user cesc | Hace más de 12 años

I és que hi ha una guerra oberta contra el català. Hi ha el desig que desaparegui per sempre. I una de les maneres amb què intenten aconseguir-ho és inventant-se una altra llengua, una llengua que provoqui un enfrontament intern als Països Catalans. Però no hem de caure en aquest parany, perquè els greuges que la llengua pateix, ja sigui a València, a Castelló, a Gandia, a Alcoi, a Alacant, a Palma, a Maó, a Eivissa, a Fraga o a Perpinyà, ens afecten a tots.

user cesc | Hace más de 12 años

Ara que sembla que que s'hagin incrementat els atacs a la llengua catalana, és un bon moment per recordar que aquesta mena d'atacs han existit sempre, tant des d'Espanya com des de dins mateix dels Països Catalans. És a dir, motivats per l'odi, en el primer cas, i per l'autoodi, en el segon. La particularitat dels atacs forans és que incideixen, sobretot, en l'esquarterament de la llengua. Va ser la pàgina web de la Dirección General de Relaciones Culturales del Ministerio Español de Asuntos Exteriores qui va dir, explícitament, que el català i el valencià eren llengües diferents. Fins i tot el contestador automàtic de Telefónica, en l'apartat lengua autonómica, es va treure de la màniga la possibilitat que triéssim entre el català, l'èuscar, el gallec o el valencià. Talment com si català i valencià fossin llengües diferents. I recordem també l'acord que va aconseguir el govern valencià amb el govern espanyol per publicar el BOE (Boletín Oficial del Estado) en "llengua valenciana" tot considerant inintel·ligible la versió catalana.

user cesc | Hace más de 12 años

Els mateixos imperialistes lingüístics que fa més de tres segles que intenten acabar amb el català (i amb l'èuscar i amb el gallec), es queixen amargament de persecució, a poc que la presència de l'espanyol baixa del 100% en tots els àmbits. I tres famílies que demanen que els seus fills puguen ser uns ignorants de per vida, desconeixedors de la llengua del lloc on viuen, tenen més audiència que desenes de milers de criatures valencianes, que no poden escolaritzar-se en la seua llengua, perquè la Generalitat (potser caldria dir-ne 'Generalitat castellana', per tal de parlar amb propietat) elimina línies en valencià, i boicoteja les que n'hi ha, enviant-hi discapacitats lingüístics a fer de mestres.Ara en Bauzà vol fer el mateix

user Mejico | Hace más de 12 años

LOs valencianos no se venden a los intereses catalanistas, no quieren formar parte de los països esos. Mañico tómate una horchatita y deja de decir paridas.

user Mañico | Hace más de 12 años

Los valencianos quieren quitarles el agua del Ebro a los navarros, aragoneses y catalanes, y les da igual si para esto se tiene que destrozar el Delta del Ebro de un valor ecológico incalculable, y para ellos hacer urbanizaciones de lujo y resorts. Para mi también son unos fachas y parásitos, y por Mallorca circulan varios elementos de esa tierra que mejor no arrimarse a ellos.

user Marga, fas oi. | Hace más de 12 años

Margadileta: No te falla el teclado, te falla el cerebro. No te fíes de todo lo que dicen de los valencianos, tambien se dice aquello de: mallorquina put. y fina. m´entens,reina?

user toni | Hace más de 12 años

Lo primero q hay q tener en cuenta es que JAMAS el PSM and company podrian aceptar que el PP acceda a un Govern. Lo segundo q hay q tener en cuenta es que hagan lo que hagan será malo, reclamado y odiado porque no ACEPTAN un PP en un Govern. Y lo último es que gente llena de rencor, odio, extremistas, radicales y resentidos no AYUDAN política o socialmente a tirar el carro, sinó q nos llenan de frustación y desamparo al ver estas estrategias....

user Margalideta | Hace más de 12 años

Els valenciàns parlen en Castellà i tota aquesta moguda del Valencià es per acabar amb la seva propia llengua. Son molt fatxes i casi tots mala gent, no te fiis de cap. Valencià i home de be no pot esser. Me falla el teclat, ambs els accents damunt les es.

user Resposta | Hace más de 12 años

Los valencianos hablan valenciano y no catalán (lo tienen clarísimo), ¿qué parte es la que no entiendes Tanta curtor? Ten tú coj.es para decir que en Mallorca se habla catalán. Aunque debes de ser un mártir por la causa por lo que se lee. Igual que la tal Pilar, que debería llamarse Montserrat. Ah! y no soy facha querida.

user Tanta curtor ja fa oi | Hace más de 12 años

José Vicente: Si defenses tant es Castellà, almanco escriu-lo bé. I al catalinero ¿Qué és això del mallorquí? ¿Quina part del Català és la que no enténs? Almanco tengueu collóns per dir que voleu que a Mallorca només es parti el castellà.