user Lluís | Hace 29 días

El CriticonEs diccionaris mallorquins antics no destrossaven sa llengua nostra com la destrosses tu! 🤓

user Lluís | Hace 29 días

afbEfectivament, una cosa ès sa pronúncia i una altra s'ortografia. Per tant, aquest intent des teòrics des "bâléà" de voler escriure seguint sa pronúncia ès absurd i a posta el consider un nyarro infecte. Estic completament d'acord amb tu! 👍 Fins i tot hi ha qualque filòleg català partidari d'admetre "iglèsia", i formes com "espatla", "motlo", "rotlo"... són correctes.

user afb | Hace 29 días

LluísPerdona, una cosa és com s'ha d'escriure i una altra com s'ha de pronunciar. Es nostres (nostros) pares i padrins deien "vaig a l'iglesi", "tenir quatre dobbers", "amabble". Això no són vulgarismes. Es es parlar propi i tradicional d'aqui. Qualsevol mallorquí que no estigui empegueït d'esser-ho, en veure "església, doblers, amable, espatlla o fulla" te es dret de llegir per ell o en veu alta "iglesi, dobbers, espatla i fuia". Ningú d'aquí, sigui periodista o una persona sense estudis, té s'obligació de dir "doblers, espatlla o fulla" com si aquí fos Catalunya a València... Te creus que es presentadors de televisió de Canàries distingeixen "cazar " de "casar" a s'hora de pronunciar-ho?

user Passarell | Hace 29 días

Que punyetes han de venir amb dois! Això es tenir mal pes cap.

El Criticon El Criticon | Hace 29 días

Sa Nostra Llengo només es sa Baléà, per molt qu'ets adottrinads repatetjin, y no hem xerram altre. Jaas! Tenim diccionàris desde fà més de 400 añs, y llibres d'Ortografia, Semàntica, Sintàtica, també desde fà més de 4 siggles. Cercau un diccionàri y cualsevòl altre llibre de fà més de 200 añs, venga, cercaulo... no el troverêu.

user Lluís | Hace 30 días

amabble (amable) bax (bajo) aprotsimad (aproximado) efettíu (efectivo) dobbé (dinero) igglesi (iglesia) ¿Volen que aquest nyarro sigui una llengua digna d'esser protegida? De veres? 🤣🤣🤣

user Bernar | Hace 30 días

Si el aranés es un idioma porque el mallorquín no si hay tantas palabras diferentes como puede haber en el aranés

moli vell moli vell | Hace 30 días

@Idò sí subnormal= cap de fave, retrasat, coyapes, beneit, bambol, boix etc. Segons se meva traducció, que li fa falta un viatge a peu a Cap Formentó y sa baixada de jonois fins Artá.

Castigador Castigador | Hace 30 días

Vox, en Baléà, boig

Carles Bronson Carles Bronson | Hace 30 días

maldoror1901Pues según la vikipèdia en català(no confondre Amb la "Gûíquipèdí bálèá) El múscul esternoclidomastoidal , és un múscul de la cara lateral del coll, situat en la regió anterolateral, per sota del múscul platisma i dins d'una beina formada per la capa de revestiment de la fàscia cervical profunda. És un múscul llarg, robust, constituït en el seu tram toràcic per dos feixos o caps: l'esternal –cilíndric–, i el clavicular –aplanat–. Entre ambdues deixen el triangle de Sédillot que permet un accés a la vena jugular interna i establir-ne una via. S'insereix, per baix, a la cara anterior del mànec de l'estern i el quart intern de la clavícula; per dalt, en la cara interna de l'apòfisi mastoide i la línia corba occipital superior.