user Pep Gil | Hace más de 2 años

LluísNo se cuantas veces (por favor, si no hay problema, ruego su publicación) Ay, Lluís, Lluiset: ¿Si no sabes más que gimotear, para que te metes?. Ni tus acólitos, ni tú estáis a la altura de los comentaristas que se oponen a la intransigencia que demostráis. Te las dan por delante, por detrás, por todos los lados. Esperpéntico (Que es grotesco, absurdo y está alejado de lo convencional, el orden o la realidad). Queda demostrado por los muchos negativos que vas recogiendo. Señal que estás fuera de lo convencional, orden o realidad que aluden la mayoría. Lo de absurdo por los pocos aportes al debate. Grotesco tal vez aún no llegues, pero poco te falta. Te has dado cuenta si tu DNI ha dejado de ser ESPAÑOL para pasar a ser ANTI MALLORQUÍN. Que seas anti todo ya lo tengo asumido, ¿Pero anti Mallorquín?. Esto no tiene perdón. Que prefieras el catalán en contra del mallorquín para desterrar el castellano, esto es causa de excomunión, tres cadenas perpetuas, que tus descendientes se casen con castellanoparlantes y que te den nietos que no entiendas. Saludos y que la fuerza te acompañe.

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021SI NO HI HA CAP MOTIU PER CENSURAR AQUEST COMENTARI, FEIS EL FAVOR DE PUBLICAR-LO! Com que éts franquista de cap a peus, ès normal que demanis censura per qui te faci contrari. Jo, en canvi, no he de menester que te censurin. Tu mateix te tires terra damunt i te vas ofegant amb cada comentari que escrius. Prest quedaràs sense veu i sense paraula, però no perdràs ni sa vergonya ni es sentit des ridícul, perque no en tens. No m'he de disculpar de res. Al contrari, me reafirm en totes i cadascuna de ses paraules que t'he dedicat. Si t'han ofès deu esser perque ses veritats ofenen.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Por cuarta vez (se conoce que el o los censores tiene una forma de censurar especial cuando los comentarios van dirigidos a ciertos políticos, incluida la duración del artículo por lo que vemos mermado nuestro derecho a la libertad de expresión): Vulgui Déu, o sa justícia pes mallorquins en ses pròximes eleccions, que no hagis d'enviar-te ses teves paraules i me vegis, com ara, escriguent en mallorquí, ja que serà evident que s'ha baratat s'estatut. Segueixes insultant sense mirar prim i a quants no opinen com tu. Fa temps vaig demanar que te censurassin fins que no presentassis disculpes. No me queda més remei que evitar qualsevol debat. Tu sabràs com digerir que no hi ha major despreci que no fer apreci. Mai diguis d'aquesta aigua no beuré, ni que aquest capellà no sigui ton pare, segons per on tenguis sa pastura, m'entendràs. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021Aquesta darrera ha estat sa millor resposta que hagis escrit mai en aquest fòrum. Enhorabona de veres! 😉 Com a premi, per una vegada no recordaré sa teringa de noms d'usuari que uses. 😂

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

??????????????????????????????????????????????????????????????'

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021= Angelcaído = Isleño = MaximusESP = Jaume [el Santíssim Quintet Espanyolista, cinc noms registrats i un sol espanyolista vertader] Escriure sempre en castellà fa desaparèixer es mallorquí. Dius que no vols castellanitzar res però ho castellanitzes tot. No prediques amb s'exemple: sa manera de promoure es mallorquí ès usar-lo sempre, de paraula i per escrit, cosa que no fas ni faràs mai. Maldament repleguis aquestes 10.000 firmes i arribis a modificar s'Estatut d'Autonomia, es teus escrits continuaran essent en castellà i no en mallorquí, perque sa teva curolla no ès afavorir s'ús des mallorquí sinó llançar-lo contra es català i reprendre sa castellanització franquista. Es qui realment volem preservar sa nostra llengua hem d'anar ben alerta amb farsants i mentiders com tu, que feis sa ploralleta falsa pes mallorquí però no moureu mai un dit per defensar-ne s'ús. Ja et conec, herbeta: poriol te dius! Una cosa ès conèixer altres llengües, molt recomanable avui en dia, i una altra voler que una d'aquestes llengües (sa castellana i no cap altra) hagi de suplantar sa que ès nostra de fa segles. Es teus escrits en mallorquí no arribaran mai, sa teva defensa des drets lingüístics des mallorquins no arribarà mai. Maldament s'Estatut d'Autonomia establesqui que ès oficial es mallorquí i no es català, tu continuaràs essent un nacionalista espanyol que vol una Mallorca castellana fort i no et moguis. Aquests principis teus són inamovibles i s'Espanya que somies sempre serà "Una, Grande y Libre", però tanmateix no arribarà i continuaràs remugant fins es darrer alè de teva vida.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Pensaba que ya no contestarías, por eso he tardado en comprobar tu replica. Aún no te he convencido. Ni soy franquista a pesar de haber nacido y padecido durante la dictadura, ni formo parte de ningún "quinteto", ni soy político, ni me subvencionan nada y puedes estar tranquilo de que tengo la azotea en su lugar, bien amueblada y con la experiencia de mi edad. Vale más defender el mallorquín escribiendo en castellano que asesinarlo escribiendo en catalán. Conociendo otras lenguas puedes darte cuenta que podrás salir más allá de tus narices, salvo que también conozcas el euskera es este caso. Con el mallorquín no tengo ningún problema en entenderme con las personas de esta isla. Muy enterado estás de las firmas que se precisan, de los escaños que ocupan los partidos procatalanistas, por no dedicarte a la política o afines. No dices nada claro, pero ¿quieres quitar el catalán y en su lugar poner el mallorquín, con todo lo que ello conlleva?. No dudes que a la mayoría de comentaristas que aportan sus conocimientos y datos en defensa del mallorquín no se les puede llamar "nacionalistes espanyols". Todo lo contrario, son defensores de nuestra patria chica, de su historia, de sus costumbres y de su "llengo". ¿Puedes decir tu lo mismo?, defensor del catalán a muerte. Cuando quiten el catalán como cooficial, verás mis escritos en mallorquín. Piensa que es una forma de protesta para QUE SE DEN CUENTA DE QUE SON UNA MINORIA los catalanistas, renegados, adoctrinados, vividores de chiringuitos y de las subvenciones, que nos IMPONEN una "llengo" que no es la propia de estas islas. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

user Lluís | Hace más de 2 años

= Angelcaído = Isleño = MaximusESP = Jaume [el Santíssim Quintet Espanyolista, cinc noms registrats i un sol espanyolista vertader] Paraules teves: "No pretendo castellanizar nada". No vols castellanitzar res però ho escrius en castellà. Tots es teus escrits són en castellà. No vols castellanitzar res però ho castellanitzes tot. Tan adoctrinat estàs que no te n'has temut? Si defensasses es mallorquí de veres no series franquista. Ho éts precisament perque has assumit sa castellanització aplicada durant sa dictadura com un fet natural i no com una imposició de s'Estat. Tampoc no n'éts conscient? Voler imposar es català barceloní a Mallorca ès tan absurd com voler imposar-hi es castellà madrileny. Emperò hi ha una diferència: no conec cap mallorquí que parli català barceloní, però a Palma tots coneixem certes famílies "fines" acastellanades durant es franquisme que han castellanitzat es fills i els han fet monolingües castellans. A posta crida s'atenció sa teva obsessió contra es barceloní, que no surt de sa boca de cap mallorquí, mentres calles com un mort davant sa castellanització de famílies mallorquines senceres durant es franquisme. Sa catalanofòbia malaltissa te fa veure una realitat virtual, deformada, que just existeix dins es teu cervell. No vols que es personal sanitari hagi d'aprendre es català, però te falta dir que tampoc no vols que aprengui es mallorquí. A s'hora de fer espanyolisme, es mallorquí te fa tanta nosa com es català. Es motiu ès ben clar: si es mallorquí reviscola i avança, sa castellanització recula, i tu no vols revertir sa castellanització de cap manera. O vaig errat? Es referèndum sobre monarquia o república fet a diversos pobles va esser una pantomima sense valor legal. Si es partits espanyolistes volen fer una altra pantomima sobre sa llengua, ells sabran! Ara bé, si se tracta de demanar un referèndum legal a ses Illes Balears, seguint es mecanisme d'iniciativa legislativa popular, sobre com s'ha d'anomenar sa llengua que voleu extirpar, haureu de menester 10.000 firmes. Sa llei marca aquest requisit a sa nostra comunitat. Així que ja ho saps: a replegar firmes s'ha dit! Si aquests opinadors des fòrum que t'agraden tant són persones de bona voluntat que volen evitar sa desaparició des mallorquí, hi estic completament d'acord. En canvi, si són nacionalistes espanyols que mos volen castellanitzar, hi estic en contra. No ho puc dir més clar! El senyor Criado del Val pot dir allò que vulgui durant una entrevista. Sa seva opinió té tant de valor com qualsevol altra. No aporta res d'especial, maldament es franquistes recordeu sempre seguit aquelles declaracions de fa més de quaranta anys. Per cert, què saps des meu llinatge? I per què escrius qualque paraula en basc i cap en mallorquí? Serà interessant que ho expliquis. I si no, per ventura ho puc explicar jo.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

LluísTus palabras: "Preservar sa llengua des mallorquins a Mallorca no ès cap imposició; voler castellanitzar es mallorquins sí que ho ès". No pretendo castellanizar nada. Pero, ¿catalanizar a los mallorquines es una IMPOSICIÓN?. Igual de fascista y franquista que nos denominas por defender el mallorquín, ¿Cómo debemos llamar a los que nos imponen el barceloní?. Basta de catalanizar las islas. Basta de adoctrinamientos, de renegados y vendidos por un plato de lentejas, de certificados de conocimientos de una lengua que no es la propia de estas islas y que impiden el libre acceso a un puesto de trabajo, etc. Basta de problemas creados por grupos políticos, entidades subvencionadas, etc., ya que estos son los que han facilitado las denuncias a personal sanitario, a establecimientos privados, a FFAA, etc., asesorando a fanáticos intransigentes. Si he sacado a relucir la corona ha sido como consecuencia, repito por si no sabes entender, que en diversos pueblos unos partidos de esta CA promocionaron unas consultas populares con urnas para que expresaran si querían el actual tipo de gobierno o una república. En consecuencia si tan poco cuesta solicitar la opinión del pueblo, ¿estarías de acuerdo a una consulta para cambiar el catalán como cooficial por el mallorquín?. Los comentarios y las puntuaciones pertinentes son claras y en ningún momento se vislumbra "nacionalisme espanyol", más bien patriótico isleño con el deseo de que no desaparezca el mallorquín en estas islas. El Sr. MANUEL CRIADO DEL VAL, profesor, al término del XVI Congreso Internacional de Lingüística y Filología Románicas, celebrado en Palma de Mallorca en 1980, manifestó que "Si los mallorquines no quieren que se diga "catalán" a su lengua, están en su derecho; cada pueblo tiene su propio poder". Como ves no hay mentiras y si aporto datos variados que puedes comprobar. No voy a seguir explicando o tratando de convencerte aportando datos, tus entendederas deben estar averiadas o como mosca cojonera intentas desviar el meollo del asunto. Contesta con un Si o un NO, ¿quieres cambiar el catalán por el mallorquín en el estatuto de esta CA?. Buenas noches (Arratsalde on) o prefieres algo más amistoso de donde creo procede tu apellido "Gau on, Lluis" VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021= Angelcaído = Isleño = MaximusESP = Jaume [el Santíssim Quintet Espanyolista, cinc noms registrats i un sol espanyolista vertader] Dius que això fa pudor de no sé què (ni tu saps què escrius), i jo dic que es teus comentaris fan pudor d'adoctrinament franquista podrit. Mentres repetesquis sa mateixa propaganda i ses mateixes mentides, no esperis respostes originals o sorprenents. Es meus comentaris no són contra sa llengua castellana, tan digna com qualsevol altra, sinó contra sa castellanització de ses comunitats espanyoles amb una llengua pròpia diferent practicada pes nacionalisme espanyol. Si qualcú volgués catalanitzar ses comunitats castellanoparlants, diria exactament igual perque partesc d'un principi universal: tota comunitat humana té es dret de preservar sa seva llengua i ningú té es dret d'imposar-n'hi una altra. En canvi, es nacionalistes espanyols feis parts i quarts: considerau natural sa castellanització de ses comunitats catalanoparlants, però ni vos passa pes cap que ningú pogués catalanitzar s'Espanya castellana. Seria inimaginable! Quin estament ocupes tu? Quins privilegis defenses amb tanta caparrudesa? Explica-ho! Que un mallorquí defensi sa seva llengua i no la vulgui suplantar s'ha de veure com un fet natural; allò que no ès natural ès sa caparrudesa de voler-mos castellanitzar en nom d'Espanya. Anem a veure: si es mallorquins som espanyols, ho som parlant en mallorquí. Si perque siguem espanyols mos hem de castellanitzar, vol dir que no som espanyols. Ja ho va dir es ministre 'pepero' Wert: "Hay que españolizar a los niños catalanes". Hi estàs d'acord? A un debat sobre sa nostra llengua, què hi pinta sa monarquia? Què hi pinta València? Si consideres que sa política lingüística valenciana ha d'esser un referent per ses Illes Balears, com s'entén que es nacionalistes espanyols residents a València facin es mateix discurs victimista que feis a Mallorca? En realitat, es nacionalistes espanyols no podeu consentir s'existència d'altres llengües diferents de sa castellana. Sort que tampoc teniu força a bastament per extirpar-les, i vos n'heu de fotre. No sé qui són es teus antepassats ni quina llengua parlaven, però ets antepassats des mallorquins d'avui eren altres mallorquins que també parlaven mallorquí i el mos transmeteren. No parlaven castellà, llengua procedent de Castella que s'Estat mos ha obligat a aprendre i usar d'ençà que va poder escolaritzar massivament es mallorquins durant es franquisme. Tanmateix, amb aquella escolarització obligatòria en castellà s'Estat no mos ha emblanquinat, i encara tenim ben clara sa diferència entre "parlar en mallorquí" (sa llengua nostra) i "parlar en foraster" (sa llengua venguda de fora). Es castellà ès una llengua tan digna com qualsevol altra i conèixer diversos idiomes està molt bé, però no ès sa nostra llengua i no volem que la suplanti. Ès bo d'entendre! Preservar sa llengua des mallorquins a Mallorca no ès cap imposició; voler castellanitzar es mallorquins sí que ho ès. Aquests embulls que fas amb es dialectes són pura propaganda franquista absurda: totes ses llengües vives se manifesten amb dialectes; tothom que parla sa seva llengua parla un dialecte; ses llengües vives són una suma de dialectes, generats precisament perque són llengües vives. S'única llengua del món que no té dialectes ès s'esperanto, justament perque no ès una llengua viva sinó inventada. Ho entens o encara no? Mentres no acceptis es resultats electorals produïts durant es quaranta anys de democràcia i que sa política lingüística aplicada a ses Illes Balears emana d'un Parlament democràtic, te consideraré un franquista adoctrinat en es nacionalisme espanyol que no ha assumit sa democràcia ni es fet que preservar sa nostra llengua ès plenament llegítim i avalat per sa llei. Si te sents insultat per ses meves paraules, deus tenir sa pell molt fina: confons arguments amb insults! Per cert, no me dedic a sa política i no milit a cap partit. I tu, tens militància política? Si ses votacions d'aquest fòrum te serveixen de consol i te permeten deduir que es nacionalisme espanyol ès majoritari a ses Illes Balears, vol dir que no estàs dispost a sortir de sa bambolla. Tanmateix, viure dins sa bambolla no te fa feliç; al contrari, sempre tens mals arrambatges!