user Kennedy | Hace más de 12 años

La Declaración, cesc... en inglés pero.

user cesc | Hace más de 12 años

Declaració d'Independència de l'Alt Perú, actual Bolívia: "Que fineixi per a aquesta privilegiada regió la condició degradant de colònia d'Espanya, juntament amb tota dependència, tant d'ella, com del seu actual i posteriors monarques: que en conseqüència, i essent-li alhora interessant no associar-se a cap de les repúbliques veïnes, s'erigeix en un Estat sobirà i independent de totes les nacions. (...) Que la seva voluntat irrevocable és autogovernar-se i regir-se per la Constitució, lleis i autoritats que cregui més conduents a la seva futura felicitat com a nació." (Chuquisaca, 6 d'agost de 1825).Felicitats de part dels Països Catalans, us vau treure un pes de sobre,esperem que prest ens el treiem nosaltres.

user cesc | Hace más de 12 años

Declaració d'Independència de Veneçuela: "No volem, tanmateix, començar al·legant els drets que té tot país conquerit a recuperar el seu estat de propietat i independència; oblidem generosament la llarga sèrie de mals, greuges i privacions que el dret funest de conquesta ha causat indistintament a tots els descendents dels descobridors, conqueridors i pobladors d'aquests països (...) i tirant un vel sobre els tres-cents anys de dominació espanyola a Amèrica, només presentarem els fets autèntics i notoris (...) en el trastorn, desordre i conquesta que té ja dissolta la nació espanyola. Aquest desordre ha augmentat els mals d'Amèrica, inutilitzant-ne els recursos i reclamacions i autoritzant la impunitat dels governants d'Espanya per insultar i oprimir aquesta part de la nació, deixant-la sense l'empara i garantia de les lleis. En atenció a totes aquestes sòlides, públiques i incontestables raons de política, (...) en ús dels imprescriptibles drets que tenen els pobles per destruir tot pacte, conveni o associació que no omple la finalitat per a la qual foren instituïts els governs, creiem que no hem de conservar els lligams amb el govern d'Espanya, i que, com tots els pobles del món, som lliures i estem autoritzats per no dependre de cap més autoritat que la nostra i prendre entre las potències de la terra el nostre lloc (...) pel nostre bé i utilitat." (Palau Federal de Caracas, 5 de juliol de 1811, primer dia de la nostra independència).

user cesc | Hace más de 12 años

Mireu el rei,sembla que entèn el que li diu l'Evo,nomès ho sembla.Açò no m'ho censureu que ho dic carinyosament-

user Johnson Lyndon | Hace más de 12 años

Cesc, la Declaración.

user cesc | Hace más de 12 años

no patiu que no us tancarán com a"el jueves"jo em faig responsable del que dic.

user cesc | Hace más de 12 años

Ultima hora m'ha censurat una critica al rei,açò es propi de mitjans amb de manca de cultura democràtica.

user cesc | Hace más de 12 años

la censura delibera,el rei no es toca,falta molt a espanya per a ser una democràcia.això a Anglaterra no passa.

user Nixon Richard | Hace más de 12 años

La Declaración de Independencia EEUU en inglés, cesc.

user cesc | Hace más de 12 años

L'abominable significat del 12 d'octubre, l'anomenada festa de la Hispanidad o de la raza, amb què Espanya commemora el genocidi de pobles, cultures i llengües que va practicar ara fa cinc segles a ultramar, es fa palès cada any a Madrid per mitjà de la celebració en si mateixa. Fixem-nos que no es tracta d'una celebració cultural de caràcter autocrític per les barbaritats comeses en nom de l'imperi. Res d'això. La manera com Espanya celebra la seva Fiesta Nacional és traient al carrer el seu arsenal de carros de combat, avions de guerra i armament militar de tota mena. És a dir, exhibint les seves màquines de matar. Aquesta és, per tant, la més viva expressió de la seva essència. Una essència basada no pas en el diàleg, en el respecte, en l'afabilitat i en la comprensió, sinó en la força, en l'arrogància, en l'agressivitat i en la dominació. Però com que no hi ha ningú que vulgui viure amb algú així, el rebuig català i basc és cada dia més gran i les seves dimensions són cada cop més petites. I la independència de Catalunya encara reduirà més aquestes dimensions. Per això és important que tinguem en compte què deien les actes d'independència d'algunes de les colònies espanyoles que ens han precedit.