user Balluma | Hace 11 meses

EN PEPÊT GONELLAPer començar el que haurien de fer els neogonelles és tenir una gramàtica normativa. Que comencen a repartir accents a vocals amb el mateix só i fa ganes de riure. A poder ser, que la faci un filòleg, francès perque no crec que cap persona amb estudis de filologia catalana s’hi presti. Segon, sa parrafada aquesta del congrés dels experts com que ja cansa. No per repetir una mentida 83783 cops torna veritat. I tercera; sap vosté que en Pep Gonella és el jutge Zaforteza? I que ell no anava tudant accents?

user InVinoVeritas | Hace 11 meses

AngelcaídoConfundir pertenencia a un territorio a forma de hablar demuestra claramente que nos toma por tont@s.

user InVinoVeritas | Hace 11 meses

AngelcaídoCom per exemple, no aprendre català?

user InVinoVeritas | Hace 11 meses

AngelcaídoQuina vergonya de mallorquí.

user La Tina | Hace 11 meses

Aquí llegamos a 186 comentarios, demuestra como de importante verlos este tema. A mi me parece ridículo que exista tanta polémica cuando, el mallorquin se habla porque se quiere, propio de un dialecto, el castellano es el idioma para una enseñanza básica. Ya en eso Mallorca tiene problemas, los alumnos fatal en selectividad, en vez de reenforzar con asignaturas en un idioma, los liamos con ese bilinguismo y porque al final, el que lo habla es porque lo hablan en casa o lo habla la abuela. La escuela te prepara la vida laboral, allí el mallorquin no b sirve.

user Madame Bovary | Hace 11 meses

EN PEPÊT GONELLAPer què no demanen el 25% també de català a la Justícia, al cine, a la TV, a la Policia i Guàrdia Civil, a la premsa...etc.? El 95% és en castellà en aquests àmbits i encara no els hi basta fins que no desaparesqui el català, com ha passat a Alacant i aviat a València. Molta hipocresia, intolerància i imposició del franquisme de sempre

user Madame Bovary | Hace 11 meses

PerePere? Llengua materna el castellà? Curiós. Tampoc aprenen en la seva llengua materna els fills dels immigrants marroquins, xinesos o alemanys. Ni tampoc els espanyols que emigren a França o a Alemanya. Ni els espanyols majors de 50 anys, que varen estudiar en la lengua del imperio i els varen prohibir la seva llengua materna. I no en cap que tengui cap trauma: al contrari, solen ser més cultes i tolerants que els monolingües.

user Lectora | Hace 11 meses

@Jan Ferragut: Jo no he dit que hi hagi immersió lingüística en Castellà, al menys oficialment. Però que de facto, que vol dir de fet o en la pràctica, com que molts d'infants no saben Català ni Mallorquí, no entenen les lliçons de les assignatures que s'han d'impartir en Català i els pobres mestres, no poden fer el que els mana la llei, que és ensenyar tal assignatura en Català i acaben donant tota la classe en Castellà, el que en la pràctica és l'equivalent a una immersió en Castellà perque tot s'acaba fent en aquesta llengua, malgrat els especialistes en calúmnies s'inventin que no deixen anar al bany als nins monolingües del Castellà, en tota la jornada escolar. Però com que se veu que ara toca el- la moderador@ que no me vol publicar res, tampoc voldrà que m'expliqui, perque no ho malinterpretin. Abans un individu m'havia insultat. I sort que qualcú l'ha reprès, perque a mi no m'ha deixat defensar- me. Però que trist, que deu ser tenir tan d'odi cap a una gent que no fa cap mal, just perque som naturals de la terra a on altres han emigrat, però als que els nadius i la seva llengua i cultura els molesta i els irrita. És tan absurd com injust, però encara és més absurd, voler sacrificar la llengua i la cultura pròpia i inventar- se una Història falsa, per justificar aquesta aberració, perque se creuen ser "molt patriotes".

Angelcaído Angelcaído | Hace 11 meses

gamberroEs que vostè NO XERRA MALLORQUÍ, vostè xerra CATALÀ i PER AIXÒ l'ENTENEN. A jo a Catalunya NO M'HAN ENTÈS I M'HE VIST OBLIGAT A BARATAR PES CASTELLÀ. Li aclaresc que SOM MALLORQUÍ de família mallorquina antiga i que de 8 llinatges 6 són mallorquins.

Angelcaído Angelcaído | Hace 11 meses

Heròdot d'HalicarnàsNo es eso lo que está escrito…. Pero bueno usted a lo suyo. Quizás QUEDE MÁS CLARO CON LA APORTACIÓN QUE HACE PEPETGONELLA en mensaje dedicado a mi persona. DE CUALQUIER MANERA SU SENTIDO DE LA DEMOCRACIA ES CONOCIDO. Y