user toni | Hace más de 6 años

@Pau.” La situación de exterminio que se está produciendo es debida a la acción genocida de España”, he oído muchas tonterías en mi vida pero esta se lleva la palma. Pongo el significado de genocida simplemente para que sepa que es. Genocida= 1. m. Exterminio o eliminación sistemática de un grupo humano por motivo de raza, etnia, religión, política o nacionalidad. U. t. en sent. Fig.

user EnBonMallorqui | Hace más de 6 años

Efettivament. Es català torna enrrera y lo que hi tornarà! Comensam per Eiivissa. Perfetta!! Tambe forên es primés en comensà a sortí de sa crisis. Se nota que no estàn tan mal influenciads coma Mallorca. Peró axò només ês un comensement de com ecspulsarêm un dialettà estarenjé de sas nostas islas. Qu'aqui sa gent des carré n'està oyada de tanta impossició forastera que may l'hêm xerrada. Y que diven cualcuns de "català de mallorca" de que c...xerrau?cada die med boyads es pancas. Arrux de sas Islas Baléàs. Aquí Llengo Balèà en sas nostras modalidads y particularidads de cqda pobble. Fòra impossicions artificials d'un altre autonomie! (Es pròpis catalans de defora de Barcelona tampòc el volên!)

user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 6 años

Aquets catalanistes son tan patètichs com ets observatoris que tenen per supervisá s'imposició des catalá pê ses colònies. Bén igual que si mirassin es parte metereològich, envés de dí quín temps fá per Formentera, diuen quín catalá fá per Formentera. Mos tracten com si fóssim beneyts.

user VICTIMISMO FALSO | Hace más de 6 años

Uno, la gente habla ibicenco o formenterés. No el idioma inventado por los filologos en Barcelona. Dos, es la gente quien decide lo que hablar. No el Gobierno de España. Ya está bien de victimismo.

user Un idioma común. | Hace más de 6 años

Por Dios!! Ibiza ha sido violada por los cuatro puntos cardinales. Se ha vendido a personas adineradas, deportistas, actores, etc. que únicamente hablan ingles o alemán. Aquí el único idioma que se mantiene e interesa es el DINERO.

user Pau | Hace más de 6 años

És ver que la postura dels balears és important, com diu l'Institut d'Estudis Eivissencs, però la situació d'extermini que s'està produint és deguda a l'acció genocida d'Espanya

user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 6 años

Es catalanisme já té un mapa des País Catalá, que mos freguen pê sa cara cada día depués des ses noticis, cuand donen es temps. Are que já tenen es mapa domés else falta fabricá es catalans. Amb En Bernat han fet una feyna magnífica. Else está sortint un catá modèlich, mirau que bé domina es catalá.

user Me meo!!! | Hace más de 6 años

jajajaja, Os imaginais a los disc jokeys internacionales pinchando en catalán. O a los italianos, franceses, hablándoles en catalan.... jaajaj es que me meo!!!

user Bernat | Hace más de 6 años

1- A ca nostra parlam mallorqui, els meus fill inclós, malgrat sa mare sigui castellano-parlant. 2-Els meus padrins i jo mateix anomanam mallorqui a la nostra forma de parlar. 3-No renuncii ni renunciare a parlar mai mallorquí i observaré la utiització correcte de les paraules que pertocan sense caure en castellanismes ni altres paraules que haurien d´eser d´us corrent dins el léxic del catala de Mallorca. 4-Tomeu de no seón. Lo teu necesita tractament, no se cura just en fregues i una "tirita", la lesió que pateixes es bastant profunda. 5- Desde Catalunya no me financien ni l´aire que respir. Destriau d´una vegada que es ciencia i que es politica teniu un bon bollit mental.

user Scorpio | Hace más de 6 años

Per molt que s'arruinin es catalàns en impossà es català, que només te gramàtica pròpi desde 1912, y sa RAE el va fe llengo a 1959, y va llevà s'estatus de llengo a n'es mallorquí y es valencià per orde den Franco. May xerrerem català ni a Balears ni a Valènci, y de cada vegada som mes es balears y valenciàns que escrivim amb sas nostras gramàtiques, valencià-mallorquí-català son 3 llengos diferentes, de fet heyà diccionari de ses três llengos, amb gramàtica pròpi. Es valencià y es mallorquí son sigles mes antigues qu'es català.