user Lluís | Hace 6 meses

sempre feliçRespecte d'en José Francisco Conrado de Villalonga, diumenge dia 22 d'octubre va publicar un article en es 'Diario de Mallorca' que pareix dirigit a tu. Du per títol 'Certidumbre o incertidumbre' i te dedica aquest paràgraf: "Me comentaba un amigo que todo el mundo en Mallorca habla ex cátedra sobre cuál es la lengua de Baleares, que cómo hay que definirla, unos que catalán, otros que mallorquín, otros, los menos, que balear, y otros quieren empezar a eliminarla, olvidando lo que le ocurrió a Bauzá hace algunos años. Entonces este amigo les dice, a estos enterados, que cuando se trata de discutir sobre el soporte científico de los algoritmos, por ejemplo, suele contestar que como no conoce su fundamento se abstiene de opinar, esto mismo aconseja a esos entendidos de barra del café. Convendría recomendar a estos, ‘expertos filólogos’, que en vez de empezar a complicar el tema de la lengua que hicieran un cursillo sobre las lenguas de las que disfruta el país." Ja ho saps: has de fer un curset sobre ses llengües espanyoles. Així hauràs de visitar ses biblioteques que anomenes però que no coneixes ni en foto. S'Estatut d'Autonomia reconeix que sa llengua pròpia de ses Illes Balears ès sa catalana basant-se en es mateix criteri acadèmic que l'any 1884 va incorporar es 'Diccionario de la lengua castellana' de sa Real Academia Española, mantengut fins avui sense interrupció. No podia esser de cap altra manera!

sempre feliç sempre feliç | Hace 6 meses

PassarellJosé Francisco Conrado de Villalonga pasará a la historia como un traidor que se cargó el mallorquín por un plato de lentejas, en la forma de cargos y sueldos vitalicios en La Caixa. La decisión de que en el Estatuto de Baleares figurase que el catalán es la lengua de Baleares, fue exclusivamente política y económica. Pues confesado por el que fue Consejero pre autonómico de Educación don José Francisco Conrado de Villalonga, en entrevista publicada en el diario El Mundo-El Día de Baleares de fecha 19 de mayo de 2002, se fue dos días a Menorca a meditar, (negociar), cuál debía de ser la lengua de Baleares y decidió que fuera la catalana. Esa decisión se hizo firme con el voto de los SOCIALISTAS Y COMUNISTAS de Baleares miembros del Comité de Redacción del Estatuto. Es decir, que tal decisión no fue tomada por cuestiones científicas filológicas ni históricas, como cabe esperar que así sea sobre tal cuestión. El tal Conrado, a la sazón era un abogado de la Caixa en excedencia (de los muchos abogados que tenía y tiene dicha entidad bancaria), y cuando en 1983 el estatuto balear fue aprobado por las Cortes, al año siguiente dejó la política regresando a su antiguo empleo, y al cabo de poco tiempo fue nombrado nada menos que Subdirector General y Delegado General en Baleares de la Caixa. La historia la escriben los ganadores, pero si tienes dinero suficiente para poner a las personas adecuadas en los organismos oficiales, como ha ocurrido en esta CA en educación, sanidad, etc., podrás reescribir la historia a tus conveniencias.

user Lluís | Hace 6 meses

mallorquinsubSa nostra llengua rep sa denominació acadèmica de llengua catalana. Una secta espanyolista no pot baratar aquesta definició, per moltes ganes que tengui de llançar es mallorquí contra es català i afavorir sa castellanització. Un foraster catalanista ès un castellanoparlant catalanista. Hi ha forasters catalanistes? Si xerres en mallorquí no pots dir "golpistes", que ve des "golpe" foraster. Si en mallorquí ès "cop", n'hem de dir "copistes"? A Mallorca i arreu hi ha bona i mala gent. Hi ha mallorquins que van contra sa seva llengua per pur adoctrinament espanyolista. ¿Són mala gent o són víctimes de sa mala gent que els ha adoctrinat?

user mallorquinsub | Hace 6 meses

Via Fora !Sa nostra LLENGO ES SA MALLORQUINA. Arruixxxx forasters catalanistes golpistes, mallorca es una terra de bona gent.

user Passarell | Hace 6 meses

UsuarioSempre pots anar a un centre privat o a l'Agora que tot es amb anglés

user Passarell | Hace 6 meses

CubusSempre queden les privades!

Tomatiga Tolo Hernández | Hace 6 meses

Pues ya sabemos quien decidirà. Los Centras entran en manos de Mes y cia

user AC74 | Hace 6 meses

Explicació: les escoles concertades pijes (San Cayetano, les de l'Opus etc) que tenen espai i lis donaran més pasta que es on estudien els niños bien, faran més Español i el Català al mínim com fins ara. Les altres escoles i instis els hi donen igual. I els fills dels fachapobres que voten PPVOX pues que facin renou i protestin i se queixin dels profes catalanistes i els hi segueixin donant la culpa del fracas escolar. Fracas escolar per manca de recursos no pel Català!

user Cubus | Hace 6 meses

Pues ya podemos imaginar cuál será la decisión de los colegios al respecto...

user Via Fora ! | Hace 6 meses

Rock, I tu per què tens odi a un poble que té llur pròpia cultura inclosa sa llengua,(catalana)???... Et dona ràbia que ja només d'entrada siguem bilingües, inclús dominant un 3r i 4t idioma, quan molts de vosaltres, els odiadors gratuïts d'altres cultures i llengües, no parleu bé ni la única que coneixeu? Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, arruix ! si no t'agrada el nostre poble , que mira si tens meseta ibèrica.