user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Resumen: Victoria aplastante a favor de los sanitarios y en contra del catalanismo. Los números son explícitos y demuestran que una minoría nos IMPONE una lengua y una forma de actuar no habitual de los habitantes de estas islas con un poco de educación.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

LluísPor cierto, sabes que en Gerona hay población que utiliza el artículo salado?.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

LluísPor si acaso vuelves a este artículo. Respeto tu postura catalanista, pero sigo diciendo que te equivocas, no tan solo conmigo sino contra toda la opinión y manera de sentir de los comentaristas. Basta de catalánizar las Islas, de adoctrinar a nuestros hijos, nietos, emigrantes, etc. La historia y geografía independientes no es la que quieren los de Cataluña. Abre los ojos, no me gusta tener mallorquines renegados de nuestra raíces. Si hace poco escribías mallorquín sin utilizar el artículo salado, algo he conseguido, pero espero más.

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021Amb tu ningú s'equivoca. De vegades vols dissimular s'espanyolisme i aparentar equidistància (com en aquest darrer comentari), però arriba un moment que es desfrès t'ofega tant que el t'has de llevar, i llavonses te manifestes tal com éts: un nacionalista espanyol fort i no et moguis que enyora sa castellanització franquista.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

LluísSi te cobrasen por palabras dejarías el sueldo. Como habrás visto soy pájaro de noche, ya que no tengo porque levantarme temprano. Las ventajas del buen trabajo y mejor cobrado. Te sigues equivocando. Deseo que desaparezca el catalán del estatuto y todas las IMPOSICIONES que conlleva. A cambio que pongan el mallorquín y de cooficial cualquiera.

user Lluís | Hace más de 2 años

XiscaEfectivament, s'imposició des castellà (no de "el español") fa que mos poguem entendre... si renunciam a sa nostra llengua, però resulta que es mallorquins tenim es mateixos drets legals que es castellans: es dret d'usar sa llengua nostra, i no mos poden obligar a renunciar-hi. Es teu nom real no ès Xisca; deu esser Dolores, perque es mallorquí te fa molt de mal.

user Lluís | Hace más de 2 años

NormaDinÉts un mentider! Ningú ha impedit que sa metgessa parli castellà. Ha estat sa metgessa sa que ha impedit que sa pacient parli mallorquí. Fa vuit segles que es mallorquíns parlam aquesta llengua. Tots han estat "nacionalsocialistas"? No fas més es ridícul perque no t'entrenes!

user No n'hi ha | Hace más de 2 años

XiscaLo tuyo es de risa, he escrito que la paciente renunció a hablar en mallorquin y metes a Cataluña por en medio... Para acabar justificando la imposición del castellano... Es evidente que de Xisca tienes poco.

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021Té gràcia tot aquest interés teu per sa meva vida personal i es meus horaris. Te pareix malament que jo estigui despert a les 4, però tu pots estar despert a les 3 i que ningú gosi criticar-ho. Sa veritat ès que m'importa un rave sa teva vida i ses teves frustracions polítiques i personals. Aquí venim a comentar informacions i a debatre idees. Com que en vas curt, d'idees, vols desviar s'atenció convertint es fòrum en un enfrontament personal. No m'interessa. En canvi, sí que m'interessa destapar ses magarrufes des discurs espanyolista. Endavant ses atxes! Tu no éts un amant des mallorquí sinó al contrari: te fa tanta nosa que no has dedicat ni un minut de sa teva vida a aprendre d'escriure'l. A tot estirar, has après d'usar es traductor automàtic d'una fundació espayolista. Escrius en castellà, pitges es botonet i au!: ja ho tens en mallorquí. Aquí comença i acaba es teu "esforç" i es teu "amor" pes sa nostra llengua. Sa catalanofòbia que pateixes ès en realitat mallorquinofòbia, i no tendrà remei. Passaràs la resta de sa teva vida odiant es catalans i, per extensió, desjectant es teus compatriotes mallorquiins i sa llengua que mamares. No éts ni seràs mai allò que hauries volgut esser: un espanyol de primera, castellanoparlant d'origen, nascut a Madrid, Burgos o Valladolid, a sa Castella profunda. Sempre viuràs amb sa desgràcia d'haver estat un pobre mallorquí que ha volgut fer mèrits per esser considerat un espanyol autèntic, però resulta que aquests mèrits mai són a bastament. Pots continuar copiant i aferrant propaganda espanyolista absurda, com aquesta falsa preocupació teva perque sa Real Academia Española va modificar sa definició de "mallorquí" l'any 1959. Ja t'han respost que sa RAE no té cap competència legal sobre sa llengua nostra, però fas orelles sordes i contunues amollant sa mateixa propaganda una i altra vegada, esperant que qualcú la se cregui. Sa realitat ès que abans de l'any 1959 es mallorquì era un dialecte casolà sense cap reconeixment legal,i després del 1959 va continuar igual. No va canviar res fins que va arribar sa democràcia i sa Constitució va reconèixer es plurilingüisme de s'Estat. Això sí que te cou! Si fos per tu, reprendries sa castellanització franquista i sa nostra llengua tornaria esser un dialecte casolà, com ho va esser durant tot es franquisme: abans del 1959 i després. Si tenguesses una mica de sentit des ridícul, te cauria sa cara de vergonya i no tornaries guaitar per aquí. Emperò es nacionalistes espanyols sempre estau disposts a fer sacrificis "por la patria". I si es sacrifici consisteix a fer es ridícul per Espanya, heu de fer es ridícul per Espanya i a continuació cridar ben fort, darrere sa pantalla de s'ordenador: "¡Arriba España!". Salut!

tomeuet tomeuet | Hace más de 2 años

Hoy he recibido una carta del ayuntamiento de palma única y exclusivamente en catalán/mallorquín...¿ acaso eso no es discriminación lingüística? Menos rollos con la llengua y que los servicios al ciudadano funcionen correctamente.