user En Figuera | Hace más de 8 años

Per cert, a qui i a quants representa es sírCulo Vâlëãr (o sent, no ho sé escriure en es vostre idioma) com per merèixer temps a sa TV pública? no tenc massa clar que a s'ARD o sa ZDF donin molta canxa a en Patrick Schröder...

user En Figuera | Hace más de 8 años

(continua)(2) D'altra banda, negar a dia d'avui s'existència des Països Catalans és com negar s'existència d'Escandinàvia; és com si es espaÑols neguessin s'existència des països llatino-americans o és com dir que es nord americans neguen s'existència des països anglo-saxons!! A es mateix nivell intel.lectual d'una mosca merdera. Quan parl de que "espaÑa no existia" vull mostrar -i torn a riure- sa MANIPULACIÓ HISTÒRICA (com qui no vol la cosa) de s'entrada de Google -en perfecte espaÑol, no en Català- on diu (ho pots tornar a llegir a es post d'abans): "El Reino de Mallorca fue un ESTADO de la ESPAÑA MEDIEVAL". A mem, no hem quedat que espaÑa no existia? per tant es Regne de Mallorca no podia ser MAI "un ESTADO de la ESPAÑA MEDIEVAL"!!!!!!!!!!!!! Per això te dic que te falta comprensió lectora, que te poden ses ganes i ses presses, es "vull i no puc", amollar mitges veritats descontextualitzades des d'un posicionament vertical i sense treure't ses clucales.

user En Figuera | Hace más de 8 años

(continua)(1) Encertes en dir que es nom (repeteisc, es NOM i no es concepte) de "Països Catalans" surt a sa Reneixença (Reneixença, que ve de RE-néixer, quina casualitat...) però no deixa de ser un sinònim abreujat de "Països -o Territoris si tant vols- de parla Catalana" (i aquest SÍ que era es CONCEPTE), territoris que, evidentment, ja existien i se xerrava Català molt abans des S.XIX i on seguia havent-hi un sentiment de pertinença a una mateixa comunitat lingüística i nacional, que havia anat minvant tenint en compte que ja dúiem 1 segle i mig d'ocupació militar, de decret de nova planta i d'opressió/prohibició/substitució Cultural i lingüística per part de castella. És a es darrer quart des S.XIX i durant tot es S.XX i malgrat ses dictadures espaÑoles quan es nom se popularitza dins des àmbits culturals i intel.lectuals no castellanitzats. Es NOM sí és relativament modern, es CONCEPTE no ho és gens ni mica.

user En Figuera | Hace más de 8 años

@Idò Ostres!! per ser des sírCulo escrius casi be!! Sorprenent!! ...però te falta mooooooolta comprensió lectora. Au, torna a llegir es meu post, a ser possible amb una mica d'atenció i deixa't de collonades (o a mem si t'ho han de donar tot ben mastegadet, com unes pastetes per a nins). Simplement faig referència a Google per fer veure que per ser "unacosaquenoexisteix" (Països Catalans), sa xarxa en va ben servida.

user Idò | Hace más de 8 años

Per çert, retransmetrà IB3 els actes del Círculo Balear? Si el nou director fos independent no hauria cap problema, però me fa la cara que el periodista de "El País" no serà tant independent.

user Idò | Hace más de 8 años

"En Figuera", fes-t'ho mirar, rei. No tens ni p... idea d'història i te penses que si no surt a google no existeix. Només tens raó amb una qüestió: que España no existía (era Castella i Lleó), però tampoc existia ni ha existit mai el concepte de "països catalans", això és un invent de la Renaixensa catalanista. El que havia eren tres regnes (Aragó -la senyera "catalana" és la senyera del rei d'Aragó-, Valencia i el regne de Mallorques -en plural-) i uns comtats catalans. Així, l'intitulació del rei deixava al final de tot als catalans: Iacobus, dei gratia rex Aragonie, Valencie, Maioricarum ac comes Barchinone, Ceritanie... És a dir, et menteixen qui te vol fer creure amb el concepte de paÏsos catalans. Al món medieval no existia el concepte de "pais", els territoris eren propietat d'un personatge investit per gràcia de Déu.

user Erem regne | Hace más de 8 años

Si alguien dudaba que la OCB es catalana, si lee este artículo ya no le quedará ninguna duda. SOM BALEÀS MAI CATALANS

user En Figuera | Hace más de 8 años

Es turistes l'únic que volen saber és on para es bar més proper i barat... i tampoc deuen saber usar Google. Teclejant "Països Catalans" me surten 348000 resultats; si ho pos en espaÑol, "Paises Catalanes" me'n surten 206000. Per ser una cosa que no existeix, déu n'hi do!! Teclejant "Regne de Mallorca" surten 286000 resultats; si ho pos en espaÑol, "reino de Mallorca" me'n surten 646000. Ara, també he de dir que a primera vista hi ha moltes pàgines blaveres o, una que m'ha atret especialment s'atenció que diu (cit textualment): "Reino de Mallorca, la web profesional dedicada a la venta y alquiler de los inmuebles mas buscados de toda la isla." O aquesta altra encara més divertida (cit textualment): "El Reino de Mallorca fue un estado de la España Medieval (...)" Perdonau, però encara ric... En temps des Regne de Mallorca es espaÑols ni havien davallat des arbres ni existien com a tals, de fet, espaÑa no existia, ni s'idioma espaÑol existia... Algú s'ho hauria de fer mirar

user Jajajaja | Hace más de 8 años

Muy buena la inocentada

user angels | Hace más de 8 años

A Mallorca, Paisos Valencians!!!