user cesc | Hace más de 13 años

«Siempre prefiero que gane un español el Mundial, por ejemplo prefiero que lo gane Pedrosa antes que Rossi, porque es español.(lorenzo)(aquest es podria considerar un discurs nacionalista?-Arribats aquí, per tant, quin millor escenari per exhibir-se que els Jocs Olímpics, el més gran aparador nacionalista del món? En un marc com aquest, Rafa Nadal, naciotennista espanyol per excel·lència, se sent com a casa. Per això, quan va entrar a la sala de premsa de la capital xinesa, va exigir que les preguntes fossin en espanyol o en anglès i es va enfurismar quan un reporter va adreçar una pregunta en català al tennista d'Hostalric Tommy Robredo.(en Nadal tampoc es queda curt,es cert els nacionalistes(espanyols)son excluients,raçistes i xenòfobs

user Visca en Giorgio | Hace más de 13 años

Para Cesc, lo tuyo ya es toda una patología psiquiátrica digna de tratamiento. No es normal que te saques tu discurso antiespañol en una noticia de motociclismo. En fin, si tú eres feliz y te sientes realizado así... Los nacionalistas sois unos excluyentes, unos racistas y unos xenófobos.

user I que i pinta aqui | Hace más de 13 años

No sé ni com se oli fa cas, però si aquest tio no paga els impostos a la nostra comunitat, ni a Espanya, que cony mus vol fer veure o dir de nacionalisme o patriotrisme, que se l'emportin a Andorra o allà a on sigui que pagui amb un barquito de rejilla

user cesc2 | Hace más de 13 años

Arribats aquí, per tant, quin millor escenari per exhibir-se que els Jocs Olímpics, el més gran aparador nacionalista del món? En un marc com aquest, Rafa Nadal, naciotennista espanyol per excel·lència, se sent com a casa. Per això, quan va entrar a la sala de premsa de la capital xinesa, va exigir que les preguntes fossin en espanyol o en anglès i es va enfurismar quan un reporter va adreçar una pregunta en català al tennista d'Hostalric Tommy Robredo. Sobre aquest incident l'e-notícies va fer un magnífic editorial amb aquestes reflexions: "D'entrada, el manacorí hauria d'haver guardat silenci, perquè la pregunta no anava adreçada a ell, sinó a Robredo. Era aquest qui havia de prendre la decisió que li semblés més convenient, no Nadal. [...] Per tant, la seva intervenció va ser, com a mínim, una impertinència, imposant el seu activisme lingüístic espanyolista a la resta d'esportistes que es trobaven a la mateixa taula. Si a Pequín, Rafael Nadal s'avergonyeix d'utilitzar la llengua catalana, és molt lliure de fer-ho, però no hauria d'imposar el seu criteri a altres companys".

user cesc | Hace más de 13 años

Rafa un senyor?.La història de la humanitat ens demostra a bastament que la singularitat d'un individu en alguna modalitat esportiva, com ara el futbol, el bàsquet o el tennis, no sempre es correspon amb un quocient intel·lectual equivalent. Açò fa que molts esportistes d'elit acostumin a identificar la popularitat i els beneficis econòmics de què gaudeixen com a mostra del seu triomf a la vida, fins al punt de creure's tocats per una llum divina que converteix en or tot el que toquen. El problema s'agreuja quan sa singularitat esportiva d'aquests individus, i ara ja parlo concretament del tennista Rafa Nadal, és inversament proporcional a la seva qualitat humana. Aleshores la deriva esdevé patetisme. I no pas perquè Rafa Nadal sigui un nacionalista espanyol -que ho és fins al moll de l'os-, sinó perquè aquest nacionalisme és excloent i prové de l'autofòbia que pateix. A Rafa Nadal li repugnen de tal manera els seus orígens, el seu país, la seva cultura i la seva llengua que s'ha fet un vestit nou per no anar per la vida despullat. I aquest vestit es diu Espanya. Espanya, naturalment, lamenta que una figureta com ell hagi nascut en una colònia i no pas a Castella o a Extremadura, però se sent alleujada quan veu que el tennista no sols professa la religió espanyolista sinó que, a més, la propaga amb el fanatisme del caragirat.

user IGC | Hace más de 13 años

Ahora quiere que gane Pedrosa en lugar de Valentino , este lorenzo es tonto por su chuleria y payasadas tiene menos fan,ahora como no hay carreras tiene que seguir dando el noticia, le falta respeto a si los demas que tambien ariesga su vida, un poco mas de humildad,ahora con sus palabras quiere ganarse a la gente,todo fachada. Que aprenda de Rafa un señor dentro y fuera de las pista, por eso es una maravilla de chico.Ariba RAFA & PEDROSA

user cesc | Hace más de 13 años

carall no sabía que fos tant nacionalista,no haviem quedat que l'esport i sa política no haurien d'anar junts?jo em pensava que cada esportista es representava a ell mateix.Per jo posats a triar prefereixo que guanyi un italià abans que un espanyol.per cert jo sóm català.

user natxof | Hace más de 13 años

grandísimo Lorenzo.....Y las declaraciones me parecen tb de crack. Q nos pasa a los españoles q excepto a Nadal no soportamos a nuestros héroes??

user imigrante | Hace más de 13 años

LORENZO sos el mejor SIN NINGUNA DUDA

user jose | Hace más de 13 años

Esto se sabia que seria el campeon español mas rapido en olvidar la gente por su mala educacion tanto fuera como dentro de la pista y con mala educacion me refiero a gestos y declaraciones un prepotente,ahora tiene que tirar del peloteo con pedrosa para hacerse con sus seguidores. No me creo esto de el solo es para dar que hablar.