user HOLA | Hace más de 7 años

¿SE PUEDE HACER EN OTRAS COMUNIDADES AUTÓNOMAS? UN SALUDO

user solange | Hace más de 7 años

Jaume se te agradece tanta información, pero si lo hubieses escrito es castellano, llegaría a muchos más posibles donantes que se animarían a realizar las pruebas, saludos.

user Jaume Estrany | Hace más de 7 años

Tota entrada de progenitors hematopoètics es confirma després de demanar permís al Ministeri de Sanitat perquè les cèl·lules puguin entrar al país. Després de la donació, REDMO fa un seguiment del pacient durant un determinat temps. Tras la donación, REDMO hace un seguimiento del paciente durante un determinado tiempo.

user Jaume Estrany | Hace más de 7 años

6. Gestió de la donació És el facultatiu del pacient que necessita el trasplantament qui pren l'última decisió en funció de la idoneïtat del donant, de l'estat físic del pacient, etc. Si considera que el donant proposat per REDMO és idoni, omple la sol·licitud de petició de donant junt amb una proposta de dates i altres característiques necessàries. Posteriorment, el Registre es posa d'acord amb el donant i organitza una cita per al seu examen mèdic. Si el donant és espanyol, REDMO serà qui gestioni aquest pas. Després de rebre els resultats de l'examen mèdic i si el donant es troba en condicions de fer efectiva la donació i la reafirma, el centre trasplantador començarà el condicionament del pacient. Si el donant és estranger, en el cas de REDMO, el registre ofereix als hospitals trasplantadors la possibilitat de contractar un servei de courier a través d'una empresa externa a la Fundació Josep Carreras per portar la medul·la al país.

user Jaume Estrany | Hace más de 7 años

Si el donant està tipat en alta resolució, només quan REDMO disposi d'aquest resultat, decidirà si s'ha de sol·licitar o no mostres del donant. Després d'obtenir les anàlisis de les mostres d'aquests donants, es selecciona el més idoni i s'envia una proposta de donant al facultatiu de l'hospital trasplantador. * TIPATGE EN ALTA RESOLUCIÓ: Tipatge realitzat per tècniques de l'ADN.

user Jaume Estrany | Hace más de 7 años

5. Activació de la recerca En l'etapa d'activació, els coordinadors de les recerques sol·liciten mostres dels donants que han considerat més idonis. En el cas en el qual el donant no sigui tipat en alta resolució*, és necessari demanar aquest pas previ abans de la mostra. El Registre corresponent (en cas d'un donant espanyol seria el propi REDMO) al donant enviarà la mostra directament al laboratori de l'hospital on és ingressat el pacient. El laboratori esmentat ha d'enviar el resultat a REDMO. Si el donant està tipat en alta resolució, només quan REDMO disposi d'aquest resultat, decidirà si s'ha de sol·licitar o no mostres del donant. Després d'obtenir les anàlisis de les mostres d'aquests donants, es selecciona el més idoni i s'envia una proposta de donant al facultatiu de l'hospital trasplantador. * TIPATGE EN ALTA RESOLUCIÓ: Tipatge realitzat per tècniques de l'ADN.

user Jaume Estrany | Hace más de 7 años

Aquest procés previ permet obtenir un grup de donants idonis o potencialment idonis que passaran a la següent etapa d'"activació". * Es pot consultar la llista de Registres a nivell Mundial a Bone Marrow Donors Worldwide: www.bmdw.or

user Jaume Estrany | Hace más de 7 años

4. Valoració dels resultats Per regla general, els resultats internacionals de la recerca per a un determinat pacient es reben en un termini no superior a dos dies, considerant les respostes automàtiques on-line i les rebudes per altres mitjans. En tots els casos els donants de medul·la òssia o les unitats de sang de cordó umbilical apareixen ordenats en funció de la seva identitat amb el malalt, la qual cosa facilita la seva posterior valoració pels coordinadors de recerca. El procés de valoració està regit per normatives oficials vigents i es basa principalment en criteris immunològics. Així, es considera com el millor donant aquell el tipatge del qual és més complet i més similar al del malalt. Si existeixen diversos donants d'iguals característiques, es valoren altres paràmetres, com el sexe, l'edat, etc.

user Jaume Estrany | Hace más de 7 años

De forma simultània, el programa REDMO, que inclou les dades de tots els donants voluntaris de l'estat espanyol, realitza un sofisticat algoritme de recerca i comparació, i ofereix un llistat, per ordre de major a menor identitat, de tots els donants i unitats de sang de cordó umbilical espanyols potencialment compatibles amb el pacient en recerca. * Es pot consultar la llista de Registres a nivell Mundial a Bone Marrow Donors Worldwide: www.bmdw.org

user Jaume Estrany | Hace más de 7 años

3. Llançament de la recerca Amb aquest terme, ens referim a l'inici efectiu del procés de recerca. Les dades completes codificades del pacient són registrades en la base de dades de REDMO, i enviades immediatament a tots els Registres internacionals. Es pot destacar que REDMO forma part des de 1995 d'una xarxa telemàtica que engloba els principals registres mundials, i que permet l'accés automatitzat a més de 26 milions de donants de medul·la òssia i més de 600.000 i unitats de sang de cordó umbilical a tot el món*. El contacte amb els restants països amb menor nombre de donants s'efectua per fax o correu electrònic.