user Un mallorquí | Hace más de 12 años

Jo el que em sembla és que molts de que escriuen al foro, escriuen per a criticar per sistema sense informar-se de l'activitat d'aquets joves i tampoc crec que els interessi conèixer les seves funcions. Són radicals que interpreten qualsevol activitat cultural de les Illes Balears com si fos un acte en contra de l'Estat Espanyol. Sembla que esser mallorquí a Mallorca és per alguns com si fossim delinqüents i mala gent. Molts han vingut a viure aquí per a tenir una vida millor i per tant el que haurien de fer és respetar a la cultura de la terra d'acollida i integrar-se. I als mallorquins crítics amb aquesta iniciativa, dons no ho entenc, deuen ser gent d'una altra època incapaç d'evolucionar i d'estimar més la seva terra i la seva cultura i que prefereixen altres coses. Allà ells, però si noltros no defensam lo nostro, molt manco ho faran els de fora.

user de pura raça | Hace más de 12 años

Quina llàstima no poder votar(no em deixa l`ordenidor) a castellano viejo , a mallorquina i a jordi (entre altres), peró jo us envii 100 punts a cada un..molt bé amics...

user Castellano Viejo | Hace más de 12 años

El 90 % de los defensores de lo mallorquín y se pasan el día mostrando su anticatalanismo no son más que xarnegos y maketos semianalfabetos. La mejor prueba es que no sólo son incapaces de expresarse en el idioma de las islas sino que tampoco lo saben hacer en su propio idioma al que destrozan en cada comentario.

user mallorquina | Hace más de 12 años

Què trista és s'ingnorància... Resulta molt fàcil criticar a partir d'una notícia a ne's diari. Quants de vosaltres va assistir dijous a vespre al teatre de vilafranca? Cap ni un, puc ficar sa mà a ne's foc i no me cremaria. Per aquesta senzilla raó me pareix molt trist que se critiqui des de s'ignorància. En quant al comentari de ASM "asi me gusta que defiendan la cultura catalana y que desaparezca la cultura balear y Mallorquina lo que son es un atajo de separatistas que destrozan la identidad de un pueblo, si tanto aman a cataluña que se vayan alli aqui sobran y alli no son bienvenidos." A vegades val més un silenci a temps, que una paraula mal dita! No mesclis cultura catalana amb cultura balear perquè te puc assegurar que qualsevol d'aquests joves és més mallorquí que tu, a ca's padrins de qualsevol jove d'aquests per pasqua fan panades i en s'hivern matances i són fills, néts i renéts de mallorquins... I defensen ses coses d'aquí, que per sort en tenim moltes (a MALLORCA, NO a Catalunya) i per cupa de gent com voltros que no estima sa nostra terra i no dóna suport a iniciatives com sa d'aquests joves, les esteim perdent. Aquests joves desinteressadament preténen conservar tot allò que els seus padrins els han ensenyat i això per jo és d'admirar. Des primer a ne's darrer, aquests joves són mallorquins d'arrel, mallorquins de poble.

user Jordi | Hace más de 12 años

ÀNIM I ENDAVANT JOVES DEL PLA DE MALLORCA. ELS COMENTARIS QUE VOS VOLEN LLEVAR LA IL·LUSIÓ NI ELS MIREU: SON DE GENT QUE L'HA PERDUDA. NO HI PERDEU NI UN SEGON EN CONTESTAR-LIS. IL·LUSIÓ I FORÇA AL PLA DE MALLORCA...

user mateu | Hace más de 12 años

Tengo 40 años y desde que tengo mas o menos noción de las cosas siempre hay el mismo debate si catalán si mallorquín si castellano, debemos ser los únicos en todo el mundo que discute de estas tonterías, algunos creen que es una tontería defender su lengua propia, otros que son catalanes, esto es mas de lo mismo. Ustedes creen que en USA tienen problemas con el INGLES o en SUIZA con el ALEMAN ITALIANO o FRANCES, las lenguas son cultura y cuantas mas sepamos mucho mejor. Otra reflexión para todos los que critican a estos jovenes "QUE HACEIS VOSOTROS EN VUESTRO TIEMPO LIBRE". Si el rey JAIME I no hubiese conquistado MALLORCA y luego el resto de islas o lo mejor estaríamos hablando en árabe y seriamos el segundo país musulmán de la unión Europea. Y todo esto escrito en castellano , ha el mismo castellano que se escribe en ARGENTINA, BOLIVA, VENEZUELA, CUBA, MEXICO, ETC.....

user zzz | Hace más de 12 años

Defender el territorio........, pues ala, al monte a limpiar el bosque, que hay demasiados incendios, asi es como se defiende el territorio, y no con mesas redondas y aire acondicionado, porque cuando todo este quemado no habra territorio para defender, salut y força.

user Castellano Viejo | Hace más de 12 años

Según la Ley de Normalización Lingüística aprobada por el PP en 1986 lo que se habla en Baleares es el CATALÀN. Punto.

user Jordi | Hace más de 12 años

Es tal y como dices Toni, pero no pases pena, estas últimas elecciones han estado basadas en esto y ya ves el resultado, son cuatro gatos engatusados, los verdaderos baleares lucharemos por nuestra cultura, lengua e identidad con la ayuda de Madrid.

user toni | Hace más de 12 años

Se trata sobretodo de negar y luchar contra el imperialismo castellano. Esa es su guerra, y la cultura y lengua catalana son las armas a las que se unen incondicionalmente, diciendo que son excelentes mallorquines por eso. Hay que estar muy flipado para estar tan desorbitadamente desorientado, porque de mallorquin o de cultura local ni les interesa nombrarla, sólo del catalán naces y al catalán mueres..