user Lluís | Hace 3 meses

AlvarezzDius mitges veritats. Pot esser que un alemany aprengui primer es castellà (no "español") perque SA POLÍTICA CASTELLANITZADORA APLICADA PER S'ESTAT fa que li sigui més útil. També te diré que hi ha alemanys perfectament integrats, que se relacionen amb gent mallorquina i parlen mallorquí.

user Lluís | Hace 3 meses

AngelcaídoS'articulista no ha canviat d'opinió sinó que mentia durant sa transició: mentres defensava públicament sa "catalanitat" de Mallorca, castellanitzava es fill. A tu te feren igual i es resultat ha estat es mateix: tots dos sou castellanoparlants monolingües i sofriu de catalanofòbia incurable.

user Alvarezz | Hace 3 meses

Castellano para tener en consideración a mucha gente de fuera que no sabe catalán. Es la realidad. ¿Cuantos foráneos hay en Baleares, sobretodo en Mallorca? La mitad de la población. Nadie tiene nada contra el mallorquín o catalán, pero es un hecho que un alemán prende primero español porque le es mas útil. El Pacte ha arrinconado el castellano. Ahora sólo se pide un poco de consideración, aunque Vox no entienda nada de ésto.

user Bel Asensi | Hace 3 meses

En un historiador com aquest no se li pot suposar ignorància, així que ha de ser mala fe les manipulacions i aberracions que difon per defensar l'espanyolitat imposada. Acceptaria l'aplicació actual de la Gramàtica de Nebrija perquè és més antiga? QUin desbarat! La millor gramàtica és la més moderna, fonamentada científicament, no la més antiga. Per això tenim la de Fabra i F.B.Moll. La Gramàtica de n'Amengual ignorava molts dels coneixements de la lingüística actual, encara que sabia perfectament que la "lengua mallorquina" derivava del català i n'era un dialecte. Per això diu que la xerram des de las conquesta de Jaume I

Claudio Ranieri Claudio Ranieri | Hace 3 meses

AngelcaídoTambién es añorante del tío Paco? Porque no me extraña?

user jo | Hace 3 meses

Uno mas.El que passa és que molta gent de la nostra generació que va venir de la península no s' adaptat a la terra que'ls ha acollit.

user billi | Hace 3 meses

En el Congreso han aprobado el uso de 4 lenguas y no pasa nada...tan dificil es que en el Parlament se puedan usar dos..sin que salgan los talibanes del catalan a rebuznar...

user Uno mas. | Hace 3 meses

joTengo 67 años, desde que tenia dos años vivo en Mallorca, y JAMAS he visto que a nadie se le prohibiera hablar en mallorquín, lo que si ví, y sufrí fue los comienzos de la catalanizacion del mallorquin.

Som i Serem Som i Serem | Hace 3 meses

El colonialisme imperial castellà intenta justificar les ganes d'eliminar el català. El discurs és fàcil de desmontar, a les facultats d'humanitats s'estudia la literatura postcolonial que no deixa cap dubte, li recoman a qui tengui algun dubte sobre perquè el castellà és imperialisme castellà i no té cap justificació imposar-lo

Angelcaído Angelcaído | Hace 3 meses

LluísVaya...por lo visto usted NIEGA la EVOLUCIÓN INTELECTUAL QUE ES INHERENTE A UNA PERSONA QUE PROGRESA CONTINUAMENTE y sin embargo ACEPTA ENTUSIASMADO lo que algunos llaman CAMBIOS DE OPINIÓN y otros como yo...MENTIRAS. Esa varita de medir cuándo la perdió usted?