user CBN | Hace más de 12 años

El argumento manido de que los que abogan contra el sufrimiento de los animales no se preocupan de las personas es una falacia y una estupidez.Una cosa no te inhabilita para la otra,a menos que no sepas caminar y mascar chiclé a la vez.Y otra:una cosa es matar un animal para alimentarse y otra para divertirse.Asi que le pueden ir dando al que me quiera convertir en vegetariano por el simple hecho de que no me guste machacar animales.

user cesc | Hace más de 12 años

DIES DE DOL PER ALS AMICS DE LA TORTURA.

user Víctor | Hace más de 12 años

Amb tot, s'ha de reconèixer que els amants de la tortura i de la sang tenen raó quan afirmen que el debat és identitari. I tant que ho és! Ho ha de ser per força, quan ells defensen el manteniment de les curses amb l'argument que són la Fiesta nacional espanyola. Què hi ha més identitari que això? Tanmateix, la part més repugnant de tot plegat, la que fa venir basques de debò, és aquella que defineix la Fiesta com a 'art' i que la justifica com a tradició. Amb relació a l'ús del terme 'art', associat a la tortura, val a dir que no és nou. Al llarg de la història de la humanitat, han estat molts els torturadors que han definit com a 'art' el grau de sofisticació assolit en la seva praxi. I pel que fa a la tradició, no hi pot haver argument més ridícul. La resposta la dóna un dels personatges de Cor de brau: "L'antiguitat d'una tradició no legitima el martiri de ningú. Només és el testimoni de la llargària de la seva impunitat".

user Victor | Hace más de 12 años

De moment, per sort, les curses de braus han mort a Catalunya i ja no sentirem més la cantarella demagògica d'aquells hipòcrites que, per no significar-se gaire, diuen que el que caldria fer, en lloc d'abolir la Fiesta, és deixar que morís sola. És a dir, que, segons ells, la tortura a éssers vius no s'ha de prohibir. Cal esperar que els torturadors i el seu públic se'n cansin. Magnífic. D'això se'n diu tenir arguments. Les alegries, però, no s'acaben aquí. D'ara endavant tampoc no sentirem aquella galdosa mentida que diu que a Catalunya hi ha molta afecció a les curses. És per petar-se de riure. Deu ser per això que l'empresa Balañá, aquella que dóna suport econòmic a Ciudadanos, ha declarat unes pèrdues de 24.000 euros per cursa -aquesta temporada n'hauria perdut 360.000- i deu ser per això també que la cursa que va obrir la temporada 2011 a la Monumental només va tenir 400 espectadors, la majoria turistes i gent vinguda d'Espanya, el mateix país de procedència del gros dels espectadors que van acomiadar les curses a Catalunya el passat dia 25.

user Victor Alexandre | Hace más de 12 años

. Per poc temps, però, perquè en aquell país cada cop hi ha més rebuig a aquest espectacle -entre el 2007 i el 2010 el nombre de curses va caure un 34%- i els moviments animalistes no paren de créixer. L'àmbit d'actuació dels taurins, per tant, s'està encongint fins al punt que l'abolició de les curses a Catalunya ha fet que països tradicionalment favorables a aquest espectacle, com ara Colòmbia, estiguin plantejant-se'n l'abolició. I la prova és que la decisió catalana va ser aplaudida per gairebé tot el planeta.

user Victor Alexandre | Hace más de 12 años

S'ha acabat. Ha trigat molts anys a arribar, però s'ha acabat. Ja no hi haurà més curses de braus a Catalunya. Després que el passat 25 de setembre se celebrés la darrera cursa a la Monumental de Barcelona, aquest espectacle retrògrad, sàdic i sanguinari ja no es podrà veure més al nostre país. Amb l'actuació d'aquest gran artista del martiri aliè, anomenat José Tomás, la temporada taurina s'ha acabat i, d'ara endavant, tots aquells que n'estan enamorats o que s'exciten veient com un brau treu sang per la boca, hauran d'anar a Espanya a satisfer els seus baixos instints.

user Cesc | Hace más de 12 años

La diferència entre els països civilitzats i els altres,és açò precisament que de la tortura al animals no en fan expectacle.Catalunya ha votat per majoria al parlament,i en aquest cas representa la majoria del sentiment popular,per tant qui vulgui gaudir de sang i fetge,cap a espanya hi falta gent.

user Cesc | Hace más de 12 años

La veritat no hi veig la relació entre els cargols.El maltracte als animals degrada el que el practica,ter-ne un expectacle degrada a la societat que ho permet.

user MIRALO | Hace más de 12 años

Todavia estoy flipando como unos cuantos "fanaticos" de no saben muy bien, Que, hayan sido capaces con cuatro pancartas y aprovechando un momento politico "OPORTUNO" se hayan salido con la suya.- SOY ANTITAURINO, pero como no me gusta no voy ... Y PUNTO, PERO SOY FELIZ CUANDO MI ESPOSA Y MI HIJA VAN A UNA CORRIDA Y VIENEN ENCANTADAS, ( Buen ejemplo lo de los caracoles A LA LLAUNA.- HIPOCRITAS ANTITAURINOS.-

user Druida | Hace más de 12 años

Si los toros son cultura, el canibalismo es gastronomía.