sempre feliç sempre feliç | Hace 12 meses

El Tribunal Administrativo de Montpellier (sureste francés) ha anulado este martes el uso del catalán durante los plenos municipales. Vean la importancia del catalán en el contexto internacional, y lo que nos importa a los de las Baleares. Seguro que la OCB no tendrá nada que decir.

user Lluís | Hace un año

sempre feliçAixò ès tota sa resposta? Quina reculada has pegat! Pura xerradissa com sempre: moltes paraules per no dir res. I com que no dius res, has decidit deixar de "rebatre" (?) es meus escrits. Ès una bona decisió: així no perdré es temps lletgint ses teves parlaules buides i avorrides. En canvi sí que te respondré cada vegada que manipulis i mentesquis, com fas sovint. Salut!

sempre feliç sempre feliç | Hace un año

LluísComprendo que intentes evitar lo inevitable. Tic, tac..... 28, 28, 28 De todo lo que has escrito "No te mereixes es temps que te dedic i que me fas perdre", es lo único que me ha dolido. Por ello, dado que estoy visitando a mis parientes residentes en Cataluña, no volveré a rebatir nada de lo que escribas. Como cordón sanitario que me impondré, de esta forma no volverás a perder el tiempo en mi intento de quitarte la venda de adoctrinado, renegado, vividor de chiringuito a costa de nuestros impuestos, etc., y por consiguiente pasaré de leer tus comentarios. Como comprenderás a mi vuelta comentaré lo muerto que está el catalán en su lugar de origen. La ultima vez solo con 4 de 10 no tuve que cambiar al castellano para conseguir mis objetivos domésticos. Que dios y el pueblo guarden muchos años el IDIOMA mallorquín en el lugar que le corresponde.

ca de bou ca de bou | Hace un año

LluísRarro, Rarro,.... como decía el.padre de un conocido cantante. Raro es que utilices, (como catalanista, anti castellano, anti español y anti mallorquín), el refrán de los Reyes Católicos, (título otorgado por el el Papa Alejandro VI), sin nombrarlos por sus nombres de pila: Isabel de Castilla y Fernando II de Aragón iniciadores del Reino de España. Lo cual demuestra tu anti españolidad. Pero a pesar de que el refrán signifique que dos cosas o personas tienen el mismo valor o son comparables, no es lo mismo dos tazas de té que dos tetazas. Tampoco es lo mismo un negro de culo que un culo de negro. Por en la montada de los monarcas, igualitaria para ambos, dependería de la posición de cada uno de estos. Por lo cual, dado tu grado de nerviosismo, te ruego que dejes de igualarme o asimilarme a cualquier otro comentarista, que por tener las mismas convicciones y las mismas fuentes de conocimiento te estemos rebatiendo tu adoctrinamiento. Por cierto, debo decirte que los árboles no te dejan ver el bosque. Esperamos que a partir del 28 las cosas cambien y no haya "MES" árboles que los necesarios. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS 'LENGOS", y no llengua.

user Lluís | Hace un año

sempre feliçQuina informació has de menester per curar-te sa catalanofòbia? Cap, perque sa catalanofòbia ès incurable! Te serveix sa Real Academia Española? Nooo! Està manipulada, comprada, adoctrinada pes catalanistes! Te serveix cap filòleg? Nooo! Tots estan manipulats, comprats, adoctrinats pes catalanistes! Te serveix cap enciclopèdia? Nooo! Totes estan manipulades, comprades, adoctrinades pes catalanistes! Conclusió: NOMÉS TE SERVEIX SA PROPAGANDA ESPANYOLISTA EMANADA DE SA TEVA SECTA. Quina "història publicada" acusa en Fabra d'haver "robat" una gramàtica? Concreta autor i títol des tractat d'història que l'acusa. En cas contrari, quedarà clar que ès una altra intoxicació teva. 'Las Provincias' ès un diari valencià molt anticatalanista. ¿Com pot esser que publicàs sa ressenya d'una conferència del pare Batllori sobre cultura catalana celebrada a Girona? Hi enviaren un corresponsal a posta? En canvi, es diari català de referència, 'La Vanguardia', no en va publicar res. No te pareix estrany? No ho trobes sospitós? Mostra'm sa plana des diari sencera, sense retocs ni manipulacions, i te creuré. Mentres no la mostris, don per fet que ès una altra mentida teva. Tens una incapacitat tan gran per respondre que has de copiar ses meves paraules. M'acuses de fer política però qui milita a un partit polític éts tu (jo no hi he militat mai). Dius que estic nirviós però tu estàs histèric i ho demostres amb signes d'admiració compulsius (!!!!!!!!!!!!!) que retraten es teu estat d'ànim. D'altra banda, ha quedat demostrat que sa teva preparació en ses matèries que debatem aquí ès nul·la, i a damunt fas ostentació d'ignorància. Molt bravetjar de mallorquinisme però sa llengua nostra t'importa un rave, cosa normal essent un hereu ideològic des franquisme. Es teu admirat policia (o un deixeble seu) ha atribuït a mossèn Alcover unes declaracions suposadament publicades a 'La Vanguardia'. M'he molestar a consultar s'exemplar corresponent a s'hemeroteca des diari (són 16 planes) i tal declaració no existeix. Sou uns farsants, uns estafadors i uns mentiders! Si copies i aferres escrits en mallorquí sobre temes històrics, hauries d'esser rigorós i anomenar-ne sa procedència. En cas contrari, són anònims i no podem sebre quina fiabilitat tenen. Que tu pensis que la RAE hauria de reconèixer es mallorquí com a idioma des de l'any 1439 no deixa d'esser un desig que no s'ha fet realitat ni passats vuit segles. Realment, ets espanyolistes heu fracassat clamorosament! Te repetesc per enèsima vegada que hi ha un caramull de llengües en el món sense gramàtica, i tu continuaràs ignorant aquest fet perque si reconeixes que hi ha llengües sense gramàtica... s'ha acabat es bròquil! No te mereixes es temps que te dedic i que me fas perdre.

sempre feliç sempre feliç | Hace un año

Lluís2 de 2: Hablando de pasar por los morros. Te adjunto un copy/pega, en mallorquín, para que vaya pegando en cada uno de tus comentarios. Sa nostra identitat baleàrica neix, precisament, de voler-mos diferenciar des poble català degut a ses seves demostrades ànsies anexionistes que s’han succeït al llarg de s’història. Durant es Compromís de Casp del 1412, on s’elegeix un nou monarca pes trono d’Aragó, davant ses insinuacions que Mallorca pertany a Catalunya i que, per tant, es catalans decideixen pes mallorquins, s’ambaixador mallorquí Berenguer de Tagamanent proclama davant es parlament català que no hi ha d’haver cap dubte de sa secular diferenciació des quatre territoris històrics: "ès semblant a dubtar si mai es regnes d’Aragó, de València i de Mallorques tengueren Rei, ni cap senyor, ni es Principat de Catalunya, Comte o Príncep". I posteriorment el 17 de juny de l’any 1439, a petició des jurats mallorquins, el rei Alfons el Magnànim, a través des Privilegi de Gaeta, confirma ses franqueses mallorquines i a la vegada afirma que Mallorca no ès una prolongació de Catalunya: "es present Regne de Mallorques en res del món sia sotmès an es Principat de Catalunya". Per amagar s’històrica diferenciació de Balears respecte de Catalunya sa doctrina catalanista amaga i silencia aquestes expressions de mallorquinitat de segles enrere, com també amaga i arracona s’existència d’una dinastia des reis de Mallorca distinta de s’aragonesa. Es catalanisme precisa de s’uniformitat històrica, cultural i lingüística per imposar-se. Debería estar desde 1439 el mallorquín como idioma en la RAE, pero los catalanistas tienen que esconder hechos como el Privilegio de Gaeta de 17 de Junio de 1439. Una lengua queda registrada desde el momento que los modismos, fonética, sintaxis y demás características quedan reguladas, clasificadas y explicadas en un texto que se llama gramática. El mallorquín podemos afirmar que es una lengua con todas las de la ley, según gramáticas y diccionarios muy anteriores a los catalanes.

sempre feliç sempre feliç | Hace un año

Lluís1 de 2: Lo tuyo es mucha letra pero nada de aportar fechas, nombres, eventos, etc., que me pueda servir para cambiar mi forma de ver la IMPOSICIÓN de una lengua que no es la propia y autóctona de nuestras islas. Yo no acuso al químico Pompeu Fabra, la historia publicada es quien lo acusa por la victima del robo. En lo inherente al padre Miquel Batllori i Munné, te parece poca su autoridad por lo dicho en la conferencia celebrada en la CATEDRA de la UNIVERSIDAD DE GERONA y editada en el periódico “LAS PROVINCIAS ”, el LUNES 2 DE NOVIEMBRE DE 1.992 dijo textualmente: “LO QUE ESTAN INTENTANDO IMPONER EN VALENCIA Y LAS BALEARES, COMO LENGUA LITERARIA ES EL INFECTO É INFAME DIALECTO BARCELONI, que nunca se ha hablado, en Valencia, ni en las Baleares. Te redirigiro tus palabras "No dius una sola veritat ni de casualitat. Repeteixes com un lloro sa mateixa propaganda catalanista......", aplícatelo desde tu adoctrinamiento y deja de mostrarte supremacista, que pocos días quedan. Pareces un político que solo sabe echar balones fuera y dar la culpa a los demás, y encima insultando o menospreciando. Tic, tac.,,,,, Comprendo tu nerviosismo!!!!!!!!!!!!!!!! Eres un nesciente y como tal no puedes opinar de mi preparación intelectual, mi CI, etc., como para asegurar que temas desconozco. Y que como comprenderás no voy a pasar por detallarte mi CV. No me metas en temas de policía, que la única que conozco es la que me atiende cuando necesito algún tramite administrativo.

user Lluís | Hace un año

sempre feliç= ca de bou ("tanto monta, monta tanto") Quina autoritat acadèmica o política tens tu per acusar en Fabra de "robar" (?) gramàtiques i diccionaris? Quina autoritat tens per manipular sa figura del pare Batllori, sense sebre qui era ni haver consultat mai cap obra seva? Tu no vas tort, vas geperut amb sa motxilla carregada de prejudicis vells i estantissos, heretats d'una secta espanyolista "infecta" i "infame". No són paraules del pare Batllori, són meves! 😇 No dius una sola veritat ni de casualitat. Repeteixes com un lloro sa mateixa propaganda espanyolista que escampava s'extrema dreta franquista durant sa transició, i si te freguen pes morros sa prova i demostració que vas errat desapareixes des fòrum durant un parell de mesos, que sa pròxima vegada hauries d'aprofitar per meditar si no te convendria deixar de fer es ridícul. T'assegur que hi ha maneres d'esser espanyolista més dignes que sa teva! Jo de tu no me deixaria emblanquinar per un policia nacional retirat (o per un deixeble seu) que durant quaranta anys ni tan sols ha conseguit unificar ses sectes espanyolistes amb ses seves ocurrències. Ni s'extrema dreta de Vox li fa cas! Però tu sabràs amb qui et colgues...

sempre feliç sempre feliç | Hace un año

EN PEPÊT GONELLAMuchas gracias a la mayoría de personas, y en especial a usted por tan ilustrado conocimiento del IDIOMA MALLORQUÍN, que mediante sus comentarios y puntuaciones expresan su disconformidad con la vergonzante IMPOSICIÓN de una lengua, infame e infecta según el padre Batllorí, que no es la propia y autóctona de estas islas, que impide la obtención de puestos de trabajo y que sirve para que unos pocos renegados, adoctrinados, catalanistas, chiringuitos, etc. vivan de las subvenciones que salen de nuestros impuestos. La Historia suele llenarse de mentiras cuando los que la escriben acercan una cerilla al pergamino que contradice su vanidoso prestigio, va en contra de sus amos o quieren reescribir la historia a su conveniencia. Basta de catalanizar las islas con solo un 18% de catalanoparlantes. No somo catalanes y no queremos ser anexionados a unos inexistentes países. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

sempre feliç sempre feliç | Hace un año

LluísCreo que si buscas y te contestas tu mismo a las preguntas que son respuesta a tus preguntas, comprenderás que "vas mes tort que un clau ganxo". En definitiva todo gira en torno a los capitales invertidos por fondos catalanistas y separatistas. Pero busca y si encuentras lo que te pido, seguro que reniegas de tu adoctrinamiento. En repetidas ocasiones te he ido diciendo verdades como puños y no las ruedas de molino con que nos IMPONEN una lengua que no es la propia y autóctona de estas islas.