user ciclista cabreado | Hace un año

SsessesY quién era el rey de Cagaluña ? algún pariente tuyo ?

MallorcaisnotCatalonia MallorcaisnotCatalonia | Hace un año

SsessesEn España y en Google se ha manipulado todo lo manipulable. Busque referencias internacionales de dicha corono .... es siempre Aragon.

user Pep Gil | Hace un año

LectoraNo tenemos ningunas raíces catalanas, salvo los apellidos de alguno de los catalanes (8%) de la tropa de Jaime I, que tuvieron que aceptar durante el bautizo para salvar la vida o ser esclavizados. Ni la "llengo", ni la gastronomia, ni las edificaciones, ni el vestir, ni la toponimia. Sin embargo en el norte de Gerona, si que utilizan nuestro artículo "salat" desde los años 900 d. C. No intente meternos en sus inexistentes países. No somos catalanes y no tenemos nada que ver con ellos, a excepción de renegados, vendidos, chiringuitos y catalanistas, que como comprenderá nos sobran.

user Aura | Hace un año

LectoraVoste vol que la corona catalano-aragonesa sigui animal de companyia. I no. I que qui parla catala sigui catala. I no. I que s'historia se adapti a aquesta Catalunya que ara vol un imperi, rebutjant Arago. I no. No la deix malament, no se ofengui, ni mos afiqui a tots dins es mateix sac.No som cap espanyolista, tampoc anti catalans, gent admirable. Estim sa meva terra i cultura, tant com voste. I no vull dur gent despistada a l'hort, ni crec tot lo que diu L'Institut de Nova HIstoria de Catalunya. Salut.

user Mallorqui_de_Mallorca | Hace un año

Als catalanofòbics, pensau que els catalans estan pendents de noltros?. Un altre cosa, A Madriz que xerren madrileño o castellà, i a Cantabria què xerren, i a Andalucía?. En fin, me fa graci aquests que DEFIENDEN EL MALLORQUIN i ho fan en castellà de Castella. Lo que està clar és que aquí fa 70 anys dels natius, ningú xerrava foraster.

user Lectora | Hace un año

@Antonio Bibiloni: Jo no he dit nazi ni fatxa ni he amollat cap insult contra ningú. @Aura: Tampoc he dit que l'himne de Mallorca "La Balanguera" no m'agradàs i que volgués que a Mallorca se cantàs al seu lloc "Els Segadors", si no que precisament m'he queixat de que els que se volen fer passar per grans patriotes mallorquins i balears, utilitzant una falsa mallorquinitat com a camuflatge, per anar en contra de les arrels catalanes del nostre poble i de la nostra cultura, son els que quan se toca o se canta l'himne de la nostra illa, se posen a xiular, a pitar i a fer renou perque no poguem retre homenatge a la nostra terra ni emocionar-nos. Com així, canviau les paraules i el sentit dels comentaris de la gent que no vos queim bé, per deixar-nos malament, si tanmateix el que s'ha expressat realment està escrit i no costa res consultar-ho? El que feis, només per tractar de tenir raó i dur-vos la gent despistada a l'hort, no està ni una mica bé.

user Aura | Hace un año

LectoraSeñora: voste diu veritats, pero tambe coses incertes i veritats a mitges. Pero admeti que Catalunya esta en pla "tot es meu". I no. Tampoc crec que volguem sa majoria "fer gran Espanya", lo que mos agrada es mantenir ses nostres petites idiosincracies, que no mos capgirin s'historia i si be xerram catala, modalitat tant valida con es barceloni, no som catalans. Igual que un argenti ja no es espanyol, encara que el parli, perque un moment donat va sentir es seu pais era Argentina. La corona d'Arago va conquerir a nes musulmans sa nostra terra, mos repoblaren, sense dubte amb molta gent tambe de Catalunya, i mos feren regne. Pero fa mes de 700 anys i mos sentim mes balears (cada illa sa seva identitat) que "del principat". Per cert, feren un genocidi, vist amb sos ulls d'avui. Eren altres temps i no vengueren amb un lliri amb sa ma. S'historia es sa que es. I no crec mos haguem de sentir culpables ni de sa guerra de successio ni d'en Franco. Falsos victimismes de separatistes, com si no hagues afectat a tot l'estat espanyol. En fin, salut i si nom Maria, molts d'anys.

Som i Serem Som i Serem | Hace un año

Jo no veig cap problema en celebrar el dia que Mallorca va tenir un regne independent, però això no lleva que s'hagi de celebrar el dia que la nostra cultura fou instaurada a Mallorca, es de les festes més antigues d'Europa, quasi 800. El dia que castellà va imposar el decret de Nova planta, ara fa 307 anys, també és una data important, però ja és més trista

user Occità | Hace un año

Avui es cumpleixen 750 anys des naixement des nostre petit gran reine de Mallorca, però a ses actuals autoritats no els interesa sa celebració de una fetxa tan important a sa nostra història, miran cap un altre costat, no els interesa sa nostra autèntica història, són uns venuts i renegats. Els autèntics mallorquins tenim es nostre propi día de l’independència, el 12 de septembre de 1.272, quan es nostre rei de Mallorca Jaume II va firmar sa carta de ses Franqueses escrita amb llengua occitana, per sa cual es constituia es reine de Mallorca, segons es testament del conqueridor Jaume I, però els seus hereus fexistes i bèsties tarades catalanistes mai aceptaren sa nostra independènica que ells ara tant reclamen i mai volgueren per Mallorca, i no aturaren de oprimirnos fins destruir sa nostra petita gran nació. Vergonya cavallers, vergonya.

MallorcaisnotCatalonia MallorcaisnotCatalonia | Hace un año

PuputEs con la bandera del Reino de Aragon ...