user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 8 años

@Josep Miquel, No sé, igual te servex En Ferdinand Saussure, es fundadó de sa llingüística ò En William Labov, fundadó de sa sociollingüística cuantitativa. Y per cert, aquest argument tant miserable qu'empleas, despreciant sa meneara de xerrá dets andalusos, s'el devem à n'En Borja Moll, catalanista com tú y que demostrava un respecte an ets andalusos com es qu'elsi demostra En Jordi Pujol y es catalanistes en general. S'andalús ês una variant llingüística qu'ha evolucionat apartí de s'español y que desafortunadament ha estat poch cultivada literariament lo qu'ha provocat que no tengui es prestigi que pot tení una variant llingüística qu'ha estat cultivada literariament, ja qu'ets escritós se decantaven pê s'estandar español. Es cas de sa llengo baleá ês totalment distint. Ês una llengo qu'ha estat cultivada lliterariament desde s'etapa de llengo romans y ha nat evolucionant fins lo qu'ês sa llengo baleá actual. Sa forma actual de sa llengo baleá se la devem à intelectuals de sa talla de Mossen Alcover, N'Isidoro Macabich, En Pere d'Alcantara Peña ò N'Angel Ruiz Pablo. Si sa llengo baleá s'ha dexat de cultivá litereriament, domês ês per un motiu, sa campaña de desprestigi à sa que l'heu sotmês catalanistes com tú, polítichs incults y corruptes, filòlogos politisats, periodistes en nòmina des més repugnant catalanisme y editós que no tenen cap problema à s'hora de negá sa llibertat de creació an ets escritós.

user Josep Miquel | Hace más de 8 años

Diguen un de renom, o algun d'una Universitat prestigiosa, pot triar Oxford, Cambridge, Princeton, Berkeley etc. que digui es doiot que dius, que es resumeix a escriguem igual que parlam. Quin estudis tens ninet, perque tan pareix que no arriben gaire enfora?

user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 8 años

@Josep Miquel, Lo qu'he possat antes ês exactament axò: 'Llengo y escritura son dos sistemas de signos distints y s'única raó de sê des segón ês sa representació des primé.', qu'evidentment reafir, igual qu'heu fan sa majoría de llingüistes, y ademés afexesch que s'objecte d'estudi de sa llingüística no está definit pê sa combinació de sa forma escrita y de sa forma xerrada. Ês més sa forma xerrada constituex "S'ÚNICH" objecte de sa llingüística. Lo d'inventá gramátiques an es servici d'una ideología política ês sa milló manera que tenen es filòlogos de perde tot es seu crédit professional.

user Josep Miquel | Hace más de 8 años

Vegem esparech no se si a la planxa o amb maionesa, ara negaràs haver dit lo que l'expresió escrita es la representació de la parlada? està una mica mes abaix, i s'et notarà per la crecudeta significativa del nas. Tu deus esser aprenent de pepero desbocat perque negues lo que has dit, i perque no es noti desfreses sa questió. Qui desprecia al andalussos ets tu ja que de ferte cas haurien d'escriure mes o manco com jo he posat, afortunadament son molt mes inteligents que tú i saben que una cosa es com es parla i l'altre com s'ha d'escriure es castellà. I també que amb el català es exactament el mateix, de fet ho saben els nins de primaria de tot el país. Que ho es de fotut tenir mal pes cap i que no siguin crosteres. Gonella i podria esser que si aquesta possesió es de les grosses, de la gent bona de l'illa, també a mes siguis bufa que es com es coneix a aquesta genteta.

user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 8 años

@Josep Miquel, Ademés no demostrá cap respecte pets andalusos, una vegada més, demostres sa teua incultura en llingüística, dialectología y filología. Però es teus comentaris van dedins de sa línea de pensament que representa es catalanisme. Y no mos hem d'extrañá, perquê es catalanisme nacionaliste que tú defenses y represesntes, ês un des pochs restos des totalitarismes des sigle xx qu'encara queden à Europa. Te recomán que te lleggesquis colque cosa d'En Goss ò d'En Fishman y à lo milló se te comensen à desferrá ses crosteres que tens pes cervell.

user cansat | Hace más de 8 años

@joaquim de badalona: por favor no sea ignorante usted, y repase la historia usted, puesto que en la guerra de sucesión de 1714 lo que estaba en juego era si España, incluida Cataluña, estaría dirigida por Felipe de Borbón (qIe ganó la guerra) o el archiduque Carlos de Austria

user joaquim de badalona | Hace más de 8 años

sr. raúl, catalunya es uan nación sin estado, con lengua y cultura propias. si está catalunya dentro de españa es por una derrota militar en el 1714. repase usted la historia. no sea ignorante. y es más antigua catalunya que españa. españa nació de castilla.

user Josep Miquel | Hace más de 8 años

Jeroni, que has pres? Et recordo que en Pastor tenia una cadira de diputat que per cert no li donà es foresterot engominat, i en Font desde el primer dia d'aques mamarratxo de governant que teniem deixa ben claret el que opinava. I ara surt tú amb una teoría de cadires? jajajajajaja Fest'ho mirar.

user Josep Miquel | Hace más de 8 años

Troy ido en lloc de dir el que has dit hauries d'haver dit que cumpliem un dels eixos que anaven al programa electoral. Lo den Barcelo i Mes es una decisió seva, que farà que ells tampoc treguin cap representant i fotin la possibilitat de que hi hagui veus a Madrid que no deguin obediencia a cap partit d'allà. Vols que t'expliqui perque? perque no es pel que diu ni una persona mitjanament enterado ho pot interprestar d'aquesta manera ni gat d'herbes. CVerca per devers els plantajement de Mes que prefereixen el concepte dreta-esquerra que no el que hauria d'esser veu nacionalista- veu espanyolista. I després cerca qui realment te molt de poder dins Mes, que no es necesariament els antics PSM.

user Josep Miquel | Hace más de 8 años

Vaja morrada s¡ha pegat de cap aquest pic aquest Ángel amb problemes d'equilibri. Cita al Pare Batllori, com de costum es sol fer treguent de cotexte el que opinava. Ido mira buboteta resulta que jo personalment vaig coneixer al P. Batllori en els meus anys de Montisión, i se perfectament com pensava i sentia i tenia ben claret que el català era la seva, i nostra, llengua própia. Tú segurament ni sabies qui era fa un no res i ni te sonava. Segueix amb el teu exclusiu castellà propi just de gonelles i bufes, categories a las que igual pertanys, i em refereixo a ambdues. I fem cas poset una xixonera.