user Lluís | Hace más de 2 años

OccitàUf! Idò sí que estàs ben malalt de catalanofòbia! ¿T'has quedat esbravat llançant aquest eixabuc? A part de projectar sa ràbia de sempre, què has resolt? Per què te sents al·ludit si qualcú parla de "bèsties tarades"? Creus que tens un crani petit? Què passa si cremen banderes espanyoles o fotos del rei? Jo no ho faria mai, no ès sa meva manera d'expressar-me, però tampoc no ès delicte. Ès una manera de protestar pròpia de terrossos i tan gropelluda com sa que practiques en aquest fòrum, però tant ells com tu exerciu sa llibertat d'expressió. Pots continuar fent es ridícul tantes vegades com vulguis. El fas quand te desfresses de filòleg i historiador i t'inventes dialectes i llegendes a mida, i també el fas anant tot alçurat contra es catalans i omplint-los d'insults, que tanmateix són brams d'ase que no pugen al cel. Tens aquesta doble i curiosa personalitat, sa pseudo-intel·lectual d'una banda i sa toixarruda de s'altra, però totes dues són patètiques i no t'ajudaran a dur una vida agradable i tranquil·la. ¿O per ventura passes gust escriguent aquests comentaris? No ho crec, pare! Medita. Reflexiona. Procura esser feliç i fer feliços es qui t'enrevolten.

user Occità | Hace más de 2 años

LluísJo fa 40 anys que venc escoltant discursos catalans d'espanyolofòbia i d'odi dels cap a tots els espanyols dient que som bèsties tarades, que tenim es crani més petit, cremant banderas espanyoles, cremant retrats dels nostres cap d’estat, i sa matraca victimista de tonteries que diuen aquests de el procés i els seus vasayos i lacais mallorquins CATetos provincians ràncis adoctrinats i venuts, amb sa qual cosa all i aigua, només et queden 40 anys MES de aguanterme, ho sento. Ens agrada MES es Laccao que es Cacaolat, és clar. Visca Mallorca i es mallorquins, i que rebenti el que ens vulgui mal, no volem tuteles ni tutias, som com es germà petit quan es gran germà ens vol controlar i adoctrinar, i no necesitam tuteles ni doctrinas, volem volar lliures e independents.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Por tercera vez: Muchas gracias a la mayoría de personas que mediante sus comentarios y puntuaciones expresan su disconformidad con la vergonzante IMPOSICIÓN de una lengua que no es la propia de estas islas, que impide la obtención de puestos de trabajo y que sirve para que unos pocos renegados, adoctrinados, catalanistas, chiringuitos, etc. vivan de las subvenciones que salen de nuestros impuestos. Es de lamentar que las repercusiones de estos comentarios ha motivado ceses o dimisiones por no haberse cumplido los objetivos que persiguen ciertos grupos. Las personas afectadas reciban mi apoyo moral y mi consideración. Aprovecho la ocasión para desear salud y un Feliz Año Nuevo a todas las personas de buena voluntad. Dado que el 2021 ha terminado, cual rey del tiempo que vivimos, pensando en el protocolo real de “a rey muerto, rey puesto y viva el rey”, después de unos días de reflexión, he decidido pasar de Feliz 2021 a Feliz 2022. Consideren que soy la única misma persona, con un solo nick y que no doy varias votaciones a un mismo comentario. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

user Manaa | Hace más de 2 años

Basta ya de imposicion del catalan. La gramatica mallorquina fue escrita, oublicada y codificada mas de 100 años antes que la primera gramatica catalana. Y esta es la que deberia enseñarse en las escuelas. Las lenguas las crean los oueblos y no los politicos ni los linguistas. Y el mallorquin procede del lemosin u occitá. No del catalan. Basta ya de imposiciones por oarte de esta bateria de ideologos oancatalanistas. Que quieren borrar nuestras raices, nuestra cultura y nuestras costumbres. Aqui xerram mallorqui. I no parlam catala.

user Lluís | Hace más de 2 años

OccitàÈs admirable sa teva caparrudesa anticatalanista, que t'empeny a inventar qualsevol teoria a fi d'evitar sa denominació de "català" referida a sa nostra llengua. També ès curiosa sa manera capritxosa d'establir i identificar es dialectes: resulta que es mallorqui i s'eivissenc són dialectes diferents, però en canvi es barceloní i es lleidatà són es mateix: català. Tampoc hi ha diferències dialectals a València, on tothom parla es mateix valencià. Curiós! Com ès possible que no t'hagin concedit un premi a s'estudi i sa difusió dialectològica? Perque en vas sobrat!

user Occità | Hace más de 2 años

Es primer llibre que es va escriure amb una llengua románica a Mallorca va ser es llibre del repartiment de sa conquesta de l’illa per part dels escribents de la cort del rei en Jaume, i aquest llibre es va escriure en llatí, àrab i llemosí ( dialecte de sa llengua occitana de sa regió llemosina del sur de França, Limoges ) que es xerrava en aquella época a sa regió subdite del reine d’espaÑa de la Catalunya actual, Marsella, i fins i tot a Gènova. D’aquest dialecte vàren derivar es actuals dialectes de sa llengua occitana que es xerren avui en els mals anomanats e inventats païssos catalans ( regions súbdites del reine de EspaÑa on es xerren es dialectes occitans ), com són es dialectes català, valencià, mallorquí, eivissenc i menorquí. Com es pot veure el rei en Jaume no va xerrar, llegir, ni escriure ni en va sentir xerrar mai de sa mal nomenada “llengua catalana” ( aquestes dues paraules juntes no les va sentir mai ), ja que simplemente no existía ni va existir mai. Es a dir, sa llengua romànica que va du el rei en Jaume a Mallorca va ser es llemossí occità i no el invent inexistent de sa llengua catalana. I d'allà van néixer els actuals dialectes que coneixem avui com el català, valencià, mallorquí, menorquí i eivissenc. Quant Jaume I va conquerir Mallorca l’any 1229, es suposat pare de sa suposada llengua catalana es Beat Ramón Llull, encara no habia nascut, llavors es evident que el rei en Jaume i es seus colonitzadors no podien xerrar mai una suposada llengua que encara no había nascut. Es nostre gran cult inmemorial mallorquí Beat Ramón Llull va fer estudis i escrits de ses multituts de llengües que empleaba, però místicament no té cap test que xerri de una suposada llengua catalana de la que ell teòricament era el pare de la mateixa, però si en té bastants de sa llengua occitana que realmente ell va ser es gran divulgador de sa mateixa per tot el món conugut per el qual ell va viatjar.

El filósofo granadino Luis uribe sanchez | Hace más de 2 años

Los dos primeros de la foto SIN MASCARILLA ( es obligatorio )

Som i Serem Som i Serem | Hace más de 2 años

Feliz2021La frase aquesta de "VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS". Apart de mostrar hipocresia per demanar conserar les tradicions d'aquí amb una llengua de Castella que fins fa 200 anys ningú entenia, d'on la treus? La posava en "Ciudadano que" per lo que veig, ets el mateix, me deman quants de nicks tens i qui hi ha darrera dels nicks espanyolistes aquests, podries començar l'any amb sinceritat

user Jan Ferragut | Hace más de 2 años

SiurelletFue en Navarra donde García se habría utilizado por primera vez como apellido, mucho antes que en Castilla. Según Menéndez Pidal, el apellido se utilizó en los años 789 y 791. Tres hermanos García, héroes militares de León, serían los antepasados de las familias García que se extendieron luego por toda España. Nano, no confundas García con Gorka!

Siurellet Siurellet | Hace más de 2 años

Realmente eso no es cierto, pues Ulitma Hora el 14 de agosto de 2010 publicó la lista de los apellidos que mas se usan en Mallorca y por pueblos, donde el que más abunda es García, y a pesar de lo que digan en España no es castellano, bueno García y también Garcia (sin acento) son vascos y es el tercer apellido más común del mundo tras el "Li" y el "Wang" chinos. Los apellidos más comunes ¡pero solo en Palma! son Garcia, Martinez, Lopez, Sanchez, Rodriguez, Fernandez, Gonzalez y Perez y algunos otros pero ya están mezclados con apellidos de Baleares. Pero no sucede así en la Part Forana donde los apellidos de Baleares son los más comunes en todos los pueblos de las islas y donde se conservan "Sas vertadéras "Rèls" de lo Baléà, aunque Garcia se cuela en Alcúdia, Andratx, Calvià, Capdepera, Inca, Llucmajor, Marratxí y Palma siendo el primero ¡Pero también es el sexto de EEUU y el segundo en NY! el resto son de Baleares. Te paso el enlace https://www.ultimahora.es/noticias/part-forana/2010/08/14/17612/coll-barcelo-ramis-o-pons-despues-de-garcia.html Salud y feliz año 2022