user Llorens | Hace más de 9 años

Cacalufos a Cacalufolandia, vaja quin forastés mes asquerossos.

user jordi | Hace más de 9 años

que alguien les diga donde esta caritas y que se vayan ha buscar a los pujol y compañia me gustaria saber cuanto les pagan por esto por que la pela es la pela y esto no se mueven si no hay pelas falsos

user tofol | Hace más de 9 años

Mem per favò, ya está bé de fer-lis sa pilota a es catalans, que estam sonads o que? axò es Mallorca, y aquesta gent, que s'en vagi de sa isla y dexín de fé es RIDICUL!

user Carles | Hace más de 9 años

Documents històrics.- Si pegau una ullada a les planes 61, 103, 79, 80 i 84 del treball sobre la repoblació de Mallorca després de la conquesta del rei en Jaume I, de l'historiador Alvaro Santamaría, no gaire sospitós de catalanista per cert, Introducción histórica. Baleares, de Tierras de España, publicat a Madrid el 1974, hi podreu llegir entre altres afirmacions com aquestes: “el predominio de los repobladores catalanes fue absoluto, pero los apellidos documentados en fuentes de los años cuarenta (entre 1240 y 1251), al tiempo que reafirman su indiscutible catalanidad, brindan la perspectiva de una Mallorca abierta a todos los cuadrantes, que seguía siendo crisol de gentes de muy variada procedencia [...] Y tal circunstancia, al unísono con otros factores condicionantes, influyó sobre los repobladores, dando peculiaridad tempranamente a su sustancial catalanidad”. També diu que“la propia pluralidad del reino de Mallorca [...] permite comprender la postura del mentado reino en la corona de Aragón, que, aunque muy celoso de su autonomía, era de signo más integrador que particularista, en el sentido de conciliar la diversidad de cada uno de los reinos con la unidad derivada del fondo cultural (Ramon Llull se definía “català de Mallorca”, y Anselm Turmeda “de nació catalana, nascut a la ciutat de Mallorca” y de la común vinculación a la persona del mismo rey”. Els bocins en lletra negreta els destac jo. El prestigiós historiador britànic David Samuel Harvard Abulafia, especialitzat en l'Edat Mitjana i el Renaixement al Mediterrani, professor d'Història del Mediterrani a la Universitat de Cambridge de l'any 2000 ençà i que en fou degà de la Facultat d'Història entre els anys 2003 i 2005, va publicar a l'editorial Paperback l'any 2002 un llibre titulat A Mediterranean Emporium: the Catalan Kingdom of Majorca. Ja en el prefaci d'aquest llibre, hi podem llegir: “The Catalan kingdom of Majorca is a perplexing entity. It stood in the middle of an emergent association of kingdoms and principalities that historians have, in an excess of zeal, labelled the 'Aragonese-Catalan empire' [...]”

user LLull | Hace más de 9 años

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir: "Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus" -1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana "ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis" -1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...", -1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus. -1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

user Mar | Hace más de 9 años

Espanya mos roba i els Pujol també. Que té a veure una cosa amb l’altra? Qui va denunciar l’espoli fiscal de Catalunya i Balears va ser ERC, no Convergència, que amb el famós 3% ja se sabia que era un partit corrupte, com tots els partits de dretes, inclòs el PSOE

user Breu | Hace más de 9 años

Com hi pot haver mallorquins dignes d'aquest nom que encara justifiquin l'espoli i el robo dels nostres recursos per part del Govern de Madrid. O són estúpidament generosos o són uns manipuladors a sou del PP

user iec | Hace más de 9 años

No entenc el recurs a aquest eufemisme, val a dir "soberanista", el sentit del qual és obscur per molta de gent. En català planer, es diu "un procés independentista".

user Aura | Hace más de 9 años

@mira que sencillo: como traidor y catalanufo, le hago saber que el balear como lengua, no existe. Igual que no existe el argentino, el chileno, el mejicano, el nicarangüense, el madrileño, el vallisoletano, etc. Siendo cada una de éstas modalidades de una lengua común llamada castellano en España y español internacionalmente. Igual que hablan inglés los de USA o francés la parte francófona de Canadá.¿O hablan estadounidense y canadiense? Venga hombre (o mujer) que esa teoría del balear no se sostiene ni con alfileres... se usa solo para debilitar, por no decir otra cosa... Besos.

user ja ho crec | Hace más de 9 años

El degueren lletgir be, a n'aquest document, els que fan aquest diari.