user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 8 años

@En Figuera, An es teu primé comentari, allá avón posa Llengo Catalana, per ajustartê à sa realidad, heu has de sustituí per llemosí. Perque aquest era es verdadé esperit de sa Renaxensa y des Jochs Florals, recuperá es llemosí, sa llengo des trobadós. Lo des catalá va vení después y no ês rês més que política barata, que te molt poch que veure an sa cultura.

user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 8 años

@En Figuera, Segons sa Gramática de la Lengua Mallorquina de N'Amengual de 1872 y qu'era sa més empleada à sa segona mitad des sigle XIX, referent à s'us de 'la', à sa página 187 porem lletgí; 'El artículo la vale como el artículo sa, pero sirve exclusivamente aquel cuando queremos llamar la atención sobre el nombre que le sigue, en especial si se habla irónicamente.' Qu'evidentment es es cas de 'La Ignorancia', ja que se tracta de una publicació de tò satírich.

user En Figuera | Hace más de 8 años

@dimbladas Ni "kefe" ni déu ni amo ...ni sobre provinent de caixa "B" (o doble "P"). I no som jo precisament sa titella controlada pes espuris interessos des més ranci anti-mallorquinisme i caspós nacionalisme espaÑol. Tu continua mirant es dit, però no seré jo qui t'avisi des forats a es trispol.

user En Figuera | Hace más de 8 años

En quant a "l'Ignorancia" ('LA' Ignorancia, amb article LI-TE-RA-RI, com tu be escrius i com estava impresa) sorgida (quina casualitat) en plena Renaixença de sa Literatura Catalana també és anterior a qualsevol normativa estàndar i així com tots es escriptors immersa en sa "desnacionalització" de Balears per part de castella-espaÑa, sa influència "castellanitzadora" que ja feia 1 segle i mig que durava amb allò de "mañosamente, que se note el efecto sin que se note el cuidado" i sa prohibició de s'ensenyança "de" i "en" Català. S'expressió "noltros som noltros i alerta mosques" (si és que realment feia referència a es Principat, que no ho tenc tan clar) és una prova d'aquesta desnacionalització i pèrdua d'identitat. En qualsevol cas (torna-m'hi, torna-hi) en cap moment se discuteix sa unitat de sa Llengua Catalana ni se dubta que allò parlat aquí són ses maneres que tenim es Illencs de xerrar Català. Per cert, "Alerta Mosques" és una expressió molt estesa i usada a tots es PP.CC.

user En Figuera | Hace más de 8 años

Aquest no és es lloc per fer un pseudo-simposi literari. Tant m'és si usaven s'Article Definit des Nepal.lí. Usar modismes col.loquials no significa en CAP CAS divergir o negar sa unitat de sa Llengua Catalana, al contrari, personalment crec que el que feien -i ho feien conscientment- era enriquir-la amb expressions pròpies de ses Illes, i mai he sentit cap pronunciament de cap escriptor de Balears que em faci pensar el contrari. Ets tu qui torna a fer trampes, manipulant i mentint; ets tu (i no es escriptors) qui dóna "rang" de "llengua autòctona" o "natural" a aquella que usaven, quan tots ells tenien molt present que no era més que es Català PROPI de ses Illes. Sou com l'església. No consentiu perdre poder, vos entestau a dir que la Terra és es centre de s'univers i quan vos demostren que no, contradieu tota evidència, vos aferrau a es clau roent de sa tergiversació malintencionada i aviat enceneu ses fogueres.

user Desde Palma de Mallorca | Hace más de 8 años

Esa teoría de que se les pone "apellido" a las ciudades de menor valor es como aquella de que "los rojos no llevan sombrero" que inventaron en Madrid para venderlos mejor. Sin fundamento alguno. Desde Palma de Mallorca, un saludo a todos.

user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 8 años

Y per acabá, domés dí una cosa més àn es catalanistes que tenim à Ses Baleás. Sa destrossa qu'ha fet à sa cultura baleá s'ideología des totalitarisme nacionalista, que practicau es catalanistes, no té nom. Devall de sa bandera eufemística de sa normalisació llingüística, camuflau es llingüicidi de sa llengo baleá. S'histori y s'evidenci no se poren amagá eternament y ribará es día que no vos quedará més remey que demaná perdó àn es poble baleá pes mal qu'heu fet tots aquets añs à sa nostra llengo.

user Pedro | Hace más de 8 años

Como siempre la "izquierda" dedicandose a resolver los problemas reales de los ciudadanos...

user palmero | Hace más de 8 años

ESTO SE LLEVA PALMA¡

user dimbladas | Hace más de 8 años

Figuera, figura, has fet una feinada i has demostrat que estàs ben adiestrat. Ets teus quefes catalans estaràn orgullosos de tu. Ja pots estar content.