user myotragus | Hace más de 14 años

Som menorquins i espanyols, balears sobre pq aso es una invenció moderna. i es mallorquins pensen igual, sinos mirau IB3 i veureu com mus veuen ells a noltrus. I molt menus som catalans!! l'unic que tenim en comú es que compartim mas o menus una llengua i ja esta i no per aso som un dels paisos catalans !! I si haguesim de ser independents seriem menorquins i prou!!

user perla | Hace más de 14 años

És veritat que Mallorca se'n duu sa major part dels doblers destinats a les illes balears des de Madrid. Això no es pot negar (per tenir més habitats, més "necessitats"). A vegades, totes les seves justificacions les pos en dubte...sa realitat és que no veim ni un duro a Menorca. Se'n van molts però en tornen pocs del govern central. Sí, als referendums del PSM!

user Luis | Hace más de 14 años

Para miquel:Soy menorquin y llevo casi 30 años em Mallorca.Sus comentarios reflejan un complejo de inferioridad,una frustración y un mente tan obtusa y pueblerina digna de estudio.Seguramente usted achaca todas sus carencias y desgracias de Menorca al "enemigo" exterior.Es lo fácil....debe ser usted tan vanidoso y ególatra que es incapaz de reconocer que muchas cosas tienen su explicación en los mismos menorquines,en la manera de actuar de los políticos,etc.etc.¡Viaje más!Aparte de conocer mucha gente nueva,uno puede observar que en otros lugares existen cosas maravillosas y que el mundo no se reduce a los 45 km de Menorca,por otra parte encantadora si no fuera por alguno de sus habitantes.....Sus comentarios le descalifican por sí solo y hacen a quien los lee pensar que Menorca es un sitio con gente de mente cerrada y acomplejada.¡Es usted un talibán!

user miquel | Hace más de 14 años

referendum si!!!! però per fugir de la mà negra i bruta dels mallorquinots. o algú de vostès es sent "balear"? si de cas som menorquins, res mes. Ja esteim farts d'aguantar sa doble insularitat, sa de Palma i sa de Madrid, i sa pitjora és sa de Palma.

user bruixa | Hace más de 14 años

NOMES VEURE SA FOTO ME DON CONTE DE AQUESTS TIUS VIUEN DE MARAVELLA, QUINA PANXETE QUE ELS HI PENJE,ME PENS QUE ENTRE SUPAROT, VINETS, GINET DEUEN TENIER BRILLANTS IDEES COM AQUESTA DES REFERENDUM,HALA A FER UN POC DE FEINA QUE ESTEIS MOLT ABURRITS.. PES PROXIM SUPAROT PERQUE NO PLANETJAU UN REFERENDUM PER TORNAR A SER BRITANICS.. FREEDOMMMMMMMM

user Pere | Hace más de 14 años

Faig el comentari numero 100. Jojojo

user Andres | Hace más de 14 años

Maones- Jo no he xerrat de rotund, pero si, crec que es com a minim un fracas. Hem de tenir en compte que aquets referendums no s'han realitzat a qualsevol lloc, sino als pobles gobernats per partits nacionlistes (es a dir, amb una poblacio clarament favorable al sentiment independentista, pobles petits (d'un tamany semblant als de Menorca), amb sa complicitat dels ajuntaments, que en molts casos han deixat ses seves istalacions (no em sembla malament, que consti), i amb una campanya a nivell local de cert nivell, pq al cap i a la fi, necesiteriem a menorca sa complicitat des mitjans nacionals per fer una consulta aixi? O en tindriem prou amb es mitjans locals, i una campanya a peu de carrer?. Els que no son independentistes no han tingut cap influencia dels altres partits, per sa sencilla rao que els altres partits han ignorat sa consulta, no li han dit a ningu "no votis", i de fet aquesta vegada un 5% dels vots han estat pel "no" i un 3% en blanc. I be, que havia de passar, quan tenim una consulta feta per i per a independentistes? Per altra banda, crec que ses teves dades de participacio son incorrecte respecte a nes cens de +16 anys i estrangers: http://referendumindependencia.cat/municipis/resultats/28F/ Sa partipacio cau des 22% al 21%, pq es primer cens conta amb els empadronats de +18 (sense estrangers) i es segon amb es majors de 16 inclosos els estrangers. Per tant, si, segueixo pensant que si hem de dir si era mes aprop de s'exit o es fracas, apuntaria a el segon. Per ultim, no em facis comparacions (encara que siguien erronees en els %) amb ses altres consultes com s'Estatut o sa CE, pq precisament, quan un pensa amb fracasos electorals pensa amb aquest 2 exemples i voler fer paral·lelismes no es precisament sa millor idea que podeu tenir.

user Maonès | Hace más de 14 años

Andres --> Una apreciació respecte sa participació a Catalunya en ses consultes, i que mols han considerat (intencionadament) un fracàs: Crec que no es pot considerar un fracàs que una sèrie d'entitats cíviques, amb nul o escàs suport des partits polítics, sense recursos públics, i amb sa feina únicament de voluntaris, hagin mogut a centenars de milers de persones. Pensa que es cens era més alt: incluia a inmigrants i al.lots d'entre 16 i 18 anys, dos sectos que com sabràs, no tenen gaire compromís polític. Si no tenc mal entès, restant a ambdós sectos, sa participació era des voltant des 30%. A més, es que no son independentites han tingut tota sa influència possible per part des medis i partits (PSC-PP-UPyD) per no participar. Ah, i no oblidar que es tracta d'un referéndum no oficial, sense propaganda per TV, ràdio ni cartells as carrer. I tot i així, ha tingut una participació semblant a sa de l'Estatut o sa Constitució Europea, que van tenir bombo durant mesos i mesos. Trobes encara que és un rotund fracàs?

user Andres | Hace más de 14 años

Home, posar en dubte que una persona que du 20 o 30 anys visquent a Menorca (sigui andalus o asturia), te dret o no a votar sobre el que ha de passar a s'illa.....

user yo, yo mismo e irene | Hace más de 14 años

Estic a favor de fer un referèndum, seria totalment democràtic. El que no veig clar és qui hauria de votar en aquest referèndum. Haurien de votar els andalusos que porten aquí 30 anys? I els que en porten 3? I els inmigrants estrangers? I els qui han obtingut la nacionalitat espanyola fa poc? I els catalans que estan empadronats a Menorca per tenir descompte de resident?... És difícil dir qui hauria de votar. Jo pens que només hauríem de poder votar els menorquins, però... qui es menorquí?