user Occità | Hace más de 2 años

LluísA Madrid tenen educació bilingüe, i a Extramadura i Andalussia també i implantada pels socialistes, a l'igual que al País Basc el trilingüisme implantat també per els socialistes, però aquí tenim un socialisme ranci venut als nazionalistas i així ens va, últims en tots els rànquings d'educació i amb una educaciuó monolingüe tercermundista que no permet als nostres alumnes competir en igualtat de condicions en sa indústria turítica front els alumnes de sa resta de comunitats. Té gràcia que me vegis com un nacionalista espayol... que escriu en mallorquí. Jo te veig com un nacionalista català embullós i no en té gens, de gràcia. Seria molt més senzill si sorties de s'armari i deixaves de fer tanta comèdia amb es català, ja que es mallorquí t'importa un rave! Tots es teus comentaris en aquest fòrum sempre duen mala fe i mala llet. Mescles per sistema llengua amb política, sa llengua castellana i tot l'espanyol te genera un odi fora mida. Tu has de ser dels que cremen banderes espanyoles i fotos del rei tot el dia, i aplaudeixes gent que escriu llibres dient que els espanyols tenen es crani més petit que els catalans i són unes bèsties tarades, i jutges a sa gent per s'idioma que xerren, creant odi i divisió en sa nostra societat. En canvi, calles com un mort davant sa catalanització progressiva des mallorquí, es dialecte que no vols preservar davant es dialecte català extern invassor, que té una incidència majúscula damunt es xerrar des mallorquins. Vergonya cavallers, vergonya.

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021= Isleño = Angelcaído [la Santíssima Trinitat Espanyolista] Resum vertader: la Santíssima Trinitat Espanyolista està ben contenta perque amb sa seva múltiple personalitat manipula es fòrum i l'extrapola a tota sa societat mallorquina, volguent fer creure que hi ha una immensa majoria espanyolista reprimida per una minoria catalanista que governa. Emperò sa realitat ès ben diferent: governen es partits votats pes ciutadans, que durant es quaranta anys de democràcia sempre han donat sa majoria an es partits que volen preservar s'oficialitat de sa llengua catalana a ses Illes Balears, i han marginat es partits espanyolistes que mos volen castellanitzar. Concretament, a ses darreres eleccions autonòmiques del 2019: -- partits que mos volen castellanitzar a les totes (Ciudadanos+Vox): 8 diputats. -- partits que volen preservar s'oficialitat de sa nostra llengua (tota la resta): 51 diputats. Aquesta ès sa realitat i no sa que vol pintar la Santíssima Trinitat Espanyolista, que va tota xalesta mirant sa puntuació manipulada d'aquest fòrum. Qui no se consola ès perque no vol!

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Resumen: otra vez la gran mayoría de comentaristas y las puntuaciones dadas, están en contra de la IMPOSICIÓN del catalán, en cuanto a las horas de clase y en la forma en que se ha llegado a este problema. Queda claro el nivel en relación a estadísticas que nos colocan a las colas con otros colectivos, agravado con que los alumnos dejen sus estudios, tal vez no por la dificultad de la lengua invasora, pero si agravado por tener docentes vacacionales. También ha quedado claro que muchos de los asistentes a la "famosa manifestación" fueron engañados pagando ahora las consecuencias con la educación o idiomas de sus descendientes.

user Lluís | Hace más de 2 años

OccitàTots es teus comentaris en aquest fòrum sempre duen mala fe i mala llet. Mescles per sistema llengua amb política, identifiques sa llengua catalana amb es polítics nacionalistes catalans, que te generen un odi fora mida. En canvi, calles com un mort davant sa castellanització progressiva des mallorquí, es dialecte que vols preservar davant es català estàndar (que té una incidència mínima damunt es parlar des mallorquins) però no davant es castellà (que el destrossa de dalt a baix, en tots ets aspectes: lèxic, sintàctic i darrerament fonètic). En què te bases per dir que a ses escoles de Madrid o Extremadura dediquen més hores a ses llengües estrangeres? Quina informació tens i de quina procedència? O t'ho has inventat perque te convé? Té gràcia que me vegis com un nacionalista català... que escriu en mallorquí. Jo te veig com un nacionalista espanyol embullós i no en té gens, de gràcia. Seria molt més senzill si sorties de s'armari i deixaves de fer tanta comèdia amb s'occità, llengua que t'importa tant com es mallorquí: un rave!

user Occità | Hace más de 2 años

LluísJo en cap moment he xerrat de renunciar a sa llengua nostra, però aquí al que se'ns està fent és renunciar a estudiar altres llengües estrangeres de gran utilitat a sa nostra comunitat turística, a MES de suprimir de s'ensenyança de s'altra llengua oficial d'aquesta comunitat com és es castellà, només se'ns permet estudiar un únic dialecte extern invasor, i no els propis dialectes de sa nostra illa. A Madrid també hi ha molt de turisme, però es donen molt MES hores de llengües estrangeres que aquí, fins i tot a Extremadura, que no tenen gairebé res de turisme donen MES hores de llengües estrangeres que aquí, llavors es nostres alumnes no estàn preparats per fer faina a sa nostra indústria MES potent, com és es turisme, i no poden competir amb els alumnes de sa resta de comunitats. Es nacionalistes catalans sempre mostrau es llautó! MES vergonya cavallers, vergonya.

user Lluís | Hace más de 2 años

XiscaDe sa teva boca no sentirem cap veritat ni una. Naturalment que pots escriure en sa llengua que vulguis, que oficialment ès "castellà" i no "español" com l'anomenes. Sa llengua des mallorquins ès sa que noltros mateixos anomenam "mallorquí" perque ès nostra. An es castellà l'anomenam "foraster" perque ve de fora, de Castella com indica es nom. Per tant, sa llengua imposada an es mallorquins ès sa "forastera", no sa "mallorquina". Ès evident! Si consideres que tens dret a insultar es mallorquins i a desjectar sa nostra llengua, noltros també tenim es dret de plantar-te cara i dir-te es nom des porc. Qui no vol pols que no vagi a s'era!

user Lluís | Hace más de 2 años

OccitàQue siguem una comunitat turística no vol dir que haguem de renunciar a sa llengua nostra. A Madrid també hi ha molt de turisme i ningú posa en dubte que s'escolarització sigui en castellà. Es nacionalistes espanyols sempre mostrau sa filassa!

user XXX | Hace más de 2 años

Y ello nos trajo la inmersión lingüística en catalán. Nuestros hijos han perdido la oportunidad de aprender 3 idiomas para aprender catalán, que no veas la de oportunidades que les abrirá eso, en vez de aprender inglés y mejor el castellano. Ahora que todo es en catalán, o casi todo, el castellano lo mal aprenden, siendo su idioma nativo y hablándolo medio mundo, y de inglés, cero patatero. Así los profesores de la marcha verde se ahorraron el necesario reciclaje (los hay que no saben ni hablar castellano, como una profesora que tuve yo que decía, agárrense los machos, "desentornillador") y de paso, una reivindicación salarial. Lamentable. Da asco la política en general y la balear en particular. Ahora que no hay TIL, persecución a médicos, enfermeros/as y celadores y a los rótulos de los establecimientos. Ojalá todo esto tuviera consecuencias penales.

user Anda tira para Cataluña! | Hace más de 2 años

A este tal Iñaki lo pones en Kabul y pasaría completamente desapercibido, tanto por estética como por sus declaraciones, bastante acordes con las restricciones de libertades ajenas. Todo muy coherente cuando gobierna la izquierda. Menos mal que la gente ya los va conociendo.

Angelcaído Angelcaído | Hace más de 2 años

RECUERDO una FRASE de una señorita que decía que era profesora en un chat en estos días...Una frase a la que POCOS DIERON IMPORTANCIA, y que para mi RESULTO ATERRADORA decía : Ellos TIENEN EL GOVERN....NOSOTROS LOS NIÑOS. ¿ Que se ha mejorado en EDUCACION que se haya hecho por los niños? ¿CUANTO HA SUBIDO EL SUELDO ESTE GOVERN DESDE QUE GOBIERNA a LOS PROFESORES? ¿POR QUE al inicio de ESTE CURSO SIGUE HABIENDO 99 BARRACONES HACIENDO FUNCIONES DE AULA? ¿Cómo va ESA LENGUA SIN IMPORTANCIA QUE, CREO, SE LLAMA INGLES que USTEDES NO QUISIERON APLICAR SIMPLEMENTE NO SABIAN O PORQUE TOCABA 5 HORAS SEMANALES de la ASIGNATURA ESTRELLA del CATALAN DE FABRA ? Seguimos SIENDO DE LOS ULTIMOS EN PISA.....