user Falta seny | Hace más de 13 años

Segons notifica avui el Diari "Húltima Hora", sembla ser que hi havia la idea de gravar en CD la Sibil.la a la Capella de "Miquel Barceló" (de la Seu), precisament per M ª del mar Bonet i patrocinat pel Consell Insular. Jo tinc a les meves mans el CD "El Cant de la Sibil.la a Mallorca" que, precisament, ha sortit aquests dies de Nadal i enregistrad per "ONA Digital" i interpretada per cinc "Sibil · lers" diferents i més tradicionals de Mallorca : "Escolania de Lluc", "Coral Universitat de les Illes Balears", "Capella Oratorià", "Capella Mallorquina" i "Nins Cantors del Col.legi Sant Francesc". Si una està bé, l'altra està millor. I segons tinc entès patrocinat pel Consell Insular. Em pregunten on es pot adquirir aquest CD. No crec que M. del mar Bonet sigui la més reprensentativa per donar a conèixer aquest Cant tan tradicional. Canta bé, però no la Sibil.la, no és el seu estil. Aquests cinc representants nomenats anteriorment són molt representatius per donar a conèixer aquest "Patrimoni". No es tracta d'un "Bolero", ni una peça romàntica, ni una cançó de bressol, és un cant molt més significatiu: una melodia "Mossàrab" provinent del gregorià. Per Déu, siguem cabals de seny. Espero que Francina Armengol s'informarà una mica millor. L'estil de M ª del Mar Bonet no és universal, musicalment parlant, tindrà el seu mèrit, però cada cosa al seu lloc. Aconsello que adquireixin aquest CD, que he comentat abans, val la pena. A la Conselleria els informaran com adquirir-lo. Només fa vint dies que va veure la llum. Si no se'ls pot informar, facin-ho telefonant a "ONA Digital".

user ANTONI (Manacor) | Hace más de 13 años

Trob que la interpretació que de "La Sibil.la" fa na Maria del Mar Bonet i, en concret, amb els interludis de cor (em referesc a així com està enregitrat al CD "Amic i amat") és UNA DE LES MES BELLES INTERPRETACIONS QUE DE LA SIBI.LA mai jo hagi escoltat. Aquest CD esmentat es va fer molt abans de que fós declarada patrimoni i pens que aquest enregistrament DIGNIFICA molt el cant i ha ajudat al seu coneixement. Per res pens que aquests fets puguin interrompre el decurs natural, religiós o expontani del cant. Ben al contrari! ¿De qué hem de tenir por? Per altra banda replicar a la persona que separa o compara "La Sibil.la" de la "Procesó dels Profetes" ja que "La Sibil.la" és una part de la desapareguda "Procesó".

user En Joan | Hace más de 13 años

Me gustaba más cuando la Sibil.la pertenecía al pueblo llano, ahora lo van a sofisticar, politizar y perderá todo el encanto de la sencillez de lo auténticamente popular. María del Mar Bonet lo interpreta correctamente, pero no transmite tanta autenticidad. Además, está ya "fuera de temporada". Pronto lo emplearán como reclamo turístico.

user tomeu | Hace más de 13 años

Som en Tomeu....repito lo dicho antes......:Ay Marieta, No destroces nuestra sibil-la.........

user tony | Hace más de 13 años

balgame la virgen el dia que yo me compre un cd de esta pava me corto las venas.

user ana | Hace más de 13 años

ein?...

user Pena | Hace más de 13 años

La Sibil.la es canta a les esglésies de Mallorca no perquè sigui Patrimoni de la Humanitat, sinó que gràcies a la Litúrgia de l'Església mallorquina que l'ha conservada, avui és Patrimoni de la Humanitat. És una llàstima que en la nostra Catedral Mallorquina es munti aquest espectacle i la interpreti Maria del Mar Bonet, que si la canta com en el disc farà pena. Aquest cant s'ha de sentir dins d'un, no des de fora. No m'estranya que sigui a la Catedral ja que avui en dia alguns dels "nostres canonges" tenen un sentit de la Litúrgia una mica rebaixat. Crec que el cant de la Sibil.la mereix un altre respecte, com la "Processó dels Profetes" dels Blauets de Lluc.

user Amador | Hace más de 13 años

Aunque se vista de Demis Roussos, algo fondona se la ve en la foto. I que ens costarà això?.

user Albertof | Hace más de 13 años

Los hay que ya se apuntan al carro. Y por supuesto se está desvirtuando su sentido cultural y religioso, ya sólo falta que también lo cante en las giras veraniegas.¡Que pena me dan!

user canonget | Hace más de 13 años

por mi como si canta un pasodoble español, esta lo que quiere es sentirse aclamada por lo que sea, se le pasó el arroz