user Lluís | Hace 3 meses

ca de bouSes estratègies polítiques brutes són cosa teva, de sa secta que t'adoctrina i des partit d'extrema dreta on milites (i que no se posen d'acord). No he tengut mai militància política ni comportament sectari: ben al contrari, cada vegada que hi ha eleccions he de decidir es vot, i durant ses quatre dècades i busques que duim de democràcia he votat partits diversos. Saps de sobra que parlam mallorquí de fa vuit segles, i saps de sobra que acadèmicament es mallorquí ès un "dialecte" o "varietat" de sa llengua catalana, maldament no te convengui acceptar-ho, fent victimisme i catalanofòbia com a excusa per justificar i naturalitzar sa castellanització familiar que t'aplicaren, conseqüència de sa pressió des règim franquista. Qui se veu forçat a usar estratègies brutes i intoxicacions interessades éts tu, no jo.

ca de bou ca de bou | Hace 3 meses

Lluís"A Mallorca parlam mallorquí de fa vuit segles". "Has cambiado de estrategia?. ¿Ahora ya no es catalán?. Antes de 1229, ¿que hablaban los habitantes de Medina Mayurqa, que los árabes denominaban Run?.

ca de bou ca de bou | Hace 3 meses

educación pública, de calidad y en catalán». ¿Únicamente en catalán?. Hay otros idiomas que por la importancia y requerimiento del sector profesional son inmensamente más necesarios. ¿Acaso el adoctrinamiento de estos 40 años impide a los docentes poder dar las asignaturas en otros idiomas?. No defiendo el castellano, basta de catalanizar las islas.

user Lluís | Hace 3 meses

mallorquinsubEsser comunista i catalanista no sempre va relacionat. Hi ha comunistes que no són catalanistes, ben igual que hi ha catalanistes que no són comunistes. A Mallorca parlam mallorquí de fa vuit segles, i per tant es normal que es funcionaris també el parlin. Per desgràcia, sa dictadura franquista va imposar es castellà arreu i el va convertir en una llengua tan important i prestigiosa que certes famílies 'fines' de Palma deixaren de parlar en mallorquí i castellanitzaren es fills per primera vegada en s'història. Avui aquells fills aforasterats, castellanoparlants monolingües, han de cercar excuses per justificar i naturalitzar sa castellanització familiar que els aplicaren, i no n'han trobada d'altra que mirar de enfrontar artificialment mallorquí i català: com que parlar i escriure en mallorquí vol dir parlar i escriure en català, fent anticatalanisme justifiquen i naturalitzen sa castellanització. S'inconvenient ès que sempre van enrabiats i malsofrits de catalanofòbia, i se deixen seduir per sectes que els umplen es cervell de serradís. Una llàstima!

user Cachifla | Hace 3 meses

El psoe llevó la educación a los niveles más bajos con su ley. Lo reconocieron ellos que ahora quieren intentar mejorarlo con 500 millones. Y además están los informes pisa. Y los profesores nunca dijeron nada. Y ahora se quejan? Es de risa.

Jaume Primer Jaume Primer | Hace 3 meses

Colons, si no vos agrada sa nostra educació i sa nostra llengua, partiu, a la península o a la privada. Tots viuríem millor.

user Idò | Hace 3 meses

Quan facin feina en lloc de política, potser s'escola anira millor. Ja n'hi ha prou de victimisme i anau per feines!

user Juanjo | Hace 3 meses

En 8 años no os habéis puesto las camisetas...un poco raro no?? Dedicaros a enseñar y no a adoctrinar

user Toñitos | Hace 3 meses

Ah, y que respeten la democracia. Fuera el fascismo verde catalanista!!!

user Toñitos | Hace 3 meses

Vaya con la secta verde. Han estado hibernando durante años y ahora florecen. Que miren el nivel educativo que han dejado en estos años y se les caerá la cara de vergüenza, si tuvieran. Con rendir pleitesía a Catalunya tienen suficiente. Son los más listos des seu poble, pero sí compiten con gente de la Península se quedan en la cola. Por eso quieren imponer el catalán.