user ciutada del mon / ciudadano del mundo | Hace más de 13 años

el problema mas grave es de formas. este equipo directivo no respeta a nadie, ni profesores, ni alumnos. a partir de aqui han utilizado el tema de la lengua para dividir a los padres y ocultar el verdadero problema. yo he estudiado en castellano, no tuve el privilegio de aprender bien el catala, pero a mi no me manipularan ni estos ni nadie. en españa tenemos un cantautor comprometido que es joan manuel serrat que en mexico, cuba, argentina etc... le llaman "maestro serrat" y en españa atlantica todavia hay gente que lo califica de anti español por no querer cantar en eurovision y otras opiniones. canto a machado a miguel hernandez. esto es belleza, esto es enseñanza etc..

user polipop | Hace más de 13 años

Qué asco de 100% catalán y directores que convierten su colegio en una fábrica de analfabetos maulets.

user tuadell | Hace más de 13 años

Porras ! (mejor dicho... Porreres!!) que gusto le cogen algunos a el uso alegre de la palabra feixista... ¿quien es más feixista, el que pretende llegar a todo el mundo, o el que quiere imponer 100% enseñanza en un idioma y no respeta las ideas de los demás? pobrets al.lots... así vamos. Nuestros chavales no saben nada, solo ser futuros maulets y catalán 100%. Que asco de educación bilingüe... el art. 4 del estatuto de Baleares por el forro se lo pasan...

user Josep | Hace más de 13 años

Me hace gracia ver a estos energumenos como luchan por el catalán y su senyera , y llaman FASCISTAS a los que no piensan como ellos , Fascista por no sentirse catalan ? fascista por ser mallorquin ?

user INDIGNAT | Hace más de 13 años

jo crec que hauria d'anar la fiscalia de menors a n'aquest institut. el problema lingüistic es important, però hi ha qüestions mes greus.

user Porrerenca | Hace más de 13 años

En aquest lio de catala o castella, no creis que s'esta dejan de banda lo que importe realment a se sosiedad,I A NES NOSTROS JOVES, que jo crec que es se EDUCASIO,RESPECTE,TOLERANCIA I CULTURA´EN GENERAL. Per suposat que es nostros joves an de sebre se nostre llengo mare,es mallorqui, dielecte des catala,pero que en gramatica, es igual,llevat de algunes paraules, que noltros a Mallorca,els se deim diferents, pero a Menorca i e Ibisa tambe son diferents de noltros, y per aixo no deixen de eser de ses Illes Balears,com noltros. Crec que es nostros joves san de sebre desenvolupa, en escritura y converse en catala i castella, igual que serie molt bo que tembe eu fesen en Ingles. Tot plegat es una riquesa cultural molt important per tots es joves y no tan joves.

user llob | Hace más de 13 años

pareix mentira, tots els problemes que tenim a la illa, entre els de fora i el de adins i nomes vos preocupa el catala des coions, jo som del 77 i he estodiat tot sempre en castella, i tenc sa sort de poder anar a catalunya i tambe entendrer-los, feim es nins pardals amb tant de catala, si voleu catala anau a catalunya. aixo es mallorca.

user bag | Hace más de 13 años

Estis catalanistas queno quieres ni a su tierra

user Lleeebre porrerenca | Hace más de 13 años

Porrerenca... o no... N'hi ha molts que ja no hi haurien d'haver entrat, a sa roqueta, com tu dius. No hi ha res més trist que malparlar i menysprear sa terra i sa cultura de sa terra que te dóna de menjar.

user Aina | Hace más de 13 años

Porrerenca: Per poder canviar un projecte lingüístic hi ha d'haver un motiu de pes. I no és motiu que els nins de Porreres, Montuïri i Vilafranca ho fan tot en català, perquè al cinema no hi poden anar molt en català, la tele només tenen 5 o 6 canals devora tots els que tenen en castellà, i molts altres exemples. El projecte lingüístic s'ha de canviar per un motiu de pes i no perquè uns professors volen fer les classes en castellà. Quan s'hagi fet un estudi lingüístic sobre la situació de la llengua catalana a les Balears és quan es pot mirar si s'ha de modificar o no el projecte. Alumna: No passaria res que féssiu 4 hores més en castellà, només és que un professor no pot decidir ni què vol explicar ni en quina llengua. I les lleis i la normativa que està aprovada s'ha de respectar.