user Un Poblè que Xerra | Hace más de 12 años

El catalanàn no es una lengua igual que nunca tuvo un reinado.? Quien quiere en gañar.? Los que les pica a los Profesores son quitarles las subvenciònes que hacian de clases en las tardes, y los Pilìticos de Sa Pobla tener un foto mas para asì dejar màs deuda de la que dejaron. Los Polìticos de Sa Pobla anterior lejislatura abandonaron la Agricultura ?. En fin desastre uno detras de otro.

user Un Poblè que Xerra | Hace más de 12 años

El catalanàn no es una lengua igual que nunca tuvo un reinado.? Quien quiere en gañar.? Los que les pica a los Profesores son quitarles las subvenciònes que hacian de clases en las tardes, y los Pilìticos de Sa Pobla tener un foto mas para asì dejar màs deuda de la que dejaron. Los Polìticos de Sa Pobla anterior lejislatura abandonaron la Agricultura ?. En fin desastre uno detras de otro.

user l'amo de son carabassa | Hace más de 12 años

ODA A ESPANYA Escolta, Espanya, – la veu d’un fill que et parla en llengua – no castellana: parlo en la llengua – que m’ha donat la terra aspra: en’questa llengua – pocs t’han parlat; en l’altra, massa. T’han parlat massa – dels saguntins i dels que per la pàtria moren: les teves glòries – i els teus records, records i glòries – només de morts: has viscut trista. Jo vull parlar-te – molt altrament. Per què vessar la sang inútil? Dins de les venes – vida és la sang, vida pels d’ara – i pels que vindran: vessada és morta. Massa pensaves – en ton honor i massa poc en el teu viure: tràgica duies – a morts els fills, te satisfeies – d’honres mortals, i eren tes festes – els funerals, oh trista Espanya! Jo he vist els barcos – marxar replens dels fills que duies – a que morissin: somrients marxaven – cap a l’atzar; i tu cantaves – vora del mar com una folla. On són els barcos. – On són els fills? Pregunta-ho al Ponent i a l’ona brava: tot ho perderes, – no tens ningú. Espanya, Espanya, – retorna en tu, arrenca el plor de mare! Salva’t, oh!, salva’t – de tant de mal; que el plo’ et torni feconda, alegre i viva; pensa en la vida que tens entorn: aixeca el front, somriu als set colors que hi ha en els núvols. On ets, Espanya? – no et veig enlloc. No sents la meva veu atronadora? No entens aquesta llengua – que et parla entre perills? Has desaprès d’entendre an els teus fills? Adéu, Espanya! 1898 -------------------------------------------------------------------------------- Joan MARAGALL, Obres completes, Editorial Selecta, Barcelona, 1970.

user l'amo de son carabassa | Hace más de 12 años

Poema que va dedicar Joan Brossa al porc de Franco,admirat pel no gensmenys porc Fraga, fundador del PP......i ha paternitats que produeixen vergonya aliena eh Vs?....."FINAL!" -Havies d'haver fet una altra fi; et mereixies, hipòcrita, un mur a un altre clos. La teva dictadura, la teva puta vida d'assassí, quin incendi de sang! Podrit botxí, prou t'havia d'haver estovat la dura fosca dels pobles, donat a tortura, penjat d'un arbre al fons d'algun camí. Rata de la més mala delinqüència, t'esqueia una altra mort amb violència, la fi de tants des d'aquell juliol. Però l'has feta de tirà espanyol, sol i hivernat, gargall de la ciència i amb tuf de sang i merda. Sa Excremència!- Glòria del bunyol, ha mort el dictador més vell d'Europa. Una abraçada, amor, i alcem la copa! 20 de novembre de 1975

user l'amo de son carabassa | Hace más de 12 años

vs,legitimitzar una ideia per la quantitat de persones que la defensen és si més no absurt.A jo em faria vergonya anar a una manifestació del PP,d?UPiD,de "manos limpias"(quin eufemisme)...etc.Tenir majoria no vol dir tenir raò,La majoria opinaven que la terra era rodona.Hitler va guanyar per majoria...La Catalanofòbia que patiu molts per aquí,és induida desde els ideòlegs espanyolistes més casposos i ignorants PPeros inclosos.Tant si ni ha cinc-centes com dos-centes,és de lloar que les persones defensin la seva identitad i la seva llibertat,perquè el primer dret que tenim és el dret a la vida,el segón, a la llibertat,perquè,quin sentit té la vida sense llibertat?I ho escric en català perquè m'entengui tothom.(tampoc tothom enten el castellà)encara que ells creuen que si.

user balearium | Hace más de 12 años

Esto es un dialogo de sordos, y donde están esas 500 personas en la plaza, como mucho hay 150 que serian las mismas que van a estas congregaciones cansinas.

user PALMESANO | Hace más de 12 años

LA GRAN FIESTA PUBLICA DEL CATALUFO,JAJAJA,CUATRE MOXOS ESCALDASTS......

user vs | Hace más de 12 años

Moviment per la Llengua sembla evitar la politització partidista, la qual cosa és primordial. Per a mi, personalment, em fa alergia desfilar emdemig d'estelades d'estel roig, quan ERC només va representar 1,27% de vots a les nostres Illes.

user Tomeu34 | Hace más de 12 años

Josep Miquel, encara ets per aquí?, ets mes pessat que très cans i set moixos en braços, per què no t´hen vas a Catalunya i pot esèr que deixis ses paies mentals, al manco te "parlarán catalá barceloní" que tant t´agrada i a lo millor te fan castellets i te donen molta butifarra.

user Josep Miquel | Hace más de 12 años

Jaime lo que yo veo es que los que estan discapacitados para escribir en la lengua de Cervante, incluido tu, no son los chavales, sino los que no saben ver mas allá de sus narices, como tu, el fracaso escolar, estadisticas españolas y europeas, es mayor en las comunidades unicamente castellanizadas que en las bilingues, y desde luego clamoroso en algunos que defendeis, como tu, lo indefendible y mezclais ordenamiento político con lengua, asi vais, anda iros a ver a Belen Esteban y Salvames vatios que es lo que "os pone" a ti y a muchos como tu