ABB ABB | Hace 7 meses

LluísPotser així però la pol´litica des Pacte no agrada a sa majoria .

ABB ABB | Hace 7 meses

ABBYa podéis poner negativos pero es una verdad como un piano.

user Mallorquín 03 | Hace 7 meses

Sra. Armengol, si se fué usted a Madrid en lugar de liderar la oposición, como le encomendaron en las urnas, es porque no le importan mucho las Illes Balears (le importa más su sueldo). Así que váyase a Madrid y no moleste por aquí.

user Jan Ferragut | Hace 7 meses

Pues lo tienes claro guapa. Si quieres más catalán te vas a Catalunya.

user Lluís | Hace 7 meses

ca de bou(i altres noms d'usuari) Dediques mig comentari a parlar des xuetes, que no he anomenat en cap moment. Tens cap problema amb ells? Fa un parell de mesos te pensaves que jo era en Lluís Apesteguia, diputat de Més per Mallorca i batle de Deià. La cosa va tenir molta gràcia! 🤣 A què ve treure a rotlo ara es xuetes? Què vol dir "a segura"? Te penses que som en Miquel Segura? Idò t'has superat, perque n'Apesteguia i en Segura són políticament incompatibles! 🤣🤣🤣 Ben igual que no ès creïble que siguis 'botifarra' per molta estufera que facis, tampoc no ès creïble es paper de professor que acusa ets altres d'adoctrinament. Totes ses teves intervencions en aquest fòrum acrediten lo contrari: una persona tan malalta de catalanofòbia com tu ès impossible que hagi estat professor de res, perque es coneixement ès enemic de s'adoctrinament anticatalanista i espanyolista que sofreixes. Projectes damunt ets altres es teus prejudicis, ses teves obsessions i ses teves malalties, no avalades per cap "veritat publicada": no hi ha cap filòleg ni cap historiador que les avali. Que rebis prebendes de s'Estat heretades des franquisme no vol dir que tothom gaudesqui de tals privilegis. N'hi ha que mos guanyam ses sopes honradament i pagam ets imposts que mos pertoquen a s'Estat, a fi que altres persones que han de menester ajuda social la puguin rebre, no perque un fals botifarra hereu des franquisme se n'aprofiti. Barrut! 😬 PD: Puc lletgir es teus comentaris molt aviat, en diagonal, perque sempre són sa mateixa propaganda copiada i aferrada compulsivament i obsessivament. Això fa que sigui bona de neutralitzar, perque sa resposta també ès sempre sa mateixa. Feina feta! 😇

ca de bou ca de bou | Hace 7 meses

LluísPuedo estar orgulloso de lo que llamas "botifarra" y de las prebendas de mi familia a pesar de nuestra fatídica guerra civil. Cada uno presume de lo que puede y sobre todo de lo que sabe por los años que llevo encima. Sabe más el diablo por viejo que por diablo. Lo toreros presumen de coleta, debe ser eso lo que les da valor para ponerse delante del toro. Si consideras que mi ostentación ha sido excesiva pero, creo que ha servido para cerrar la boca a quien insulta ("un mallorqui renegat". "forester inadaptat") con desconocimiento de causa. El insultar debe ser la táctica de partido o de fanáticos catalanistas supremacistas, INSULTA QUE ALGO QUEDA. Muy enterado estás de los botifarras y es xuetas. Tal vez, por no a segura, tu apellido es algunos de los más de 50 que figuraban en la Iglesia de Santa Eulalia de Palma, que pertenecieron a los capirotes con que sacaban a los condenados a morir en la hoguera ubicada cerca de la plaza Gomila. Por mi parte te puedo a segura que no tengo nada en contra de los xuetas, es más creía que era un tema ya olvidado por las generaciones que me vienen detrás y que como sucedió en Toledo estas personas se diluyeron entre la población. Estas personas por tener alguno de los apellidos considerados xuetas, pudieron tener educación y alcanzar puestos relevantes en estamentos oficiales, eclesiásticos, etc. Te sigo diciendo que "VAS MES TORT QUE UN CLAU GANXO". No preciso "XERRA" con nadie que supuestamente he tenido de alumno. Lo que ocurrió hace 40 años fue una IMPOSICIÓN con nocturnidad y alevosía por motivos políticos y económicos. Con muy buenas palabras y la mejor de mis intenciones te aconsejaría que dejes de juzgarme por hacer el ridículo, ya que mis teorías están basadas en verdades publicadas y no son por ningún tipo de obsesión. Muy empecinado estás defendiendo una lengua que no es la propia y autóctona de estas islas. Busca la forma de quitarte tu adoctrinamiento (no todo empezó en 1229) y busques otras formas de llenar el plato que no sean a cuenta de nuestros impuestos, teniendo en cuenta que los alumnos de estas islas, en estos momentos, están en las colas de las estadísticas a nivel nacional y los primeros en el abandono escolar. Al menos trabaja para el bien de estos alumnos y ayuda a erradicar la catalanización de las Balears. Tenemos una historia que ya la querrían para su condado, ni con el MILENIUM de Jordí Pujol se llegaron a creer la antigüedad de Cataluña. Tenemos unas costumbres y una "LLENGO" propias y no necesitamos nada de la Cataluña. No hace falta que me contestes. Como ya dijiste estás muy ocupado para contestarme pero veo que sigues leyendo mis comentarios.

user Lluís | Hace 7 meses

ABBEs PP i Vox no fan sa mateixa valoració de sa llengua catalana ni voler aplicar sa mateixa política lingüística. Hi ha diferències entre es partit en es Govern (PP) i es soci petit que li fa costat perque pugui governar (Vox).

user Lluís | Hace 7 meses

ca de bouSi vols passar per 'botifarra' estufat i batiat a la Seu, primer hauràs de fer un curs d'interpretació: es paper que fas no ès creïble. Es 'botifarres' mallorquins poden esser elitistes i classistes, però també persones amb estudis, educades i discretes. No fan ostentació de llinatges ni de parentiu, ni fan es ridícul parlant de qüestions que no coneixen a bastament. Res a veure amb sa teva actitud en es fòrum! Tant si són espanyolistes com si no, es 'botifarres' tenen clar que es mallorquí ès un "dialecte" o "varietat" de sa llengua catalana. N'hauries de parlar amb qualcun: segur que te donaria bons consells i te suggeriria (sempre amb bones paraules) que deixis de fer es ridícul amb teories absurdes producte d'obsessions malaltisses.

user Lluís | Hace 7 meses

TJUANCom que vas d'intel·lectual especialista en llengua i història balear, te deman: Quins són es teus llibres de referència d'història de ses Illes Balears? Quines gramàtiques i diccionaris manetges per escriiure sa nostra llengua? De moment, es teus comentaris són tots es foraster, com així? Què saps de sa llengua occitana? Què hi pinta s'occità en aquest debat? Vull respostes concretes i no sa típica xerradissa des nacionalistes espanyols des fòrum. Da-li cebes!

ABB ABB | Hace 7 meses

LluísEs PP i VOX vàren guanyar les darreres eleccions perque sa MAYORIA del Balears així ho vàren voler . Ja basta de tanta xulería catalanista.