amb la de tal o qual partit. Això és de calaix, tot i que comprenc que hi ha molta curtor i algunes persones no ho vulguin entendre o, segurament, no puguin fer-ho, per limitacions pròpies. Una altra cosa és fer partidisme. I encara una altra de diferent és veure que hi ha gent que pensa que si es fa apologia de l'espanyolisme dins l'aula això és "natural", com si la idea d'Espanya no fos una costrucció social, mentres que si tant sols xerres en català ja és una declaració política d'independentisme, radicalisme mercenari i jo què sé quins altres dois més, però, per desgràcia, no hi vacunes per la manca d'intel.ligència.

user Sobrasada mallorquina | Hace más de 12 años

Gracias a Dios ! Por Dios que atraso estudiar catalán ! Castellano ,ingles , alemán , chico o ruso pero catalán , que lo estudie quien lo quiera ! Somos españoles . El catalán es una lengua minoritaria y es así ,aunque los radicales se les vaya la olla diciendo que es el idioma del mundo mundial !Ja ! Bravo Bravo ! Jajajaja me puedo imaginar a muchos profesores chupopteros radicales tirándose de los pelos jajajaja Un gran dia para la gente que si creemos en la igualdad y la democracia . Política en las aulas NO.

user Marc | Hace más de 12 años

QUINA VERGONYA! Apujen els impostos, taxes universitàries, retallen educacio i sanitat, co-pagament sanitat, cèntim sanitari. No hi ha doblers per a res però per posar 100 professors més per fer la línia castellana si! Això si abans n'han fotut 400 al carrer, augmentant les hores al professorat que queda i sobretot augmentant les ràtios fins a 36 alumnes dins una aula. És molt fort, molt. Què no veu la gent que hi està a favor que no es podrà fer classe amb aquestes ràtios? Es crearan guetos, aules multiculturals i la dels mallorquins. Això si, els polítics del PP els seguiran duent a escoles privades! VERGONYA, QUIN OI QUE FEIS!!!!!!!!!!!!

user Joan | Hace más de 12 años

jo soc professor i faig les classes en catala pero no manipuleu a ningu perque tots els alumnes saben castella perfectament.A mes preguntau a alguns universitaris que estudien a MADRID si tenen problemes per seguir la carrera.RESPOSTA: NO

user MINORIA NO SILENCIOSA | Hace más de 12 años

CREO QUE EMPEZAIS A VERLE LAS OREJAS AL LOBO........CATALUFOS FUERA DE MALLORCA YA!!!!!

user un mallorquinista | Hace más de 12 años

@Bravo: saps que passa, que sempres xerrau amb ses mateixes mentides, sempre!, El coneixement de catlalà i el de castellà amb aquest model és el mateix (com deixava clar el Diario de Mallorca, per si no ho sabies es fan enquestes sobre aquest tema), per favor, yo siempre he estudiado 100% en catalán, toda mi familia habla catalá, con mis amigos hablo catalán, pero sé hablar (y escribir) perfectamente en castellano, deja las mentiras