user M_ciencies_biologiques | Hace un año

DiscoxouMira jo m'he informat . Resulta que no paga cap conill el Consell ni paga el trasllat ni res, ho paguen les persones que volen recuperar aquesta espècie siguin caçadors o no. Resulta que el conill de camp està afectat fa més de 10 anys per 2 malalties víriques diferents, la mixomatosi i la hemorràgica, i no se recupera perquè no hi ha prou exemplars, clar si ha desaparegut totalment a alguns llocs, llavors si hi ha "zero" o quasi zero és complicat que es reprodueixin. A més te puc dir que els conills són bàsics com a presa fonamental de nombrosos depredadors, alguns d'ells protegits i són base de les cadenes tròfiques, d'aquí la seva importància ecològica. Lo que dius de que els hi foten el territori tens tota la raó, però els hi foten els xalets amb el procés de rururbanització, que és bàsicament la urbanització de les zones rurals, el camp. Com a persona que gaudeix del camp i observar fauna me sap molt greu que no es valori la feinada que fan per mantenir les finques ja siguin pagesos, o pagesos-caçadors o caçadors que contribueixen per sembrar, posar abeuradors i aigua constantment, especialment a l'estiu davall de sol i amb els seus doblers, perquè el camp du molta feina i no es veu. Fan moltíssima però moltíssima feina que és lo que fa que es puguin mantenir totes les espècies que van a beure i s'aprofiten d'aquests recursos indispensables. Veig que algunes persones pensen que el camp se gestiona tot sol, però NO és així. Un camp abandonat on no es fa cap neteja, ni sembra, ni desbrossament selectiu no és millor per la fauna. Per entendre el món rural de veritat cal haver-hi fet feina, a més de conèixer quin paper i que fan els diferents col·lectius (que no sol coincidir amb el que posen a les xarxes socials). Jo no vaig a caçar però per la meva experiència personal i professional te puc dir que moltes de les persones que fan més feina per conservar espècies, i gràcies als que recollim més dades científiques per poder fer estudis i projectes són caçadors. Salut i esper que l'aportació serveixi per qualque cosa, no tinc la intenció de criticar cap punt de vista.

user Magnus Pym | Hace un año

...y esto demuestra,queridos amigos,que el cazador es una persona que se divierte matando animales..

user Discoxou | Hace un año

Deumeuet....aquests del consell ja no saben què fer per justificar el sou....quin desbarats...ara resulta que hem de dur conills de fora per mantenir l'entreteniment d'un grup. Els conills han passat set i calor, els hi fotem el territori, i tenen anys pitjors que d'altres, com tots els animals. Crec que en lloc d'administrar tan malament els diners públics, podrien retallar les llicències de caça, ja veuriem créixer la població de conills.

user Yomismo | Hace un año

Os noto algo nerviosos. Tranquilos que serán comprados a Cataluña. Así hablarán catalán y no serán foraster. Jjjjjj. Comparto lo que dicen varios. Si no hay pues que aparquen las escopetas y no disparen.

user Pygmaleon | Hace un año

Quin poc merit teniu els cacadors. caçant animelets asustats indefensos duis previamente de le península,. (Als senoritos) El día de los Santos Inocentes. Vos sone, pero se meva película modelo es (The Hunter). Otro gallo cantaría. (..)

user ciclista cabreado | Hace un año

Esperemos que el Consell no ponga un duro público para semejante barbaridad, estoy esperando a ver qué dice Vidal al respecto. Esto será como el Mallorca, dirán que servirá para "publicitar" Mallorca, en fin, qué será lo próximo ? Es increíble, importar animales para luego matarlos como diversión, y eso que luego dicen que son los pistoleros quienes se encargan de "controlar" las poblaciones de estos animales, no es raro que habiendo salido de una pandemia donde prácticamente no podíamos hacer nada hayan desparecido de repente los conejos ? Será porque se acercan elecciones ?

Carles Bronson Carles Bronson | Hace un año

No hay vivienda, no hay camareros, no hay cocineros, no hay docentes, no hay policias, no hay agua potable, no hay costa sin hormigonar ni playa sin atirroborrar de gente; y lo último ya es que no hay ni conejos. La sobrexplotación de todo para transformarlo en papel-moneda (la gran obsesión de nuestra especie) tiene sus consecuencias. En fin, que apocalíptico para ser la hora de la siesta, pasen un feliz domingo

user PepitoGrillo | Hace un año

Espero que semejante BARBARIDAD la impidan desde el Consell? Es tener mucha fe?

user Cuchilloafilado | Hace un año

Y no hay otras prioridades que no la caza y el caprichito de unos pocos????????

Joanot Joanot | Hace un año

La poblacion de aguilas, buitres, que tambien comen carne fresca, hurones y comadrejas abandonados, perros asilvestrados o en fincas, gatos abandonados, aumento del numero de coches circulando, entre palma y alcudia es normal encontrar tres omas conejos chafados etc me parece horrible traer animales de afuera para diversion matandolos de unos cuantos.