user Cococolas | Hace 4 meses

Som i SeremBenvolgut senyor. Amb ses poques dades que aporta (només "molt més petitet") convendrà en que és impossible donar-li una resposta fonementada. De fet, ni que li dongui per a viure és un valor de referència energética. ¿Quants kwh diaris necessita Vd.? ¿A quantes rpm treballa es seu molí? Respecte a sa segona, ja li avanço que a moltes més que aquestos molins tradicionals que foren pensats per a moure un abomba de pistó de carrera llarga. És normal confondre ses coses amb aquest ambit. Sa seva serka sa pregunta del molts respecte al calor del mar: ¿I per qué jo puc aprofitar el calor d'un mixto que és molt més petit? Per potencial; té una temperatura molt més elevada. Espero haver-me explicat. Salut.

Som i Serem Som i Serem | Hace 4 meses

CococolasCom així doncs tenc un molinet molt més petit que quasi me basta per viure? Reconec que no som enginyer, però la lògica me diu que si un molí de dos metres fa corrent, un molí preparat per Audi també n'ha de fer.

user Cococolas | Hace 4 meses

Som i SeremBenvolgut senyor. Sa tecnologia avança, ben cert. Però és un il•lusió pensar que qualsevol cosa serà possible per es fet de que es temps hagui passat. Efectivament, sa tecnología d'inversors a millorat molt, i tal vegada avui aqueixos molins puguin produir corrent contínua amb alternadors amb pont de diodes i regulador de tensió automàtic; per a després onetjar sa sortida amb un inversor (una solució válida per a sistemes aïllats). Seria necesari fer un estudi de viabilitat particular per a cada molí. Així i tot se necesitarà un sistema mecànic de multiplicación de voltes. És on resideix es problema. Abans ho he comentat. En líneas generals, per a extreure energía d'un focus es inevitable comtar amb un potencial elevat, sigui s'energía que sigui. S'energia només fluiex per diferència de potencial entre dos punts. S'augment de diferència de potencial facilita es fluxe i sa convertibilitat energètica as mateix temps que redueix ses pèrdues. Quan no se comta amb so potencial suficient ses pèrdues poden esser des 100%, però no fa falta arribar aquest extrem. Ses pérdues seràn significatives sempre que afectin a sa rendibilitat, no técnica, a sa rendibilidad económica. No tendria cap ni peus que per generar 1€ fes falta posar-hi 1€. S'energia que ofereix un moli és cinética i es seu potencial és sa velocitat (velocitat angular). Sensa una velocitat angular (rpm) mínimament elevada no se pot ni transferir adecuadament s'energia, i manco convertir-la. Aquí posaré s'exemple clàssic de la mar que comté amb moltíssima d'energia térmica, però no és extraible degut a sa seva baixa temperatura (sa temperatura és es potencial térmic). Per tant, no hi ha càntics de sirenes. Perque ses sirenes no existeixen, belvolgut senyor. Bon dia tengui.

user Ciutadà | Hace 4 meses

Som i SeremAmb 1 mil.lió d'euros quants de molins es poden recuperar? Encara que només sigui per paissatge.

Adolfo Rayo Adolfo Rayo | Hace 4 meses

Aquí hay algo raro. Técnicamente no es rentable, el ratio coste producción es desastroso. Se comprobó en Campos. Los alternadores de un generador standart, no tienen nada que ver con un " motor desechado Audi". Y ya que aquí hay un millón de euros de MIS impuestos que el Govern se gasta sin pensárselo, yo digo, NO ! Gastado VUESTRO dinero.

Som i Serem Som i Serem | Hace 4 meses

És una gran notícia. Els que no hi creis, heu llegit la notícia? A més, un milió d'euros no és res, en donam 5000 cada any a Espanya. La tecnologia avança, s'ha de provar

tippex tippex | Hace 4 meses

CiutadàBuen aporte el tuyo

user L'amo de Son Catiu | Hace 4 meses

I aixo que no el feren per Campos es tens de en Mates? I no va funciona.

user elantonio | Hace 4 meses

Si cumple las dos funciones generar energia y la parte estètica me parece muy bien. Lo que me temo es que sea un proyecto similar al hidrógeno de la cimentera de Lloseta de la cual no se habla últimamente.

user Cococolas | Hace 4 meses

Bon dia. Sa rehabilittació del molins és necesaria per a s'imatge de Mallorca, se podria fer d'una manera més barata i fora dir dois. Altre temps ja se va provar de convertir-los en generadors, no va funcionar (estaven advertits). Ara tampoc funcionarà, a no esser que qualcú hagui aconsseguit superar es problema que tenen tots aqueixos molins, velocitat de gir baixíssima; massa baixa per a qualsevol generador. Tornaràn a posar multiplicadores, que són un desastre en manteniment, i tornaràn a quedar abandonats perque ningú serà capaç de fer front a ses despeses de manteniment en relació a sa producció. Ni més ni plus que lo que va passar sa darrera vegada. ¿Quàntes vegades tendrem que trevalar amb sa mateixa pedra? Si els doblers que posen els polítics les posassin de sa seva butxaca anirien més alerta, segur. Rehabilitació de molins sí, desbarats no. Salut.