user Lluís | Hace 8 meses

J.B.V.Es mallorquins tenim sa llengua catalana com a pròpia de fa vuit segles; sa castellanització imposada per s'Estat ès molt recent i èrs reversible: ben igual que una dictadura la va imposar, en democràcia la podem revertir i recobrar sa llengua pròpia, tant si t'agrada com si no.

user Lluís | Hace 8 meses

sempre feliçNeutralitzar sa teva propaganda espanyolista ès molt senzill. 😇 El pare Batllori era català i catalanista, parlava i escrivia en català i fou membre d'honor de s'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. No era espanyolista des teus, sinó al contrari: ben catalanista! 😍 Totes ses famílies mallorquines són catalanoparlants de fa segles. Hi ha certes famílies "fines" de Palma que durant es franquisme claudicaren i castellanitzaren es fills. Qualcuns d'aquells fills acastellanats són avui ets anticatalanistes més rabiosos, molt més que qualsevol foraster de Vox. No hi haurà mai cap referèndum espanyolista contra sa definició acadèmica de sa llengua catalana, pròpia de ses Illes Balears. Es referèndums se fan sobre qüestions polítiques, no acadèmiques.

user Lluís | Hace 8 meses

AngelcaídoQui va crear es català artificialment? Quand el va crear? En qualsevol cas, es mallorquí i es valencià són "dialectes" o "varietats" de sa llengua catalana, seguint es criteri acadèmic de sa filologia. No hi haurà cap referèndum sobre això perque es referèndums se convoquen per decidir qüestions políitiques, no acadèmiques.

user El rubio de los Pecos | Hace 8 meses

S’AlmogàverPer la boca s'escalfa el forn i l'homo per la seva paraula..."pels ignorants"

MALLORKETA61 MALLORKETA61 | Hace 8 meses

Estos individuos de Vox utilizan el tema del catalán cuando realmente quieren eliminar cualquier lengua del estado español que no sea el castellano, incluida la lengua balear, se les ve el plumero de lejos.

Miki Miki | Hace 8 meses

PuyluransTu sigue con el debate lingüístico, pero a mí me importan otras cosas más importantes como la calidad de vida menguada año tras año.

El_dimoni_ El_dimoni_ | Hace 8 meses

AngelcaídoEs curiós , no se si el que has posat las escrit amb català o amb mallorqui

user Puylurans | Hace 8 meses

AngelcaídoSi, Vosté es Mallorquí, pero lo que ha escrit, está escrit amb Catalá, per molt que aixo li cremi sa sanc

sempre feliç sempre feliç | Hace 8 meses

CatitaMal vamos si reconoce que dice "doiarro", vaya "nyarro".

user Puylurans | Hace 8 meses

MikiSigamos : Y la lengua que hablaron todos mis ancestros en peligro de desaparecer, y aunque a Usted le preocupen mucho todo lo que dice, su lengua, no corre peligro. Los castellanoparlantes, JAMÁS lo entenderán..