user raquel | Hace más de 6 años

que pasen por dentro de la casa de el SÑ ENSEÑAT

user Xesc | Hace más de 6 años

Mallorca està ben fotuda... entre cabres, bous (ahir vaig veure una foto d'un bou d'aquests de plaça de toros a damunt es TEIX), i excursionistes descontrolats, no en quedarà res de sa Serra llevat de pedres. Es pas de persones continu fa que els aucells no vulguin viure aprop des camins, si no hi ha aucells hi ha insectes que perjudiquen sa flora, sobretot alzines amb es banyariquer. Si hi ha pas de persones, hi ha cabres que cerquen ses sobres des menjar, i per tant també es menjen sa flora, sobretot els arbres joves. Amb pas de persones tampoc es pot controlar sa població d'aquests animals destructors. Sa majoria d'excursionistes, sa veritat, poc o res saben d'es camp. Es camp necessita tranquilitat, silenci, inmobilitat. Hi pot haver moments puntuals de pressió, però puntuals, no continus. És molt pitjor una petita molèstia continuada encara que no tengui un impacte visible inmediat que un tractor que llaura dos dies una finca i remou tot es subsol.

user Terròs | Hace más de 6 años

I aquest senyor Fortuny... mereix una ruta reivindicativa al camí de Bunyola a Lluc cada cap de setmana. Jo només esper que de veres s'administració faci front a tots aquests terratenientes de panfonteta i s'obrin es camins.

user Terròs | Hace más de 6 años

Per qui encara digui que ses bicicletes erosionen es camins, que cerqui Estudio Cessford a inernet. Una altra cosa és que molestem, però que se mos acusi de rompre camins té nassos. Per cert, quins són es tiranyets ditxosos de per Esporles?

user Mmmm | Hace más de 6 años

* parla

user Mmmm | Hace más de 6 años

Aquesta llei para algun moment de sostenibiltat, o capacitat de càrrega?

user puffff!!! | Hace más de 6 años

Y ahora la gran masificación llegará hasta los últimos rincones preservados de la isla...

user Culpa vostra | Hace más de 6 años

Si no haguéssiu tancat camins que éren públics, no s'hauria fet tanta publicitat d'ells, i només tendríeu excursionistes de bon de veres dels que fan més bé que mal. No aneu de víctimes, teniu la culpa voltros.

user No ho fan per a nosaltres! | Hace más de 6 años

No crec que amb aquesta mesura pensin amb nosaltres, més bé pensen en facilitar el negoci de la muntanya a empreses sobretot de fora. Jo som excursionista i estic d'acord amb l'obertura de camins que són públics. Però també estic d'acord amb en Fortuny que això provocarà un efecte cridada que comportarà que la Serra estigui més massificada. Tard o prest també s'hauran d'habilitar restriccions com ara per arribar a segons quins indrets. Ens haurem d'acostumar a viure la muntanaya com els diumenges de primavera en els cims més visitats de la Serra. No hi veig solució i no me crec les que donen els quatre opinadors indocumentats de sempre. Crec que hem perdut el control de Mallorca, se'ns ha fuit de les mans!

user Pascal | Hace más de 6 años

Si hay algo que he aprendido después de recorrer casi toda la sierra, es que la basura, el deterioro y la errosion se acaban a 200m de la carretera, todos los excursionistas de verdad no hacen males a los caminos. Puede que alguien se olvide una botella de agua pero en lugar de lamentarte pasa a la acción,recogela y muestra el camino a los demás.