user Pepet | Hace 5 meses

mallorquinsubSegur que tens el màster,se sa Fundació,apenas..

user Pepet | Hace 5 meses

Claudio RanieriClar que sí,ho va dír el seu lider Santiago Ab ascal,"y cierra España".

user Pepet | Hace 5 meses

AnonimMolt ben escrit,clar i contundent,enhorabona,per el teu mallorqui escrit.

user mallorquinsub | Hace 6 meses

LluísMolt ben fet, doncs a gaudir del paradis socialcominista represor catala contra sa cultura balear i els mallorquins

user Lluís | Hace 6 meses

mallorquinsubJa ès ben hora de derogar es supremacisme castellà i igualar jurídicament totes ses llengües espanyoles. Jo no he estudiat mai gallec o portuguès i el puc entendre sense gaire dificultat. Amb una mica d'interés, tots es diputats des Congrés podrien entendre ses intervencions en català i en gallec sense gaire esforç. S'única llengua que realment hauria de menester traducció ès sa basca. Si s'Estat hagués ensenyat es català a ses comunitats castellanoparlants de sa mateixa manera que ha ensenyat es castellà a ses comunitats catalanoparlants, ara no farien falta traductors. Ses plaques des carrers de Palma ha d'estar escrites amb sa mateixa correcció que estan escrites ses plaques de qualsevol ciutat castellanoparlant. A Sevilla, es carrers no estan escrits en andalús sevillà, i a Càceres o Badajoz no estan escrites en extremeny. Sa llengua catalana té sa mateixa dignitat que sa castellana i ha d'esser tractada amb es mateix respecte, perque respectar una llengua ès respectar es parlants. Es mallorquins haurem perdut sa batalla si claudicam davant es nacionalisme espanyol castellanitzador, i la guanyarem si mantenim sa nostra llengua i no la giram seguint s'inèrcia inculcada durant es franquisme. Mentres s'Estat no faci una política efectiva a fi de revertir sa castellanització, la revertirem individualment tots es mallorquins que la volem mantenir i no la renegam.

user mallorquinsub | Hace 6 meses

AnonimusConfundes cultura, tradicion y lengua. Evidentemente tu cultura y tradicion no es la del pescaito frito ni el cochinillo de Segovia, ni el espetec pero tampoco nada que venga de cataluña, tampoco es la mia. Tu cultura y la mia es la mallorquina. Tema inmigracion si tienes esperanza en que vuestros nouvinguts se integren hablando mallorquin, vais claros, os va a quedar una bonita isla versus cataluña. Tic tac tic tac, el tiempo hara su trabajo. Los de Vox desapareceremos, no te digo yo que no, de echo te doy la razon, porque este pais tiene claros tintes socialcomunistas, nacionalismo radical y un modelo argentinizado. Yo estare en punta cana de aqui unos tres años con mi familia, pero vosotros os ahogareis en vuestro paraiso que os esta quedando bonito.

user Anonimus | Hace 6 meses

En el parlamento balear la lengua es la que quieran los parlamentarios, naturalmente que los de Vox será el castellano y la de los otros grupos en otra lengua española como es el catalán. A ver si aprendemos que lenguas españolas hay mas de una y te aclaro, el castellano no es mi lengua materna como no lo es de multitud de mallorquines por lo que la Sra. Idoia Ribas no me representa a mí, representa a todos aquellos que quieren imponerme una cultura que me es ajena. Ni las bulerías, ni los chorizos, ni el pescaito frito, ni el cochinillo de Segovia, ni las ferias de Abril, ni el castellano, son propios de mi cultura, ni lo van a ser. Mis hijos están muy orgullosos de ser mallorquines y presumen de ello. Respecto a la nueva emigración son mayoritariamente nacidos fuera de España y muestran un interés por integrarse que no han mostrado algunos españoles. Los votantes de Vox no tienen raíces en Baleares por lo que poco a poco se diluirán y desaparecerán y quedarán los inmigrantes integrados, como ha sucedido siempre en todos los países receptores de capital humano.

user mallorquinsub | Hace 6 meses

LluísAl parlament i a ses institucions sa llengo vehicular de tots els espanyols es el es i sera espanyol, logic i coherent o vols comprar pinganillos que hem de pagar tots els que som autonoms amb als abusius impostos perque despues no se ho possin?. Ses plaques dels carrers voltros les vareu canviar totes que estaven en mallorqui per es vostre foraster catala estandart, simplement " carrer de es pont de s'aigo, la vareu canviar per carrer del carrer del pont de l'aigua. Informat un poc sobre sa llengo balear i el regne de mallorca. De totes formes els mallorquins hem perdut sa batalla, i reconeg que heu conseguit en dues decades rompre sa cultura mallorquina i balear e imposarmos sa inquisicio forastera catalana, pero no vos penseu que heu guanyat, els vostres nouvinguts ja se encarragaran de imposar ses seves costums a la llargue , acabareu com catalunya i sa ciutat barcelona.

user AC74 | Hace 6 meses

Na Margalideta deu trobar que si no ho vota ja pot dir que ha apres dels errors del Govern Bauzà!!! Com si ella no hi hagués estat!!! hehehe. Ja tenim una passa més al Decreto de Nueva Planta II de PPVOX

user Anonimus | Hace 6 meses

mallorquinsubEl pitjors son aquest mallorquins renegats i acompletjats com tú. A nels padrins no les he escoltat dir mai que eran catalans, empero tampoc deian que eran espanyols, els teus tal vegada si u deian i aixo explicaría de part de qui estas. Als votans de Vox ni aigo.