user I ungles | Hace más de 7 años

I el pobler no és cap mallorquí de Sa Pobla, sinó que és un fatxa foraster o un gonella venir al pancastellanisme. Una merd@, en poques paraules.

user BELI | Hace más de 7 años

El document més dramàtic que vàrem poder estudiar i que aporta més informació, és el redactat pel notari de La Pobla, Joan Morro[2]. El text, aprofitant el buit d'unes actes notarials, comença sense preàmbuls. Diu així: “Avui que és dissabte que comptam a XXXI de maig MDL, arribà al port de Pollença Turgut Reis el qual llançà a terra MD homes”. I segueix descrivint l'assalt i enumerant les baixes. Segons el notari Joan Morro, els corsaris de Dragut arribaren amb 27 vaixells a trenc d'alba, quan la gent encara dormia. Entraren a la vila per l'església de Sant Jordi, aleshores en construcció, i saquejaren les cases fins arribar a la plaça de la vila. Quasi desarmats, els pollencins s'enfrontaren als corsaris. En la lluita perderen la vida uns 50 pollencins i 132 foren captivats pels corsaris, però aconseguiren rescatar alguns captius arreplegats a la plaça i la major part del botí, segons el notari el munt de roba arribava a la teulada de l'església. Els turcs perderen 40 homes segon

user Vius | Hace más de 7 años

A veure si vos deixareu prendre el pèl! Aquest Sarraceno és un mallorquí que se´n riu dels que diuen barbaritats contra els musulmans! O algú que cerca fer gresca contra aquesta gent. Mirau, simplement afegeix la -i- enmig de paraules ben escrites (de fet ho fa regularment), escriu „di“ enlloc de „de“ (es deu pensar que els àrabs són italians) i emplea el verb „canviar“ (canviarem) que no és una mala ortografia del castellà com ell preten fer veure, sinó directament està escrit en català! No vos deixeu liar per un beneit que només vol crear mal rollo. Visca la Patrona! Visca la festa! Visca Pollenc,a!

user Tommy | Hace más de 7 años

Espero que al Sarraceno,el CNI le siga la pista...Por si las "flies"...

user Com si no bastassin | Hace más de 7 años

Com si no bastassin les guerres i la violencia que hi ha al món, per damunt fer festes tan desafortunades, racistes i violentes com aquestes.

user un pobler | Hace más de 7 años

la historia no es como lo cuentan los pollencines los jefes se escondieron en la ciudad de alcudia cuando les avisaron que atacaban los turcos

user Sarraceno | Hace más de 7 años

Esta fiesta is una ofensa para los musielmanes. Si tiene que prohibir porque va en contra de la vierdadera fe. Cuando tingamos il ayuntiamento di Pollensa, y la futura mesquita sea construida, canviarems esta ofensa por una oriacion colectiva en el nombre de Allah.

user i | Hace más de 7 años

a I...? Aquest día 31 de maig de l'any 1550 l'anomenam El Día de la Desgràcia, va morí molta de gent, molta, i dels dos bàndols, i si que se te en compte, també que havia un traïdor anomenat Cànaves que ens va vendre als pirates, i tot això no es nega està escrit.

user I...? | Hace más de 7 años

I aquell any del segle XVI, malgrat la resistència, quans de pollencins varen ser captivats??? També es representa aquest moment a les festes??? O no interesa???

user b | Hace más de 7 años

Seguro que el autentico Joan Mas y cualquier pollenci de aquella epoca estarian en contra de acoger a refugiados sirios. Estos si eran verdaderos nacionalistas y no los de MES.