user Bok | Hace más de 13 años

Pofesores que manipulan a sus alumnos y malversan el tiempo lectivo que deberían dedicar a formarlos. Profesores convertidos en Comisarios Politicos del Imperialismo Catalan EN DETRIMENTO DE NUESTRA IDENTIDAD...políticos dedicados, a falta de inicitivas que mejoren nuestra calidad de vida a enfrentarnos los unos con los otros y ciudadanos de a pie indiferentes y asqueados pero complices por omisión de nuestro deber de despedirlos a ambos de su lugar de trabajo: a los profesores de su centro escolar y a los politicos del Parlamento

user Bernat | Hace más de 13 años

Primer error de concepte: ningú perteneix a ningú, més bé forma part de. Les Balears no perteneixen a Espanya, mes bé forman part de. A partir d´aquest concepte Catalunya com a pais del que els seus habitants en tenen clar el sentiment es pot discutir si la majoría dels illencs s´hen senten part. Per la teva tranquilitat puc dir-te que personalment no en tenc cap de sentiment catalá (en el sentit estrictament politic)Per la fóbia d´altres tampoc tenc cap sentiment espanyol mes lluny del nº del DNI o la filiació de la seguretat social. No vaig amb banderetes al cotxe ni a la pulsera del rellotge, tampoc en posaria cap de cuatribarrada. Dit aixó que entra al terreny dels sentiments personals i contra els que no caben raons (no estimes els teus fills raonant el perque) Lo que deman es respecte per la història de la que aqui es renega constantment amb un menyspreu paranoic i sense fonaments reals i cientifics, aquesta columna d´opinio es un monument al histrionisme, al doi, a la falàcia, fa mal al sentit comú. Per aixó demán i esper d´asegut les respostes sobre les fonts a on han begut els "savis" que aqui pontifican de história i filología.

user Scorpio | Hace más de 13 años

Bernat, mira que ets caparrut, encara no has entés que a Balears no volem que es catalans nos robin sa nostra cultura (a lo millor ets catalá), tampoc sa l´han deixat robar es valencians o es aragonesos. I en es temps d´en Jaume I rei d´Aragó, catalunya era una conquesta de sa corona d´Aragó, mai ha estat corona com Mallorca sino un comptat d´Aragó, cap ille balear a estat mai de Catalunya.

user Bernat | Hace más de 13 años

Scorpio: en aquesta olla de caragols de gent ben formada, lo important no es com enviam el misatge, més aviat el contingut. I per supost tu ets dels que no enten res de lo esencial del misatge que he volgut transmetre, tanmateix, les preguntes que he fetes encara ningú n´ha contestat ni una, no en volen o no hen saben.

user Español y mallorquín | Hace más de 13 años

El mejor sitio para manifestarse en contra de la imposición del catalán, y reivindicar el uso del castellano y del idioma propio balear, sería mañana enfrente de este centro en Inca, y desde luego descolgar esta bandera forastera que cuelga de la ventana.

user balear | Hace más de 13 años

CATALANISME = NEGOCI i no el mollarán facilment... esteim ben fotuts si no movem es cul i axecam sa veu en contra.

user Scorpio | Hace más de 13 años

Bernat, tienes el cerebro como una olla de caracoles, ni escribes bien el castellano, ni tu amado catalán, no creo que seas el adecuado para hablar de ciencias pero si eres el adecuado para lavarle el cerebro fácilmente.

user sebas | Hace más de 13 años

jo encara no entenc on vivim, a Mallorca-Balears, o a Catalunya? Ja n'estic ben cansat de tanta història de catalanistes, bastant de mal feren cuan varen invadir mallorca, i no conquistar, com diuen els catalanistes. Q'uen sere de feliç es dia que escolti a ses noticies que sa llengua oficial es el Balear, i no es català imposat.

user Bernat | Hace más de 13 años

Filología: ciéncia que estudia una cultura tal como se manifiesta en su lenguay en su literatura, principalmente a trves de sus textos escritos. (Diccionario de la Real Academia Española de la Lengua, vigesimo segunda edición). Ja ti pots posar una "tirita" a las carns obertes. No cal que tenguis el diccionari o pots consultar per internet, cercas diccionario i clicas en la opció de la R.A.E. després consultas.¿es una font fiable o es el "pronto"?

user MaiCatalans | Hace más de 13 años

En diari de Balears, aparece la lista de adheridos, menos mal que no está el cole mis hijos : De moment, ja s'hi han adherit el Col·legi d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Montaura (Mancor de la Vall), el col·legi Sant Salvador (Artà) i els CEIP Melcior Rosselló i Simonet (Santa Maria), Son Caliu (Calvià), Duran Estrany (Llubí), Migjorn (Cas Concos) i Son Rullan (Palma). Quant als Instituts d'Educació Secundària (IES), ja ho han fet: els IES Josep Sureda i Blanes, Son Pacs i Antoni Maura (Palma), l'IES Can Peu Blanc (sa Pobla) i els de Porto Cristo, Capdepera, Port de Pollença, Sineu, Marratxí i Josep Tries i Font (Esporles), a més dels de Llucmajor, Felanitx i el Guillem Cifre de Colonya (Pollença). De l'entorn educatiu, també cal sumar-hi el Centre d'Educació de Persones Adultes (CEPA) Son Canals (Palma) i l'adhesió a títol personal d'una professora del Conservatori Professional. Així mateix, s'hi han d'afegir l'assemblea de professors de l'institut de Santa Margalida i les dels IES Joan Maria Thomàs (Palma) i Guillem Cifre de Colonya (Pollença). Pel que fa a les entitats que també s'hi han vinculat, se'n poden esmentar l'STEI-i, l'Obra Cultural Balear, Joves de Mallorca per la Llengua i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.