user Heròdot d'Halicarnàs | Hace 12 meses

CococolasAra sí que no entenc res: dius que coneixes tothom però que no coneixes es batlle? I tampoc dius què t'han dit sa regidora o es delegat de batllia quan els has demanat perquè no fan res amb es clavegueram (si és que realment els ho has demanat)? Només me queda una cosa clara: amb aquesta regidora concreta és molt exigent i de la resta, ni te'n preocupes. Bé, tanmateix, veig que sembla més una qüestió personal que ciutadana i crec que no importa seguir xerrant-ne: no treurem res clar. Bon vent i barca nova!

user Cococolas | Hace 12 meses

Heròdot d'HalicarnàsProvaré de respondre d'una menara general. De entrada voldria fer énfasi en se tracta d'un poble molt petit, tot-hom se coneix, més de lo que cap imaginar; per tant no seré gaire concret perque tots me cauen bé. Sensa anar més lluny, tenc bona relació personal amb sa regidora. Peró a mí me sembla que precisament ho és perque no emprenya de bona persona que és. Si fos més activista a mí m'agradaria més, peró probablement aquesta darrera legislatura no haguéssin comptat amb ella. Me sembla que vosté ha arribat a pensar que sóm persona acomodada; i per tant un poc conservador. Res més llunyà. Lo que vull és més defensa activa de ses questións mediambientals. Dir-li que concrefament as batle no el conec personalment, sé qui és, però la resta mos coneixem de fa anys i anys, vida i miracles. Torno a repetir que no seré més concret. Lo que he esperat sempre és un nivell de compromís auténtic, perque ja feim tard en moltes coses. I me cregui que quanli dig que no tenc cap interés relacionat amb qualsevulgue de ses sigles polítiques que hi ha as poble. Tenc amistat amb gent de tota corda i de tots respeto sa seva manera de pensar, i aprenc un poc de cada un. Ara bé, no me valen mitges tintes. I jo sé que ella és capaç de molt més; Si no ho cregués no pressionaria. Si aquesta declaració no li sembla suficient no li podré aclarir, perque no estic disposat a dur es tema més enfora. Per a acabar, només.deixar-li sa meva impresió positiva de que estic covençut de que si mai, per un casual, coincidíssim pes poble sensa saber qui és qui, trobariem certa sintonia. Jo l'he estés perfectament a vosté. Malauradament jo no he estat tot lo clar que vosté se mereix; es medi, trobo, no és s'adecuat. Atentament, salutacións.

user Heròdot d'Halicarnàs | Hace 12 meses

CococolasSes maneres a s'hora de dialogar són importants, però més important és es fons de què se vol dir; i me sap greu constatar que es fons des teus comentaris cada vegada me sembla més fosc. I m'explic: si jo he dit que "no és acceptable que se repetesquin aquests abocaments periòdicament", per què me dius "que admetre uns fets al mateix temps que se minimitzen és un forma de veure si passam"? Quan he minimitzat jo res? Per què repeteixes vàries vegades que no te cases amb ningú i no tens cap interès polític i insinues que jo puc tenir o defensar cap interès? Presumir d'una cosa i intentar fer creure que són ets altres qui no la tenen, a jo, me sembla un indici clar de que sí tens interessos; t'he fet veure sa poca capacitat de gestió de sa regidora que tant esmentes i sa seva nul·la responsabilitat damunt sa gestió de ses infraestructures i segueixes insistint en ella i obviant qui sí ho és, de responsable. Per què? No hi tens interessos en ses altres parts tu? Per què insinues que jo en tengui quan jo he aportat arguments concrets i tu només generalitats? No te puc respondre a si es meu bon amic és tan asèptic com tu perquè no tenc gens clar que tu ho siguis; sí te puc confirmar que no té cap interès més enllà d'aclarir es fets. Per cert, ell me va dir que sa brutor compareix després d'una ploguda qualque vegada a s'any i no tots ets anys; d'aquí a "una dotzena de pics cada any", com dius, tu hi ha una bona tirada. I jo sé que ell no me diu cap mentida, perquè no té motiu per fer-ho; per tant, comprendràs que dubti de tu. I te torn a dir, que no me sembla acceptable cap abocament. Però no tenc gens clar que sa culpa s'hagi de donar a qui tu la vols donar. I, finalment, si dius que xerres amb tothom, amb sa regidora i, vull entendre, també amb es batlle o amb es delegat de batllia, quina explicació t'han donat cada un d'ells d'aquesta situació? No importa donar noms ni dades personals, basta donar arguments, que encara no te n'he sentit a dir cap. Salut.

user Cococolas | Hace 12 meses

Heròdot d'HalicarnàsBon dia. Voldria puntualitzar que tal vegada lo que és per a mí una barrumbada, per es seu amic sigui una barrumbada forta. En resumen els abocaments se produeixen una dotzena de pics cada any, poden eser un poc més o un poc manco, depen de s'any. Fa uns quans anys plovia més, de manera més regular, i amb manco concentracións torrencials. Amb deu anys sa frecuència a anat a mès i sa tendéncia és a augmentar degut as model climàtic cap a on anam. D'altre banda, recordo una vegada que com responsable operatiu d'una instal·lació vaig demanar as reponsable.de medi ambient, quina quantitat er admisibla abocar a la mar segon llei. Sa resposta fou taxativa, "0". Qualsevol quantitat és il·legal, podria implicar "cese de actividad" amb responsabilitat penal per es responsable. Si sa causa de s'abocament resideix amb so mal disseny de s'instal·lació, sa responsabilitat penal pertany as representant de sa propietat; si per es contrari s'infraestrucctura compleix amb sa normativa, es responsable penal és es reponsable de s'operació. Torno a repetir, abocament "0"; no hi val cap tipus d'acomodament ni complaença. No hi caben calibracións quantitatives, tampoc. Dir-li que conec a tot-hom, parlo amb tot-hom dins es poble, amb sa regidora, i probablement amb so seu bon amic. Pero no estic "casat" amb ningú, i ben alerta a relacionar-me amb cap sigla poítica. És precisament aixó lo que me permet esser objeciu i no relativista. Demano. ¿Són ses seves fonts tant asseptiques com jo? ¿Tenen ses seves fonts algún tipus d'interés més enllà d'aclarirs els fets? Tengui en comte que admetre uns fets al mateix temps que se minimitzen és un forma de veure si passam; i ja he exposat que fa massa anys que anam passant. Tenc s'impresió de estar tractant amb una persona educada, extremadament prudent amb sa seva redacció, pero amb algún tipus d'objectiu que no és exactame t sa defensa de sa natura sensa accesoris. Me corregeixi si estic equivocat. Voldria afegir que, malgrat no estiguen d'acord està essent un plaer debatre amb qualcú que ho fa des de es respecte i amb formes correctes. Avui en dia no és lo habitual. Salut, i bon dia.

user Heròdot d'Halicarnàs | Hace 12 meses

CococolasCom que no conec es cas concret i no voldria xerrar des de sa ignorància, he demanat a un bon amic colonier es seu parer sobre sa qüestió, que trob que ha de ser tan respectable com es de qualsevol altra persona. D'entrada, m'ha dit que no és vera que a cada barrumbada surti sa brutor de s'estació de bombeig des clavegueram i s'escampi pes passeig i es port fins a arribar a la mar; ha de ser una d'aquestes ben fortes, de ses que omplen es torrents, pinten de color terra es carrer Major i fan que sa Bassa d'en Fasol sigui tot un bassiot. També m'ha dit que sa regidora de medi ambient que tant esmentes, ho és de medi ambient i serveis socials i que no té competències ni en obres ni en infraestructures i, encara més, resulta que és minoria absoluta dins s'equip de govern, amb sa força democràtica i de gestió que això suposa. També m'ha dit que, escoltau bé, a ses darreres eleccions no era necessària per governar però que PSOE i PI la varen voler seguir tenint dins s'equip de govern, per sa bona feina que havien fet plegats sa legislatura anterior. Estaré d'acord en que, maldament no sigui tan sovint com dius, no és acceptable que se repetesquin aquests abocaments periòdicament, sigui a cada barrumbada o a cada torrentada, però aquesta fixació en una regidora que ni té sa competència ni té sa força democràtica m'embulla encara més. Has mirat mai de xerrar amb ella, com a governant des teu poble, per conèixer es seu parer sobre aquesta qüestió, abans d'acusar-la de no fer res? Si no ho has fet i vols un consell d'amic, encara que no siguem ni coneguts, xerra amb ellab tal vegada, després de sabre sa seva opinió, miris ses coses des d'un altre punt de vista. Jo seguiré, de moment, sense sabre què vols dir exactament amb es teus comentaris.

user Cococolas | Hace 12 meses

Heròdot d'HalicarnàsBenvolgut senyor. És un plaer per a mí aclarir sa natura de sa meva exposició. Peró degut a que aquest és un escrit obert a sa lectura de qualsevulgui, abans voldria deixar patent que entre vosté i jo no hi ha coneguda, el manco jo no sóm conscient de que tenguem cap relació. Es per tant que me tendrà que permetre que el tracti de vosté. Lo que mou es meu interés és altruisme pur. Sí, encara en queda d'aixó. No tenc cap relació amb cap partit polític, ni amb cap tipus d'organització. Lo únic que tenc és un grapat d'anys i consciencia de que anam a deixar als nostres fills una porqueria de mon. Tal vegada l (només tal vegada), gracies als anys acumulats d'experiéntcia operativa en sectors industrials, fins i tot relacionats en la mar; lo que tenc és una visió clara de ses realitats, independentment de com se vengui o exposi un fet. Com mallorquí entenc sa seva pregunta, "¿....i ara aquest qué vol?". Idó tret de que a sa Colónia de Sant Pere deixem d'abocar excrements a la mar cada vegada que hi ha una barrumbada, poca cosa més pretenc. És per aixó que quan veig a sa regidora de medi ambient, responsable dels temes mediambientals de s'ajuntament, que amb tota una legislatura no ha fet ni dit res d'un problema d'abocamets continuats al mar (a fet es suec); ara just amb ses eleccións a la vista se centri amb un tema menor en comparança amb so que estic exposant. Tengui en comte que no només parlo de excrements, també de tovalloletes, altres coses que sa gent tira as WC (i no ho tendria que fer). A més es problema queda a la vista de tot-hom; difícil argumentar desconeixament. Així succeeix des de fa anys i anys. Voldria no més es que se faci el necesari perque deixi de succeir. A més d'esser una vergonya és totalment il·legal, i constitueix un delite mediambiental. No puc més que pensar que si lo mateix ho fes una empresa qualsevulgue, els mateixos que se fan els "longuis" s'hi tirarien as coll amb tot es pes de sa llei. Si aquest comportament no és de fariseus, m'ho digui vosté. Espero haver aclarit els dubtes que tengués. Lo que no faré aquí és esser més concret perque si donés noms i llinatjes podria incurrir en faltes relacionades amb sa llei de protecció de dades. En lloc de esmolar faria osques. Bon dia tengui.

user Joanot Colom | Hace un año

Es que vos queixau de sa posidònia a sa platja, també vos queixaríeu de que dins un alzinar hi ha fullaraca? Com si no bastàs es canvi climàtic i haver construit damunt un 90% des sistemes dunars, també voleu llevar sa posidònia? De tant de llevar-la, moltes platges s'han anat fent cada vegada més petites. Si no hi ha platges sí que no vendran turistes... Un parell d'exemples: a can pastilla sa base de ses dutxes estava enterrada a s'arena, i ara surt 4 pams; a n'es trenc/sa ràpita, es famosos bunkers estaven enfora de la mar, i ara ja estan devora; a can picafort, com a n'es molinar, hi havia arena a llocs amb arena que ara són tot roques... Seguesc?

user Heròdot d'Halicarnàs | Hace un año

CococolasNo acab d'entendre què cerques amb aquests comentaris; xerres d'un problema que existeix, que un pot pensar que és tan gran com el fas tu i un altre pot pensar que té mal adobar, però fas referència a uns "verds" que fan política i t'han decebut i no xerres clar de a qui te refereixes. I, si no vaig errat, ha Artà no hi governen es "verds". Podries ser un poc més clar, i més valent, i dir ses coses sense fer voltera? Què vols dir amb aquests comentaris? Tal vegada si t'expliques podré entendre què vols dir.

user PAPI | Hace un año

Es que se me ha cortado el mensaje,solo era para añadir @yo misma verde,que las playas donde no hay posidonia,quiere decir que no queda protegida la arena??

user PAPI | Hace un año

@yo misma verde,vaya lumbreras,en efecto,vienen del mar,igual que los plasticos,maderas,basura,etc etc y solo sirve para ensuciar las playas!!!