user Para Andoni | Hace más de 12 años

No todos los vascos son terroristas pero todos los terroristas son vascos.

user Andoni | Hace más de 12 años

Andoni.- Hace 30 años que eso NO SUCEDE, y ETA ha seguido matando. Hace mucho que pueden celebrar fiestas populares hablando en Euskera, pueden hacer mitines hablando en Euskera, es más, en el colegio enseñan en EUSKERA, a nadie se le detiene, tortura o humilla por hablar, cantar, llevar banderas, ... Ahora se detenia por MATAR, SECUESTRAR, quemar material urbano, ASESINAR A SANGRE FRIA, ... por eso estan en la carcel ( que no os enterais) y no por como vas vestidos, como hablais o que bandera empuñais. OJO, GRACIA A DIOS que termino lo de FRANCO. Los vascos claro que no son asesinos por defender su tierra, sus costumbres, sus ..., los asesionos ( y por eso estan en prision) son los que ponen bombas, matan , secuestran, y trabajan para conseguir ese FIN, es decir, ETA.

user andoni | Hace más de 12 años

ningun asesinato es justificable y la via es la democratica, pero es bien sabido que eta y todo su entorno nacio fruto de la represion franquista en euskalherria, de las "razzias" nocturnas de la guardia civil en los locales y bares nacionalistas, de las torturas en comisarias por no hablar castellano, de las detenciones por cantar en euskara en fiestas populares, de las humillaciones a la cultura propia, de los excesos de los grises. Los que no llegais a los 50 años no conoceis la realidad de esta represión, la que no salía en prensa. Hablando en una taberna dos hermanos en euskara los agentes los detienen por sospechosos, los llevan al cuartelillo, y les obligan a leer en voz alta un libro en castellano entre hostias y patadas durante toda una noche, llena de humillaciones y vejaciones. Y a joderse. Repito que ningun asesinato es justificable, pero todo tiene un principio y un final, y los vascos no son asesinos

user cesc | Hace más de 12 años

És molt eloqüent que aquells que insereixen el mot democràcia en cada frase que diuen siguin els mateixos que el 2005 van foragitar del Congrés espanyol el cataplasma benintencionat que proposava Juan José Ibarretxe i que ara s'esveren davant la possibilitat que l'esquerra abertzale obtingui uns òptims resultats en les eleccions, ja sigui en els immediates espanyoles o en les properes basques. I aquesta reacció explica molt bé l'ofensiva espanyola que el país ha sofert, prohibint la participació electoral de persones lliures, i el pacte PSOE-PP per nomenar lehendakari un delegat de la Moncloa. Un delegat, per cert, que ha fet un dels ridículs més espectaculars de la història de la política europea en matèria presidencial i que el deixa com un inepte integral per més actes que ara faci per maquillar la seva imatge. Estem parlant d'un lehendakari que no sols menysprea la conferència de pau de Donostia, sinó que quan la pau esclata al seu país, després de 43 anys de violència, l'agafa en fora de joc als Estats Units i assegut tranquil·lament en un tren. Increïble. La inèpcia, a més, ho és per partida doble. Si no ho sabia, es fan paleses la seva poca talla política i la baixa consideració que mereix al seu partit, i si, sabent-ho, ho va menysprear és que es tracta d'algú totalment incapacitat per dirigir res que no sigui una botiga de mitjons. Es comprèn que l'any 2009 el PSOE i el PP necessitessin emmordassar una part de la societat basca per ocupar el govern i fer que aquest home pogués ser lehendakari. Per sort, com s'ha vist, Euskal Herria no el necessita per a res.

user cesc | Hace más de 12 años

Quan un lluitador entén que no hi ha bomba més poderosa que la intel·ligència ja no torna mai més a posar en perill la vida de ningú. I ara la intel·ligència ha guanyat. Ara n'ha esclatat una, de bomba, però de les que dignifiquen la humanitat: la bomba de la pau. Només cal observar la reacció dels falsos demòcrates, marejant la perdiu, restant importància al comunicat d'ETA, dient que no se'l creuen, que hi falten coses -com en els llocs oficials de l'època d'en Franco, en què sempre et mancava un paper- que no n'hi ha prou... El que calgui per dilatar tant com es pugui l'arribada de la pau i haver d'afrontar pacíficament i dialècticament l'inalienable dret a l'autodeterminació del poble basc.Certament espanya en llibertat, s'en va a fer punyetes.

user josep | Hace más de 12 años

Una buena solucion, es que eta entregue las armas, pida perdon a las victimas, se disuelva de verdad, y los filoetarras que les apoyan se vayan a hacer puñetas.

user cesc | Hace más de 12 años

Finalment ha succeït. La fi de la lluita armada d'ETA ja és una realitat. I aquesta realitat, que és la que no volien molts d'aquells que més sonorament exigien a ETA que abandonés la violència, ha arribat per quedar-s'hi. ETA, per fi, ha comprès que la violència era un bumerang que es girava en contra seva, perquè, a més de desacreditar-la davant del món, també servia de coartada als diferents governs espanyols per adoptar mesures antidemocràtiques com ara la tortura policial, la il·legalització de llistes electorals o l'allunyament de presos. Només cal recordar que el 1983 el govern socialista de Felipe González va ser capaç de crear una banda terrorista anomenada GAL, que matava a tort i a dret per mitjà d'assassins -que avui dia són a casa- finançats amb pressupostos de l'Estat. I és obvi que un Estat que és capaç d'aital monstruositat està deslegitimat per parlar de democràcia, de respecte a la vida i de drets humans.

user cesc | Hace más de 12 años

Mallorquinet,no el sap aquell que diuen que un pagès que anava prop de Sòller i es trobà un homo ben mudat que bevia aigo d'una font,hi li diu es pagès(en català)-No begui home,no begui que no es bona s'aigo aquesta,Així que s'homo es gira i li diu al pagès:como dise?(en castellà)nade nade beba qu'es fresca i buennna l'hi contestà.

user mallorqinet | Hace más de 12 años

Xisco sabias otro en mallorquin (no catalan) que dice asi.."Son vuits i nous… i cartes que no liguen…" o otro tambien mallorquien (no catalan) "Sa merda com mes se remena… mes pudo fa…. y lo de ETA JA FA PUDISI...

user cesc | Hace más de 12 años

3 de març de 1976. 5 treballadors morts quan la policía els ametralla en una esglesia. Responsable MANUEL FRAGA IRIBARNE. Per que no ha de demanar perdó? .