user Lluís | Hace 4 meses

UsuarioÉts tu qui ha de viatjar i sobretot estudiar. Si aquesta ès tota sa resposta que éts capaç d'articular, la te podries haver estalviada.

user Usuario | Hace 4 meses

LluísLamentablemente, destilas rencor y xenofobia. Si viajaras un poco más por el resto de España y mejoraras tus escasos conocimientos, a lo mejor lo superarías.

user Lluís | Hace 4 meses

UsuarioTu sí que éts "nazionalista" i ho demostres sempre seguit. Una tàctica bruta des "nazionalistes" espanyols ès buidar de significat ses paraules que vos fan nosa, com ès ara 'mallorquí', 'català' o 'basc', identitats culturals espanyoles diferents de sa castellana. Es "nazionalistes" espanyols defensau que un madrileny o un andalús empadronat a Mallorca o a Catalunya se converteix de cop en 'mallorquí' o 'català', però en canvi no direu mai que un mallorquí o un català empadronat a Madrid o a Andalusia ès un madrileny o un andalús. Ès una tàctica bruta que cerca esborrar ses identitats culturals espanyoles diferents de sa castellana: si un andalús, un burgalès o un extremeny empadronats a Mallorca són mallorquins, es mallorquins deixam de tenir una llengua i cultura pròpies perque aquí tothom ès mallorquí i qui digui lo contrari serà acusat de xenòfob per aquests "nazionalistes" espanyols. Emperò si a Mallorca tothom ès mallorquí, què vol dir esser mallorquí? No vol dir res! Quedam esborrats lingüísticament i culturalment, precisament allò que volen es "nazionalistes" espanyols. En canvi, segons aquests mateixos "nazionalistes" espanyols, s'Espanya castellana sí que té una llengua pròpia en règim de monolingüisme intocable, maldament hi residesquin persones amb llengües i cultures diverses. Hem d'anar ben alerta amb es "nazionalistes" espanyols: sou estafadors, farsants i mentiders. Vos ho direm ben fort i ben clar fins que vos caigui sa cara de vergonya!

user Usuario | Hace 4 meses

LluísLa próxima vez que haya elecciones al consell de mallorca, le preguntarán a usted quienes son mallorquines, para que determine quienes van a poder votar y quienes van a poder presentarse a consellers. También se puede hacer un examen para ver quien tienen el nivel administrativo de catalán que usted considere para poder ser mallorquín (querrá que al menos sea el C1 o el C2). Finalmente, se les puede hacer un examen de lo que usted considere cultura mallorquina, y el que no lo pase dejará de ser mallorquín y no podrá votar.

user Usuario | Hace 4 meses

LluísHay que tener muy poco conocimiento para decir que no hay ninguna legislación que establezca quien es civilmente mallorquín. Debe creer que lo establece su criterio y que sólo son mallorquines los nazionalistas. Aún mayor desconocimiento es decir que no somos una comunidad bilingüe. Por no leer, no se ha debido leer ni el estatuto de autonomía.

user Lluís | Hace 4 meses

UsuarioNo hi ha cap legislació que establesqui qui ès mallorquí i qui no ho ès. Esser mallorquí vol dir tenir com a pròpia sa llengua i sa cultura des mallorquins. Avui no som una comunitat bilingüe sinó plurilingüe, i ningú parla sa llengua que li dona la gana sinó ses llengües que coneix. Ningú pot parlar una llengua que desconeix. Rancor i xenofòbia els manifestes en es teus comentaris, sempre contra es mallorquins que cometem es "pecat" de mantenir sa llengua que hem heretat des nostros antecessors durant vuit segles. Segurament éts tu qui ha de viatjar, mem si trobes un lloc del món on puguis anar a viure sense mallorquins que te facin nosa.

user Lluís | Hace 4 meses

TomeuSaps sa diferència entre llengua i dialecte o la t'hem d'explicar? Conèixer ses dues llengües oficials ès un requisit, però ningú demana es coneixement de cap dialecte concret. No hi ha exclusió que valga perque tothom pot aprendre ses dues llengües oficials i presentar-s'hi. Es nacionalistes espanyols sempre teniu problemes amb ses llengües espanyoles diferents de sa vostra, i tot per pura caparrudesa!

user Usuario | Hace 4 meses

LluísDado su desconocimiento, le informo que no le corresponde a usted decidir quien es mallorquin y quien no lo es, sino que lo decide la legislación civil. Además, por si todavia lo ignora, como en cualquier comunidad bilingüe, los mallorquines hablamos en cada momento en la lengua que consideramos y nos da la gana. Sus comentarios sólo son comprensibles desde el rencor y la xenofobia. Debería viajar un poquito más por España, para que que no parezca que todavía tiene el pelo de la dehesa en sus espaldas.

user Usuario | Hace 4 meses

Anonimus!!mare meva!!, quin bullit tens dis es cap.

Tomeu Tomeu | Hace 4 meses

Buen titular : “Podría EXCLUIR….” Que quiere decir quitar o arrebatar derechos consolidados como ciudadano español en España, el derecho de una persona a poder desarrollar su actividad laboral y acceder a un puesto de trabajo, y EXCLUIRLO de esos derechos por usar su idioma y no conocer un dialecto de una comunidad concreta .