user Occità | Hace más de 2 años

Joanot Colom i ses germanies de l’any 1.520, van ser unes revoltes pageses contra sa noblesa catalana que ens massacrava i represaliaba des de sa batalla de llucmajor de l'any 1.349, on van degollar al nostre rei Jaume III, fins a l'11 setembre de l'any 1.714, quan Felip V ens va lliurar de tanta tirania de sa noblesa catalana, 365 anys de repressió, opressió e impossció cultural i lingüística a sa nostra terra. Cal recordar que l'emperador Carles V acabava d'arribar a Espanya des d'Alemanya, i sa noblesa predominant a Mallorca era sa catalana de sa Corona d'Aragó. Sa noblesa de Mallorca que donava suport a l'emperador Carles V era sa mateixa noblesa catalana que feia 171 anys abans va derrotar i va tallar es coll al nostre rei Jaume III a Llucmajor, i el va dur a sepultar a sa catedral de València, perquè el nacionalisme mallorquí no ho pogués venerar. Aquesta mateixa noblesa va ser sa que va exterminar i reprimir qualsevol tipus de moviment idependentista mallorquí, a través de sa repressió, tallant es coll a qualsevol intent de revolta com ses germanies. Això és història, sa resta són coberbos i rondalles trasgiversadas. Visca Mallorca i es mallorquins i es que ens vulgui mal que rebenti. Vergonua cavallers, vergonya.

Pep Pep | Hace más de 2 años

@brillants advocats per aquí abaix. A vuere sablech2 o Manuel Colmenero, i alguns altres que treis foc per els caixals, punt 1.- qui va fer el contracte per adquyiris l'estatua? Ah que no ho saben i si ho saben callen? punt 2. - si a vostes els hi encarreguen un treball, els fan, l'entreguen i desprès resulta que duen anys i anys i anys sensa pagar-lo, diran que no cobren perque es un "derroche"? punt 3.- Igual abans d'opinar convé informar-se i no es fa el ridícul. Ara be si puc encomenar-hos alguna feina i tardar tot el que hem doni la gana per pagar-hos ja hem direu a on he d'anar.

sablech2 sablech2 | Hace más de 2 años

Que se lo devuelvan a la familia que no estamos para gastar 50.000 en una estatua.Estos tios se creen que el dinero del ayuntamiento es suyo.

user Manuel Colmenero | Hace más de 2 años

Viva el derroche.venezuela más cerca.

user JLM | Hace más de 2 años

... lo que me sorprende...es con que facilidad se da el dinero público... ..ya en 2017 se puntualizaba que era un derroche adquirir más estatuas....

Ya les vale Ya les vale | Hace más de 2 años

J TA los que hizo asesinar Joanot eran todos mallorquines.

Ya les vale Ya les vale | Hace más de 2 años

Me alegro por la familia, no por el ayuntamiento.

user J T | Hace más de 2 años

penjat i escorxat,va acabar en Colom.El que ens espera a tots els mallorquins que ens quiexem dels poderosos,els delegats mesetarios.

user Pep | Hace más de 2 años

Parlar del preu de l'art, es com parlar del sexe dels angels. En Jaume Mir es un gran escultor, i tant de bo enlloc de 6 escultures seves en tenguessim 600. Un altra tema es si l'escultura enlloc d'esser d'en Joanot Colom, fos d'en Cabrit i en Bassa, o de la decapitacio d'en Jaume III, si l'actual Ajuntament la compraria.

user Gürtel & Kitchen | Hace más de 2 años

Recientemente se ha otorgado el Premio Cervantes a la señora Cristina Peri Rossi. Defensora del respeto hacia la mujer y de la libre eleccion de la orientación sexual. Aspectos que la gran mayoría de intelectuales y personas del mundo de la cultura defienden. Justo lo contrario del ideario de la ultraderecha. De hecho no recuerdo a ningún intelectual de prestigio que los apoye. En cambio, sí sé de muchos intelectuales que los repudian. Aquí, resulta pintoresco leer como opinan los voxeros y sucedáneos cuando el mundo de la cultura no es el suyo. Hasta hay un grotesco pseudo catedrático de filología que se cree estar por encima de la RAE y del conocimiento de las Universidades. Tal vez se pasó con el sorbito de lejia y se ha blanqueado la mente.