user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021= Isleño = Angelcaído [la Santíssima Trinitat Espanyolista] Hi ha una majoria de ciutadans molt més ampla que no escriu en aquest fòrum i que està d'acord amb s'oficialitat de sa llengua catalana com a pròpia deses Illes Balears. Duim quaranta anys votant i sempre hem donat sa majoria de govern a partits que defensen sa política lingüística vigent, i hem marginat es partits netament espanyolistes. Vegem es resultats de sa darrera convocatòria, l'any 2019: -- partits espanyolistes que mos volen castellanitzar: 8 diputats en es Parlament balear. -- partits que volen mantenir s'oficialitat de sa llengua catalana (tota la resta): 51 diputats en es Parlament balear. Pots continuar fent creure que estàs content amb ses votacions des comentaris des fòrum (que manipules de manera grollera amb diversos noms de registre), però saps perfectament que a fora també hi ha vida i s'immensa majoria de ciutadans no cobregam amb es nacionalisme espanyol que no te canses de predicar... debades.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Resumen: otra vez la gran mayoría de comentaristas y las puntuaciones dadas, están en contra de la IMPOSICIÓN del catalán, en cuanto a las horas de clase y en la forma en que se ha llegado a este problema. Queda claro el nivel en relación a estadísticas que nos colocan a las colas con otros colectivos, agravado con que los alumnos dejen sus estudios, tal vez no por la dificultad de la lengua invasora, pero si agravado por tener docentes vacacionales.

user Lluís | Hace más de 2 años

toniEfectivament, ni es català ni es castellà serveixen a bona part del món, i podríem dir igual de moltes altres llengües, emperò totes continuen essent llengües vives perque sí que serveixen a ses comunitats respectives. A Zamora, Burgos o Albacete es castellà ès una eina de comunicació magnífica, a Malta es maltès ès una eina de comunicació magnífica, i a València, Catalunya o ses Illes Balears es català ès una eina de comunicació magnífica. Que a bona part del món aquestes llengües siguin desconegudes ès indiferent pes natius de ses comunitats que les tenen com a pròpìes de fa segles. Conclusió: es supremacisme lingüístic ès una mentalitat absurda carregada de prejudicis.

user Salat | Hace más de 2 años

Camb10Separes Sud-amèrica, d'Amèrica i Canadà, supòs que depen des dia jugaràs a "básquet o a baloncesto"

toni toni | Hace más de 2 años

A Lluís, tens raó, si es castellà no serveix en quasi cap lloc del món imagina perquè te serveix es català, t'assegur que saben que existeix es castellà, podries dir lo mateix des català, segurament no sàpiguen ni que existeix.

user Jtresydos | Hace más de 2 años

Hay que contarlo todo, y todo es decir que el 90% de participantes de aquella manifestación cuando se dieron cuenta de que habían sido manipulados por los Pro-catalanistas renegar on de haber acudido. De hecho los convocan tes no se atrevieron a otras convocatorias sabiendo que serían un fracaso. Seamos serios aquí los únicos que defienden la catalanizacion de Baleares son pocas personas, pero ocupan puestos muy influyentes, periodistas, sindicatos de la enseñanza, políticos, la OCB... y todos ellos regados convenientemente desde Catalunya. Así es como nuestra cultura Mallorquina y nuestra lengua está siendo eliminada.

user Trinxet | Hace más de 2 años

Camb10Se nota que no has viatjat gaire. El castellà no te serveix de gaire a Europa, és un idioma menor al continent. I notice that you haven’t traveled much. Spanish is of little use to you in Europe, it is a minor language on the continent.

user Lluís | Hace más de 2 años

Camb10I per què hem d'anar a viure a Sud-amèrica, a Amèrica del Nord o al Canadà? No podem viure a Mallorca? Per què hem de fugir? Ves a qualsevol altre país de Europa i veuràs de què te serveix es castellà. O a la Xina, o al Japó, o a Rússia, o a Austràlia... Ha!, ha! ha! Mira que éts curt!

Camb10 Camb10 | Hace más de 2 años

Será que el Catalan te sirve de algo si vas a cualquier lugar del mundo.. es más, vete a Sudamerica, América o Canada.. a ver que provecho le sacas al Catalan jaja

user Lluís | Hace más de 2 años

Catalanadas Insufribles CorporationTu no t'atures de donar matadura reivindicant sa castellanització franquista que sa Constitució va derogar. T'has registrat en es fòrum amb un caramull de noms, però sa catalanofòbia te retrata i t'identifica.