user Manent | Hace un año

Meam. Seria comprensible de cap manera que hi hagués metges a Madrid que no parlèssin o entenguéssin el castellà?? Més bé crec que allà deu ser UN REQUISIT INDISPENSABLE! Lògic, és la seva llengua oficial, no? Aplaudiments. IDÒ... PER QUÈ SÍ ha de passar que aquí la llengua pròpia (i itambé oficial!) dels illencs ens l'hagin de matar una turba invassora de monolingües castellanoparlants que, amb tota la seva prepotencia, NO LA VOLEN ni sentir? També podria ser que els balears catalanoparlants som una raça estranya, més intel·ligent i capaç d'apendre i parlar al menys dues llengues... i del mateix orígen romànic?? En sèrio a algun castellanoparlant (amb un coeficient normal, dic) li pot semblar difícil entender-lo quan el sent o el llegeix?? "No lo sé, Rick!". Allò que sí m'agradaria poder pensar és que els metges deuen ser bastant més capaços intelectualment que la majoria de polítics i/o comentaristes ... esper!

user Manent | Hace un año

Només deman que la gent pensi un poquet amb el caparrí i la pòca lògica que els quedi al seu dinimut sentit comú: Tan mal de fer és entendre i acceptar que la llengua pròpia de les Balears, diferent del castellà, ha de TENIR per lógica o per força (perquè resulta que hi ha una multitut que hi atempta dia i nit amb fervorositat) els mateixos drets que la que NO és pròpia de les Balears (el castellà!)??? En sèrio això és tan difícil de comprendre i d'acceptar??? Senyors! Que estau visquent a Balears, i aquí existeix una llengua pròpia que, davant totes les vostres prepotències que hi atempten, els organismes JUSTOS haurien de tenir la sensibilitat i el deure de protegir!! Deixau que ho facin i deixau de vessar demagògia!

user Aurora Picornell | Hace un año

Per a tots els funcionaris públics (policies locals, professors, etc.) és un requisit, per què als sanitaris no? Conèixer la llengua oficial d'un lloc ha de ser obligatori per a un funcionari. Si no, com entendrà qualsevol informe, document, etc. que estigui en català? Exigirà que li traduesquin al castellà? Podrà obligar que tot es faci en castellà? Seria la desaparició de la llengua pròpia de Mallorca, que ja està en una situació molt precària.

user Salam Alaikum | Hace un año

¿Y la Armengol, qué va a explicar? Que tenía la posibilidad de perder el sobre antes de hora, y se tragan todos los sapos y culebras que sea menester. Estos son mis principios. Y si no le gustan, tengo otros.

user La Certeza | Hace un año

Mientras unos y otros se ensarzan en discusiones periodisticas, sin mayor repercusión que el propio desahogo, otros disfrutan del peliculón. De como sufren unos la opresión, y como otros se rebelan. De los que cada día tienen que hacer lista de espera para sus enfermedades ó la des sus parientes, de los que tienen que arrastrarse y ver negro lo blanco para seguir en la poltrona, de los salvadores de la patria, y de los resignados. A algunos como yo nos la refanfinfla y nos regodeamos del caos en que viven otros. Puestos a no poder impedir el choque de trenes, mejor sentarse y disfrutar el espectáculo.

user Lectora | Hace un año

Les veritats fan mal. I si per recordar una part de tot el mal que ens fan als mallorquins, molta de la gent vinguda de fora. I només demanar que s'hi posi remei i un poc de respecte, ja resulta que estic plena d'odi, o que vaig sis-cents anys en retràs o que, naturalment i perque ho teniu permanentment a dins del cap, jo som una neboda- neta de Goebbels, només demostrau que els que sou realment com deis que som jo, però que projectau els vistres defectes al damunt dels altres sou voltros. Tan bo de fer, com seria respectar un poc la nostra llengua i la nostra cultura! Però com que vos domina la mentalitat del colonitzador que vol sotmetre als indígenes, feis rl que feis. I haurieu de tenir en compte, que almenys els pobles colonitzats en el passat rebien a canvi els avantatges d'una civilització más avançada i dels beneficis de la Ciència i de molts coneixements. Però noltros, què punyetes rebem d'una gent que ve aqui per viure bé, però que ni aporta res i que ni tan sols ens respecta i ens vol dominar i sotmetre i carregar- se tota la vultura i memòria del nostre poble? I sospesar aquest problema no és odiar, és ser realista. Ja faria un mallorquí a la terra de tots aquests xulos i xules, totes les grolleries que ens fan ells a noltros aquí i a diari i veuriem com el treurien defora de la seva terra. Record que estant de viatge, a un restaurant de Múrsia perque varen sentir parlar al meu grup en Mallorquí no ens volgueren servir. Però aquedta feta no és odi per voltros i segurament és "patriotisme". Quina pena de tarannà supremacista!I a sobre, no te deixen ni defensar-te.

Bernat de Son Crespí Bernat de Son Crespí | Hace un año

Antonio Bibiloni muletAmic Antoni, un metge per ser bo ha de ser viu, i una persona viva pot aprendre català en poc temps, basta un poc d'interès. La diversitat cultural d'Espanya està reconeguda i s'ha de cuidar, és un bé de tots

user carpe diem | Hace un año

LectoraCuando leo sus comentarios me traslado a 1492 , al Descubrimiento de América por Colón. Tengo la sensación que en su vida cotidiana se siente como un Quechua o un Aimara frente a los poderosos colonizadores. Que frustración tiene que sentir a diario para irradiar tanto odio y no vivir serenamente con la realidad actual, Siglo XXI, de Su Isla.

Pedro Pedro | Hace un año

RafaelEl problema de Lectora es que es radical catalanista y quiere imponer con una minoria a una mayoría.

Gudari Gudari | Hace un año

RafaelExcelente!!! Eso es de izquierda de verdad. La izquierda aquí lo invierte por desgracia en: Los que trabajan para mi, y lo que producen también!!!