user Lluís | Hace más de 2 años

Dius que ses llengües no s'imposen? Es castellà no s'imposa? No hi ha una legislació que l'imposa a tots ets espanyols? La resta d'estats no imposen ses seves llengües? No hi ha legislacions sobre llengües a tots ets estats? Ni tu mateix te creus es desbarats que escrius! Tot per pur supremacisme absurd i carregat de prejudicis!

user Lluís | Hace más de 2 años

AnticafresPot esser que dominis moltes llengües estrangeres, però tens dificultat per entendre sa que es mallorquins parlam de fa vuit segles. Preservar sa llengua de qualsevol comunitat no ès incompatible amb s'estudi d'altres idiomes. Ningú que hagi entès es meu comentari farà una deducció tan peculiar (i malintencionada) com sa teva. Es "forasters" i ets estrangers poden assimilar i aprendre sa llengua des mallorquins. De fet, històricament ha estat així: moltes famílies de llinatges castellans s'han mallorquinitzat lingüísticament, s'han integrat dins sa comunitat mallorquina. Si passa amb altres llengües, per què no ha de passar amb sa nostra? No jutgis es meu castellà sense haver-lo escoltat. Evita es prejudicis perque quedes com un "cafre".

user Trinxet | Hace más de 2 años

Mur AlesPerque vares deixar els estudis?

user Lluís | Hace más de 2 años

Fa devers quaranta anys que es catalanoparlants en general i es mallorquins en particular tenim es dret d'usar sa nostra llengua davant qualsevol administració pública. Per tant, fa devers quaranta anys que aquesta campanya s'hauria d'haver duit endavant i fa devers quaranta anys que s'incompleix sa legislació vigent, però mai ès tard si arriba. Totes ses administracions han de complir sa llei i sa justícia n'ha d'esser sa primera, a fi de donar exemple. D'altra banda, lletgint certs comentaris anteriors, que exhibeixen un supremacisme castellà contra es mallorquins i sa llengua que parlam de fa vuit segles, queda clar que no podem afluixar: hem de parlar sempre en mallorquí, com ho han fet es nostros antepassats, i no hem de fer cap concessió ni una a tots aquells que mos volen fer castellans. Al contrari, els hem de plantar cara. També hem de destapar sa magarrufa d'aquells que volen llançar es mallorquí contra es català per fer espanyolisme contra es mallorquí. Es català té dialectes i es castellà també, i tan respectables i dignes són uns com ets altres. Per tant, mostren sa filassa aquells que diuen defensar a les totes es dialectes de sa llengua catalana però ignoren es de sa castellana, i a damunt escriuen en castellà estàndar i volen fer creure que es mallorquí els importa moltíssim. Tot plegat pura comèdia bufa! Hem de prendre exemple de sa política lingüística que funciona: sa castellana. S'imposició des català a ses comunitats catalanoparlants ha d'esser tan real, efectiva i contundent com s'imposició des castellà a ses comunitats castellanoparlants, de manera que tothom tengui clar quina llengua li convé conèixer si no vol esser un marginat econòmic i social. A ses comunitats castellanoparlants tothom ho té clar i ningú se'n queixa. A ses comunitats catalanoparlants n'hem de seguir s'exemple perque està demostrat que funciona.

Angelcaído Angelcaído | Hace más de 2 años

Josefa LlucdamerdaEl nombre te viene muy bien.... saludos

user Manaa | Hace más de 2 años

CEs sevillans ni se ni ma importa gens ni una mica lo que xerran ni com xerran. A Mallorca xerram es mallorqui I tenim una gramatica escrita publicada i codificada molts d'anys abans de sa primera gramatica catalana. I es sa llengi que haurian de ensenyar a ses escolas i a sa universitat.

Pep Pep | Hace más de 2 años

A partir d´àra mós tendríem que declarar : País Mallorquí annexionat a Espanya i de cada municipi feim una regió .... a veure meam es catalans que diríen !!! I en es País Mallorquí se xèrra es Mallorquí , i Amén .

user Manaa | Hace más de 2 años

Es mallorqui te una gramatica codificada 83 anys abans de sa primera gramatica catalana den Pompeu Fabra any 1918 i sa llengo balear ja tenia editada, publicada i codificada (per tan sa va converti en idioma sa nostra manera de xerrar) una altre gramatica balear per Juan Binimelis l'any 1595 . I questas sob ses vertaderas rels i maneras de xerra nostras. I no son es politics ni es filólogs quu crean ses llengos. Si no ees pobkas i sa gent. Aqui hem xerrat sempre mallorqui i no parlam catala. Aposta un moix no es un gat ni un ca es un gos i un gorrió no es un pardal. I es catalá també va copiar i es dialecta d'una altre llengua. Es sevillans no se ni ma importa da on hanapres a mentjar ses paraules ni de on treuan ses S ni ses Z perque no tenan cap gramatica. Noltros (no nosaltres) Si. I també xerram castellá i no per emprenyar ni per fer politica.

user Josefa Llucdamerda | Hace más de 2 años

AngelcaídoJajaja..claro que si, sobre todo cuando somos más los de la península que los de aquí!! Nos importa más bien poco...

user Mur Ales | Hace más de 2 años

QUIN AGOTAMENT DEU MEU, A MALLORCA XERRAM MALLORQUÍ, MAI XERRAREM CATALÀ! PROU!