user Anonimus | Hace más de 2 años

AnticafresDudo que tu CV académico y profesional sea mejor que el mío. No se de que presumes, mala redacción, difícil de entender lo de los hispanos en EE.UU, lo del español en el 2060, mala utilización de puntos y comas, tildes "dónde " no se llevan. Con los paises no se trabaja, con sus ciudadanos sí y yo llevo trabajando 35 años, 25 más que tú, y por eso puedo asegurar que el castellano no es un idioma que se pida en las ofertas de trabajo. En EE.UU, el español es el idioma de la inmigración y los hispanos, en cuanto pueden, o ocultan su uso. La teoría lingüística de la tercera generación dice que la tercera generación de inmigrantes deja de utilizar como lengua habitual la lengua de sus abuelos.

Cesc Cesc | Hace más de 2 años

Espero el éxito del recurso presentado que no haría mas que cumplir lo dictado por el Tribunal Supremo yreconocer lo que piensan la mayoría de mallorquines sobre este tema.

user J T | Hace más de 2 años

segur que el primer que dictaminarán els senyors jutjes,es que la llengua castellana,ha de tenir un mínim del 25%,en llengua castellana.

user Lluís | Hace más de 2 años

OccitàTornes copiar i aferrar un d'aquests comentaris teus farcits de catalanofòbia incurable. Si es franquisme no va poder extirpar es nostro "preciós" dialecte, no passis pena que en Jordi Pujol tampoc no el podrà extirpar, entre altres raons perque s'ha fet major, està retirat de sa política i ha comès magarrufes fiscals que l'han desacreditat. Deixa tranquils es catalans, deixa tranquil·la sa llengua occitana (que ni coneixes ni t'interessa) i fé qualque cosa positiva per preservar es mallorquí de veres, no per llançar-lo contra es català a fi d'entaferrar-mos s'espanyolisme neofranquista, única doctrina que defenses de veres com si fos un catecisme. Deixa de fer comèdia bufa i comporta't com sa persona adulta que se suposa que éts!

user Lluís | Hace más de 2 años

Si sa justícia dona sa raó an aquestes dues associacions espanyolistes i obliga a fer es 25% de classes en castellà, quedarà ben clar que legalment es 75% restant pot esser en sa nostra llengua. Ara hi ha escoles que no hi arriben, i es Govern ha de fer que hi arribin. Es Govern balear ha de respondre modificant es decret de mínims des 50%, ampliant-lo an es 75% de classes en sa nostra llengua a totes ses escoles de Balears, sense excuses ni excepcions!

user Occità | Hace más de 2 años

Som i SeremDurant 40 anys de un gran abandonament del nostre dialecte mallorquí per part del franquisme, vàrem conseguir mantenir es nostre preciós dialecte, però ara duim 40 anys MES d’intent de sustitució del nostre dialecte per un altre dialecte català del Occità, i crec que el que no va aconseguir en Franco, heu conseguiràn ses noves forces d’ocupació del nazional catolicisme català CATeto provincià ranci monolingüe invassor dels verds adoctrinadors venuts catalanistes corruptes dels 3% del rei Jordi I Pujol, eliminiràn es nostre precios dialecte mallorquí, que és es seu principal objectiu, juntament amb eliminar es nostre bilingüisme. Nosaltres ja tenim es nostre dialecte, i el volem mantenir, basta ja de falses històries i falsos adoctrinaments i tuteles. No ens callaràn, volem mantenir es nostre dialecte, sa nostra cultura i ses nostres costums i que siguin respectats com es que MES. Salut i força en es canut, i es que nos vulgui mal que rebenti. Visca Mallorca i es mallorquins, fora ses tuteles catalanistes, es venuts, felons, tencats, CATetos provincians, ràncis, renagats, supremecistes, i frustats tocacoions. Vergonya cavallers, vergonya.

user Ok1 | Hace más de 2 años

Som i SeremEl 25% es el mínimo. Puede ser el 100%. Se llama comprensión lectora. Lee bien.

Rafa Rafa | Hace más de 2 años

@Anonimus, No sé tú (ni me importa), pero nosotros estamos España

user Anonimus | Hace más de 2 años

RafaCastellano por qué? Estamos en Castilla?

Rafa Rafa | Hace más de 2 años

Lo lógico y normal sería 50% castellano, 25% ingles, y 25% mallorquín (que no catalán)