sempre feliç sempre feliç | Hace 3 meses

"aquí hablarás la lengua del Reino de Mallorca". Supongo que te refieres a la propia y autóctona "LLENGO" de Mallorca, el mallorquín. En caso contrario, vete poniendo los salvavidas si tanto odias a los que no aceptamos el catalán, debido a los cambios que se van a implementar, de momento (bilingüismo en el Parlament, bilingüismo en las escuelas por informe de la UE y otras en estudio).

sempre feliç sempre feliç | Hace 3 meses

Jaume PrimerY sobre todo si no sales de tu casa.

user Lluís | Hace 3 meses

CococolasSi IB3 te sona igual que TV3, vol dir que tens problemes d'audició. A IB3 sonen veus molt diverses: de Mallorca, de Menorca, de ses Pitiüses, de Catalunya, de València, d'Andalusia, d'Extremadura, de Madrid, de països sud-americans... Vaig pes carrers de Palma i sent un caramull de llengües. N'hi ha qualcunes que som incapaç d'identificar-les. Entre turistes i immigració massiva incontrolada, es mallorquins som una minoria més. Emperò he de dir que sempre parl en mallorquí d'entrada amb tothom i poques vegades he hagut de girar sa llengua: sa majoria de residents mos entenen i, per tant, hauríem d'erradicar es mal costum de girar sa llengua sense motiu. Es jovent de Palma parla "mayorcano" o directament castellà, sense gens d'accent mallorquí. Vet aquí s'herència de sa castellanització franquista que es nacionalistes espanyols i es mallorquins aforasterats voldrien reprendre. Si anant per Palma has sentit res diferent, quedarà corroborat que tens problemes d'audició. No mir Canal Sur, però pos messions que parlen castellà de manera diversa, segons sa procedència des protagonistes. Si no éts un nacionalista espanyol ni un mallorquí aforasterat, sort que tens! També te diré que es nacionalisme no té per què haver d'estar relacionat amb es feixisme o es comunisme. Hi ha moltes castes de nacionalismes: n'hi ha que són expansionistes i n'hi ha que se defensen d'aquesta expansió. Són ben diferents! Llibertat per poder triar? Però que vols triar? Tothom ha de poder triar de tot? A Mallorca i arreu? No tan sols no he cercat errades en es teu escrit sinó al contrari: he acabat es comentari alabant es fet que escriguis en català i he dit explícitament que no ho fas gens malament. I encara te queixes? Bon dia "tengui" o bon dia "tenga"? 🤣

user Kreutzer | Hace 3 meses

Hmmm, eso es lo que se lee y se dice : " Expulsión por hablar Catalán ", es así como ocurrió? Supongo que algunos de ésteres estuvieron ahí presente cuando ocurrió? No fue una falta de respeto grave por decirle cosas feas a la colegiada? Por ser mujer? Una agresión verbal machista? Noooooo que va.....Algunos de los alli presentes cuentan otra versión de los hechos . Quien dice la verdad? El entrenador no será un machista que desprecia a las mujeres o que simplemente no está de acuerdo que una mujer sea árbitro? Nooooo,que vaaaaa.

user Lanina | Hace 3 meses

Aquest "entrenador" no va voler girar sa llengua per "co___ns", lo que li passa és que és un masclista i no va soportar que una li donés ordres, segur que xerra castellà però no vol fer cas a lo que li diu una dona...molt bon exemple pels nins que entrena, si jo fos el Petra faria un pensament

user Anonimus | Hace 3 meses

CococolasYo tengo familia en Andalucía y voy con frecuencia, Canal Sur suena muy parecido a TV1 pero además la mayoría de andaluces tiene un acento neutro o casi neutro. El andaluz cerrado ha desaparecido. Yo tengo hijos y ni ellos, ni sus amigos dice tindre ni vindre. Lo que si dicen es: pues, vale, tio,... Solo me faltaba escuchar como ejemplo de libertad lo que se vivió entre 1939 y 1975. Estoy de acuerdo que el nacionalismo es un cáncer, el nacionalismo español el primero.

user Pop | Hace 3 meses

ballenatojohnEl problema és la manca d'educació i la imposició de qui no entén la llengua cooficial i vol entendre el que se li diu. Segur que si a s'arbitrucha li diu "te donc 500 euros" ho entén de cop i perfectament

user Pop | Hace 3 meses

TitosI donat que és Espanya i hi ha una llengua cooficial, si no l'entén que demani amb educació que li xerri de forma que ho entengui. Mira com per guanyar-se es pa sabeu anglès i alemany.

user Cococolas | Hace 3 meses

LluísSi no hi ha pensament unic.... ¿Com així quan sent parlar a IB3 sona igual que a TV3? ¿Com així per els carres de Palma ja no se sent xarrar com s'havia xarrat tota sa vida? ¿Com així es jovent mallorquí avui diu vindre i tindre en lloc de venir i tenir? Formes verbals incorrectes ara fa trenta anys, incorreccions usades a Barcelona, i que escarrufaven a qualsevol de Tarragona o Girona, i a qualselvol mallorquí? Ja en pot pegat de bots. En hi ha que tenim ulls per a veurer-hi, orelles per a escoltar, i un cervell per a pensar. Només posar s'exemple de que es escoltar Canal Sur no sona igual que TV1 o TV2. I segons vosté tot es castellà. Hi ha coses que boquetjen, que sembla que mos prenen per beneits. .... I no, no se tracta de nacionalisme espanyol lo meu. Qualsevol nacionalisme es verí per una societat, l'intoxica fins a sa seva destrucció. Només hi ha una sortida, llibertat; i sa llibertat se nota podent triar. Jo vull triar. No dig que tengui dret a fer-ho. Es dret a triar, que seria es dret a decidir no existeix. Però ses ganes hi són. Me sembla que vosté ha llegit es meu escrit fitxan-se on podria trobar una errada, per a damunt d'ella construir una crítica a sa totalitat. Tampoc ha desaprofitat s'ocasió d'amolllar es dubte a una possible ideologia meva des tipus nacionalista espanyola. Retratat queda. Jo no hi crec amb nacionalismes, ni a pertanyer a cap grup que m'identifiqui, i estic covençut de que tots els que hi pertanyen són més débil que jo com individus; això sí es grup o colla les fa és forts. Ho entenc, són dos principic essencials tant des feixisme com des comunisme. Jo per contra només vui llibertat individual i identitat única i els nacionalismes fermen; i tots, absolutament tot tenen línia de penament vertical. Se prova, subtil, es que quan un no pensa com ells, l'ataquen. Sa descalificació sol esser es mitjà, usual, amb lo temps s'insult i agressió. ¡Ay els nacoonalismes, quan de mal han fet a ses persones i a s'humanitat en cojunt. Es qui vulgui guerra, ho té bó de fer. Basta alimentar un nacionalisme. Així que, com diuen en foraster: "A otro perro con ese hueso". Bon dia tengui.

user Titos | Hace 3 meses

Muy bien hecho, estamos en España Carajo !!!