user Occità | Hace más de 2 años

Joanot Colom i ses germanies de l’any 1.520, van ser unes revoltes pageses contra sa noblesa catalana que ens massacrava i represaliaba des de sa batalla de llucmajor de l'any 1.349, on van degollar al nostre rei Jaume III, fins a l'11 setembre de l'any 1.714, quan Felip V ens va lliurar de tanta tirania de la noblesa catalana, 365 anys de repressió, opressió e impossció cultural i lingüística a sa nostra terra. Cal recordar que l'emperador Carles V acabava d'arribar a Espanya des d'Alemanya, i sa noblesa predominant a Mallorca era sa catalana de sa Corona d'Aragó. Sa noblesa de Mallorca que donava suport a l'emperador Carles V era sa mateixa noblesa catalana que feia 171 anys abans va derrotar i va tallar es coll al nostre rei Jaume III a Llucmajor, i el va dur a sepultar a sa catedral de València, perquè el nacionalisme mallorquí no ho pogués venerar. Aquesta mateixa noblesa va ser sa que va exterminar i reprimir qualsevol tipus de moviment idependentista mallorquí, a través de sa repressió, tallant es coll a qualsevol intent de revolta com ses germanies. Això és història, sa resta són coberbos i rondalles trasgiversadas. Visca Mallorca i es mallorquins i es que ens vulgui mal que rebenti. Vergonua cavallers, vergonya.

user Ángel | Hace más de 2 años

Si la encargó Fageda en nombre del ayuntamiento y tenía potestad para hacerlo, el ayuntamiento debe comprarla, si no la tenía, que la pague él, se ha de cumplir con los encargos, sobretodo si se es una institución.

user satan | Hace más de 2 años

Lectoramoralina ninguna ,ya soy un poco mayor para esto ,en mi comentario le doy a usted la razón ,es muy difícil juzgar la historia cuando no se ha vivido ,siempre se cuenta de oídas o por lo que ha escrito uno u otro, no sabemos si de forma objetiva o no... ni soy multinik ni anti nada ,según algunos comentaristas deberíamos tener el pensamiento único, como vera en los comentarios hay tantas opiniones como colores y todas pueden llegar a ser respetables aunque no nos gusten....

user ABB | Hace más de 2 años

Este tal Colom fue un auténtico malhechor. Radical , sanguinario y traidor. El romanticismo lo envolvió de un halo heroico pero ese hecho no borra la realidad.

user Lectora | Hace más de 2 años

He enviat el comentari sense repassar i està plè de faltes. El que vull afegir, és la moralina darrera de Satan, que vol dir, quan qualcú intenta que se rectifiquin certes mentides i se conti la Història tal i com està escrita, si no agrada al Multinik i ja no serveix per la seva lluita anti-Català, anti-Mallirquí i anti-democràcia, resulta que se estan cercant baralles.i enfrontaments,perque o t'empassoles les seves mentides, o ets un terrorista. I a més: Qui se barallaria pels Hasburg, en aquests moments? Au, venga! I ja no dic res més, no vull perdre més el temps.

user Lectora | Hace más de 2 años

Satan:Jo no he parlat de dolents i de bons, jo he dejectat als que s'inventen històries d'invasions catalanes, de bandolers i pirates i d'assassíns en sèrie per parlar de Joanot Colom i de la lluita dels Agermanats de Mallorca, que no eren més que persones normals d'aquell temps que estaven cansats de que.l'Emperadi els espoliàs, ben igual que passava a Castella i que va tenir idèntica r3spista i tambè un tràguc desenll@ç. Si resulta que hem de dir que Carlos I tractava mokt bé als seus súbdits i ens inventam fers que no varen ocórrer per no espenyar a figura imperial, serà en aquest moment que faltarem al rigor històric. I si li molesta que els que no som gobelles, ni d'ultra dreta i que ens mok Kesta que se falsifiquu la Història troba que no podem participar als espais d'opinió, ho dema ial Grup Serra, però no perque vosté ho digui, jo li faré cas, només faltaria. I s'ha acabat,el diumebge no és per perdrer-lo.amb gent a la que no se pot fer entear en raó.

user satan | Hace más de 2 años

Lectorael error esta en querer juzgar la historia ,la historia hay que contarla tal como fue ,no venir con las tonterías de quienes fueron los buenos o los malos .... los políticos son profesionales del enfrentamiento ,esparcidores de mierda ....compiten entre ellos por ver quien siembra mas odio..

user Lectora | Hace más de 2 años

És terrible, tota la incultura disfressada de persones que saben més que els altres i que no diuen més que disbarats. Idò NO! Joanot Colom no era cap assassí que s'en anava per les cases saquejant i assassinant a la gent, ni era cap "invasor que obligava a parlar en català", perque llavors tothom aquí parlava en aquesra llengua i si qualcú hagués parlat en Castellà no l'haurien entès, ni era cap pirata, ni cap bandoler, ni cap terrorista, com han dit per aquí. Els Agermanats lluitaven perque l'emperador Carles V ( I d'Espanya) per mantenir el seu imperi, carregava als súbdits amb uns impostos tan elevats iinassumibles, que feia impossible cubrir les necesditats més bàsiques. Aquest moviment se va produir per tot arreu, tal vegada soni més el que va tenir lloc a Castella amb Los Comuneros, que també varen patir repressàlies, tan cruels i injustes com els herois d'aqui, però que son més famosos, perque a altres temps se feia estudiar la Història de Castella i de Lleó i s'oblidava la nostra pròpia. I ja està bé de parlar de Carlos I i Felipe II com si fóssin uns sants, perque en realitat eren un dèspotes i tot s'ha de saber. Però el que resulta més escandalós, és que bé perque se desconeix la nostra Història, bé perque volen filtrar ideologies tòxiques sigui com sigui, s'inventin fets històrics i tractin de que la gent assimili una Història falsa. Moralment és un delicte i ho hauria de ser també per llei. Passin un bon fiumenge.

user satan | Hace más de 2 años

esto es un incumplimiento de contrato ,además si se la llevan que le cobren al ayuntamiento la cesión durante estos 20 años , parece que el ayuntamiento solo tiene presupuesto para la memoria ,para el catalán ,para las margaritas del parque se la Riera y para comprar esculturas a artistas de dudosa talla.....

user Dudo, luego existo | Hace más de 2 años

Fageda hizo el encargo y ya hay 6 esculturas más de este señor... si Cort ya les ha dicho a los herederos que se la lleven, pues que lo hagan y si acaso se arreglen con Fageda y con su equipo.