user Una flama en el cel | Hace más de 12 años

Us deix una petita mostra de la lletra de convit. "Molts se figuren que la nostra llengua es una llengua morta. Concedeixen que altre temps, be, seria tot lo que vullam; pero lo que es diu ara, es morta i ben morta. Aquests tals fan llàstima i rialles al mateix temps, perquè demostren una ineptitud absoluta en materia de prendre 'l pols a una llengua y que no han estudiada poch ni molt la nostra... Estudiada de prop la llengua parlada en aquestes regions, a pesar de mes de dos sigles de desolació literaria, a pesar d'haver estat tant de temps abandonada a sí mateixa,... considerada inepte e indigne de servir de vehícle, de vesta, a les altes especulacions y concepcions capdalts de l'esperit, a pesar de tot això y de la guerra verinosa y encarnissada que li ha feta el centralisme cesarista espanyol...; a pesar totes aquestes coses, tan polent campava la nostra llengua, rels tan fondes havia posades, tant valenta es ... que ha resistit admirabilíssimament, ha surat damunt tot, no l'han poguda capxafar... Cops blaus té, y qualque trau, y escarrinxades, y peladures y qualque os fora de lloch...; perquè ¡sabeu de quina manera l'han fiblada i botxinetjada! No; com no l'han retuda, ja no la retràn...; la victoria es seva". "Tots els cops, totes les ferides, que li han fetes, desapareixerán... si, com a bons fills,li tenim l'esment que li devem, si nos ne cuidam segons ella s´ho mereix...¿Quin ha de ser aquest esment, aquesta cura...? Estimarla amb tot el nostre cor, y estudiarle ab tota la nostra ánima, y tornarli lo que es seu; no afrontarla anant a manllevar a ca'l veynat... allò que ella té dins la seva caixa, bo i rebedor y a disposició dels seus fills. Lo que importa es fernosne cárrech de bon de veres, no estar empegaits de servirnosne. No es cap mala mare que nos hájem d'avergonyir de res seu, antes mes nos honra i exalta". LLETRA DE CONVIT, 5-XI-1900 Mossèn Antoni Maria Alcover

user Jordi | Hace más de 12 años

Baturro del món, t´has deixat es baleá i es valenciá.

user baturro del món | Hace más de 12 años

España no es España sin Catalán, sin Gallego y sin Euskera. Porque parece que para ser español de verdad, tienes que ser del PP y eso no mola nada.

user oscar | Hace más de 12 años

Tiene que cumplir con el programa y sus promesas, para ello le han votado mayoritariamente. Para la no imposicion dictatorial del catalan... somos mayoria los NO catalonoparlantes,m y esto es una democracia.

user chicholorenzo | Hace más de 12 años

rectificar es de sabios, ¿en catalan?, no gracis ¿en mallorqui?, si per favo.

user Concís | Hace más de 12 años

Biel Serra i equip de govern de sa Pobla, no aneu contra l'ànima del vostre poble.

user J.B.V. | Hace más de 12 años

Es cap es per pesar, el nostra President te un bón cap i molt ben possàt i el sab ampleà i qui no lhi a gradi, randa lhi pot possar (En el seu cap, que no sigui es de baix.....)

user jose | Hace más de 12 años

jajajjaja,,veo que os pica i en especial al miliki de yomatex o algo asi es que no entiendo el marroqui de la puebla,jajajajajjaja..casi naces de plastico,te vas un domingo y de 10 mallorquines ves 45 moros,menos mal que ya se estan mezlando con sus hijos,,,al final yo seguire siendo fosaste pero tu y tu familia sereis mrroquinos una mezcla entre tu sANGRE Y LA suya,,uyyyy perdona que tu sangre ya es descendiente de los moros,,jajajajjajaja..

user Josep Miquel | Hace más de 12 años

Vaja em sap greu pels poblers, primer tenen un Ajuntament que defensa el que correspon i ara resulta que al Batle i als regidors peperos els hi falta la valentia i el coratge per no baixar-se els calçons, es clar que el sou es el sou i la moqueta i el cotxe oficial, pero la dignitat haura d'estar per damunt de tot aixó, be els hi aplcarem el que correspon que es el seguent: Decálogo del pepero desatado (en castellano para que me entiendan) 1er mandamiento.- Amarás al “quefe” sobre todas las cosas, te guste o no, te enchufe o no, “el quefe siempre tiene razón” Pensava que encara quedava una mica de dignitat, ara be si volen anar pel carrer d'aquesta manera allà ells

user Yomateix | Hace más de 12 años

Joselito. p...a foraster!!