Angelcaído Angelcaído | Hace un año

LluísYo no miento. Tiene usted la fecha y el tomo de la Real Academia . Y además SE LO GARANTIZO. Así que UN POQUITÍN DE EDUCACIÓN. Un poquito de RESPETO a la verdad y cultura por favor.

sablech2 sablech2 | Hace un año

Aurora PicornellPerpinya , apellido originario de la ciudad del mismo nombre que fue junto a Plma la capital del reino de Mallorca donde esta el palacio de los reyes de Mallorca ademas en la calle Baleares..nunca fue parte de algo llamado cataluña Rosello es un Apellido de Origen Francés originario del condado del rosellon cuya capital es Perpiñan El reino de Mallorca comprendía las islas Baleares; Mallorca, Menorca, Ibiza y Formentera, así como los condados del Rosellón y la Cerdaña, el señorío de Montpellier, el vizcondado de Carladés, en Auvernia, y la baronía de Omeladés, contigua a Montpellier. Los catalanistas no entienden que para que los mallorquines, menorquines e ibicencos apreciemos la lengua, primero tenemos que sentirla como nuestra, y nosotros sentimos el catalán como una lengua hermana , no como la madre del balear .. Ellos llamabab a su lengua llemosi cosa que ni baleares ni Valencia hizo En llemosí sonà lo meu primer vagit quan del mugró matern la dolça llet bevia; en llemosí al Senyor pregava cada dia e càntics llemosins somiava cada nit". Bonaventura Carles Aribau: Oda a la Pàtria (1833)

user Lluís | Hace un año

AngelcaídoEs 'Diccionario de la lengua castellana' de sa Real Academia Española, edició de l'any 1884, demostra que ès mentida això que dius. Recordem ses definicions, que són ben clares. mallorquín m. Dialecto que se habla en las islas Baleares, una de las variedades del catalán. valenciano m. Dialecto de los valencianos, una de las variedades del catalán. catalán m. Lenguaje hablado en Cataluña, del cual son variedades el valenciano y el de las islas Baleares. Per tant, es mallorquì era un "dialecte" o "varietat" de sa llengua catalana l'any 1884 i ho continua essent l'any 2023. No hi ha hagut cap canvi pes mig; això que dius ès mentida!

user Anonimus | Hace un año

AngelcaídoEl castellano es el único invasor. ¿Donde están los topónimos castellanos? Y dime algún lugar que el castellano conviva amablemente contra lengua?. Y lo último, que el castellano es vertrebador: ha habido 3 guerras civiles por estas causas, miles de muertos.

user Aurora Picornell | Hace un año

AngelcaídoNo se cansa de dir desbarats. No li cau la cara de vergonya? Vostè creu que qualcú, per innocent que sigui, li fa cas? Si hagués de donar la cara amb el seu nom no seria capaç d'assumir aquests dois. És molt covard

Angelcaído Angelcaído | Hace un año

LectoraPalma, 12 de abril 1980. De 800 FILOLOGOS ROMANICOS de 33 países diferentes SOLO 40 se pronunciaron a favor de la "Normalización del MALLORQUIN", y 760 de ellos definieron que NO SE DEBIA NORMALIZAR CON EL CATALAN. Que lo disfrute

Angelcaído Angelcaído | Hace un año

APNO . El CATALAN es una lengua invasora...cuyo UNICO FIN ES ACABAR CON EL MALLORQUIN. El ESPAÑOL VERTEBRA UNA NACIÓN por eso es necesario . Y NUNCA ni siquiera en la DICTADURA el MALLORQUIN SUFRIO ESTE ACOSO ACTUAL. Hay que terminar con tanta intoxicación : SE ESTA CON EL MALLORQUIN O CON EL CATALAN....con los DOS AL MISMO TIEMPO ES IMPOSIBLE ...PUES UNO FUE CREADO PARA DESTRUIR EL OTRO. Somos LEALES O DESLEALES...

Angelcaído Angelcaído | Hace un año

Aurora PicornellEl Boletín Oficial de Septiembre/Diciembre 1959, tomo XXIX de la REAL ACADEMIA de las Lenguas Españolas, publica una orden que dice: “ NO ESTA EXENTA DE MOTIVOS POLITICOS , el cambio de las TRES LENGUAS RECONOCIDAS POR DICHA REAL ACADEMIA , la Valenciana, Catalán y MALLORQUINA O BALEAR , la Mallorquina o Balear PASARA DE SER LENGUA, A SER DIALECTO A SER DIALECTO DE LA CATALANA" . En 1959 gobernaba en España, el Generalísimo Francisco Franco Bahamonde Que LO DISFRUTE.

sablech2 sablech2 | Hace un año

En Salut andan preocupados por las amenazas de demanda de la OCB o del STEI. jajajajajajaDos entidades subvencionadas por la Generalitat de cataluña que es quien dicta las normas

user Lectora | Hace un año

Qualque "serebro" del PPVOX va amollar que el Català està polititzat, i ara tota la tropa ho amolla, sense aturar- se a pensar que aquesta frase o se va dir sense pensar- la bé, o se va dir per fer tot el mal possible denpse tenir cap dret a fer- ho.. Perque la llengua catalana, en les seves modalitats illenques, era la llengua de tots noltros, la llengua que parlaven els nostros pares i padrins i els seus pares i padrins i així successivament. I ni en Franco s'havia atrevit a dir una altra cosa, ni a inventar- se origens diferents per confondre i que se deixàs de parlar. I s'ha de resaltar, que aquests que ataquen a la nostra llengua, descarada i salvatgement, si que son polítics. I que per fer- li tot el mal possible, utilitzen la política, com també la utilitzen tots aquests que han vingut a Mallorca per viure millor i guanyar doblers, però que no just no volen saber res de la nostra llengua ni del nostre poble i fan els seus ghettos particulars separant-se, sinó que també utilitzen la política perquè la nostra llengua no s'ensenyi a les escoles, ni s'utilitzi als mitjàns de comunicació i fins i tot, en hi ha que parlen de prohibir-la per llei i dictar wue usar- la sigui un delicte Ergo, si els agressors son polítics d'extrema i d'ultra dreta, que utilitzen tots els recursos polítics per fer- li tot el mal possible ique el seu aniquilament està a dins del seus programes electorals, definitivament no és ni just, ni coherent, ni democràtic ni decent, que a noltros se mos dejecti i se mos assenyali amb el dit, perque també utilitzam armes polítiques per defensar la nostra llengua de tots els atacs que se mos dirigeixen des-de la política. I és molt normal i perfectament llegítim, que quan un col.lectiu està maltractat, menyspreat, calumniat i se li vol robar el seu paper a díns de la societat, del món acadèmic, artístic, cultural, científic o familiar per donar- lo a un altre, defensar- se mitjançant la polítics és la via més civilitzada i elegant que se pot prendre. Ja sé que a molts els agradaria que tornàssim agressius i que a cada dos per tres se formàssin aldarulls i coses encara pitjors. Però aquest no és el nostre tarannà ni la nostra manera de ser i pensam que l'arma de la veritat i la informació basta com a, defensa. Ara me caurà damunt un allau de vermells. I també en hi haurà que me replicaran dient- me que escric disbarats, que estic loca o que som beneita o que dic mentides. És igual, no escric per ells, sinó per l'altra gent que estant d'acord o en desacord, sap pensar per ella mateixa. Perque tractar de convéncer a aquesta gent tan adoctrinada i tan extremista de que la llengua catalana és la nostra llengua i que no s' ha de perdre, és un intent tan estúpid i tan innútil, com ho seria voler organitzar una Rua de Carnaval a l'estil Rio de Janeiro pels carrers del Bagdad actual.